Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η Χαλκίδα δείχνει το δρόμο…

Από Νέο Απεργοσπάστη Γράφει ο askordoulakos

«Οι δειλοί, που προδίδουν πατριώτες στους Ούνους, επειδή φοβούνται το θάνατο, να ξέρουν πως τους την έχουμε στημένη, πως είναι καταδικασμένοι και με την πρώτη ευκαιρία θα εξοντωθούν σα ζώα».
L’Humanite, επίσημο όργανο του Γαλλικού Κ.Κ. (PCF) Απρίλης 1942.

________________

Βρισκόμαστε ήδη στην πέμπτη μέρα, από τότε που οι εργαζόμενοι των σωματείων στα κλειστά εργοστάσια(Τσιμεντάδικο, Σέλμαν, Ιντερκέμ, Νεοσέτ κι από χθες και της Λάρκο) προχώρησαν στην κατάληψη του Διοικητηρίου (του κτηρίου της Περιφέρειας) στην πρωτεύουσα του νομού Εύβοιας, στη Χαλκίδα. Εργάτες πραγματοποιούν βάρδιες περιφρούρησης της κατάληψης σε εικοσιτετράωρη βάση, ενώ η λαϊκή αλληλεγγύη μεγαλώνει καθημερινά.


Την, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητήριου ευρεία σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και φορέων του Νομού. Η ΕΛΜΕ, οι δάσκαλοι, οι νοσοκομειακοί, οι εφοριακοί, οι τσιμεντάδες, οι εργάτες της Σέλμαν, της Νεοσέτ, της Λάρκο, της Ιντερκέμ, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι μηχανικοί του δημοσίου, οι εργαζόμενοι στο δήμο και στη νομαρχία, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, εκπρόσωποι από το δίκτυο αντίστασης και αλληλεγγύης και πολλοί άλλοι.

Ενδεικτική είναι η τοποθετηση, που έκανε ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Δήμο Χαλκιδέων, Δημήτρης Γεωργακόπουλος:

«Η φωτιά της ανατροπής άναψε στη Χαλκίδα. Σήμερα είμαστε πολλοί γιατί δεν έχουμε άλλες αντοχές. Όλοι αισθανόμαστε ότι αυτή η μάχη είναι η μητέρα των μαχών και πρέπει να τη βγάλουμε προς τα έξω. Αυτό που ξεκίνησε από τη Χαλκίδα, ας επεκταθεί και σε άλλες πόλεις. Μπορεί αυτό να γίνει η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση του μνημονίου και της υποταγής. Δεν μας χωρίζει τίποτα με τους απολυμένους των εργοστασίων, για αυτό όλες οι δράσεις μας πρέπει να έχουν κοινό σημείο αναφοράς τη Νομαρχία».

Οι αποφάσεις, που πάρθηκαν, είναι σημαντικές:

1) Η στήριξη και ενίσχυση από όλους της κατάληψης του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

2) Δημιουργία μεικτών κλιμακίων, που θα αποτελούνται από εκπροσώπους Σωματείων του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, που θα επισκεφτούν τις επόμενες ημέρες τους χώρους δουλειάς και τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση και τη στήριξη των κινητοποιήσεων
3) Προσυγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης της και κατόπιν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στις 11 το πρωί.

Το πιο σημαντικό όμως, κατά τη γνώμη μου, είναι η απόφαση των επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων της πόλης, να προχωρήσουν το πρωί της Δευτέρας σε κατάληψη της εφορίας και του ΟΑΕΕ.

Αποφάσισαν δηλαδή να επεμβούν στην κόρη του κατοχικού...ματιού, στον εισπρακτικό μηχανισμό και να τον απονεκρώσουν! Κι εδώ είναι η ουσία του ζητήματος:

Οι -πανελλαδικά συντονισμένες-λειτουργικές καταλήψεις παντού! Σαν πρώτο βήμα δηλαδή, ο λαός καταλαμβάνει οργανωμένα (όπως στη Χαλκίδα) τις δημόσιες υπηρεσίες (οικονομικές, ή μη), οι οποίες θα λειτουργούν βέβαια για το κοινό, δεν θα σταματήσουν οι απαραίτητες καθημερινές συναλλαγές για τον κόσμο, πλην όμως ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΆΤΤΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ από τους πολίτες και ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ώστε να μεταφερθεί στη Γερμανία! Με άλλα λόγια, δεν πληρώνουμε το κατοχικό κράτος! Έτσι, θα καταρρεύσει μέσα σε λίγες μέρες ο εισπρακτικός μηχανισμός των δυνάμεων κατοχής (συμπαρασύροντας και τη δοσιλογική κυβέρνηση), ο οποίος κρατάει δέσμιο και υπόδουλο ολόκληρο το λαό απ’ τη μια, ενώ συγχρόνως αποτελεί το μέσον, με το οποίο η Γερμανία κανιβαλλίζει οικονομικά και κοινωνικά την Ελλάδα, εκποιώντας τον εθνικό πλούτο της. Έτσι θ’ αρχίσει ο λαός να γνωρίζεται μεταξύ του και ν’ αποκτά την αυτοπεποίθηση, ότι μπορεί-με την οργάνωση και τη συμμετοχή του-να πάρει ξανά τη χώρα στα χέρια του και να ξεμπερδέψει με την πολιτικοοικονομική συμμορία των ψυχοπαθών και διεστραμμένων καθαρμάτων, εντός κι εκτός συνόρων.

Αυτό που ξεκίνησε από τη Χαλκίδα, ας επεκταθεί και σε άλλες πόλεις. Έτσι, θα αποτιναχθεί το άθλιο καθεστώς κατοχής από την πατρίδα μας.
Κι αν δεν καταφέρουν να διατηρήσουν την κατοχή στην Ελλάδα, τότε δεν θα μπορέσουν να την επιβάλλουν ούτε στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης, των οποίων η σειρά οσονούπω έρχεται. Κι αυτό, είναι το Νο 1 διεθνιστικό καθήκον του ελληνικού λαού σήμερα.

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά το πνεύμα του Μετώπου!

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP