Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Διαβάστε και κλάψτε, τι ακριβώς υπέγραψαν και τι λένε στον ελληνικό λαό

Γράφει: Ο Νίκος Καρατουλιώτης
1.Επειδή τις τελευταίες μέρες οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για επιθετικές  στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας με την συμμετοχή των αμερικανικών στρατιωτικών  βάσεων(και όχι μόνο, γιατί ακούστηκε και για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας) που εδρεύουν στην Ελλάδα.

2. Επειδή η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ισχυρίζεται ότι είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τις υπογραφείσες συμφωνίες έναντι της συμμαχίας.


3. Επειδή το σύνολο των  Μ.Μ.Ε δηλαδή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ή καλύτερα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, συνεχίζουν  την εντεταλμένη υπηρεσία εξαπάτησης του ελληνικού λαού, όπως ακριβώς έπραξαν και με το μνημόνιο.

4. Επειδή οι αδιάβαστοι βουλευτές του μνημονίου εξακολουθούν να είναι εξ ίσου  αδιάβαστοι και με το καθεστώς χρήσεως των βάσεων.

5. Επειδή οι εξίσου αδιάβαστοι δημοσιογράφοι, αντί να ερευνούν και να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό, συνεχίζουν να τον  παραπληροφορούν όπως ακριβώς έκαναν και με το μνημόνιο.

6. Επειδή η μόνιμη επωδός όλου του παραπάνω εσμού είναι, «τι να κάνουμε; πρέπει να εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα».

Γι’ αυτό τον λόγο, διαβάστε τι ακριβώς υπογράψαμε και τι προβλέπουν τα συμφωνηθέντα σχετικά με τις υποχρεώσεις και το καθεστώς λειτουργίας των βάσεων.

[κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση]




Σημεία ειδικού ενδιαφέροντος , τα οποία αποκαλύπτουν την πραγματική αλήθεια

Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναβεβαιώνουν την προσήλωση τους στους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Η τυχόν χρήση των βάσεων για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας θα είναι αντίθετη στο παραπάνω άρθρο

Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν το σεβασμό τους προς το Διεθνές Δίκαιο

Η τυχόν χρήση των βάσεων για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας θα είναι αντίθετη στο Διεθνές Δίκαιο

Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες διακηρύσσουν την αφοσίωση τους στην διατήρηση της ειρήνης και να σέβονται την αρχή από ενέργειες, οι οποίες απειλούν την ειρήνη

Εδώ η χρήση των βάσεων θα βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή

Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν την αφοσίωση τους στην αρχή ότι οι διεθνείς διαφορές θα επιλύονται με ειρηνικά μέσα

Συνεπώς μόνο με ειρηνικά μέσα. Παραχωρώντας τις βάσεις γινόμαστε συνένοχοι στον νόμο της ζούγκλας.

Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες βεβαιώνουν ότι οι η Συμφωνία αυτή είναι σύμφωνη προς τα Συντάγματα ή άλλους νόμους τους

Το Σύνταγμα της Ελλάδας, απαγορεύει την συμμετοχή σε πολεμικές επιθετικές επιχειρήσεις

Τίποτε στη Συμφωνία αυτή δεν αποσκοπεί να βλάψει τις σχέσεις εκατέρου των Συμβαλλομένων Μερών με οποιαδήποτε τρίτη χώρα.

Βλάπτονται τα ελληνικά συμφέροντα, γιατί η Συρία είναι παραδοσιακός σύμμαχος μας. 


Συνεπώς μόνο για σκοπούς άμυνας. Εδώ έχουμε χαρακτηριστική επιθετική ενέργεια.


Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει την συμμόρφωση των ΗΠΑ και όχι να παραχωρήσει τις βάσεις για επιθετικές πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας.


Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να ενεργήσει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και εν ανάγκη να αναστείλει την λειτουργία των βάσεων (περιοριστικά μέτρα).

Κύριε πρωθυπουργέ 

Την παραπάνω σύμβαση την υπογράψατε εσείς προσωπικά ως Υπουργός Εξωτερικών το 1990, επί κυβερνήσεως κ. Μητσοτάκη.


Επειδή στην παραπάνω συμφωνία είχαν ξεχάσει να συμπεριλάβουν τον ανεφοδιασμό αεροσκαφών των ΗΠΑ εντός του FIR Αθηνών, υπογράφηκε και δεύτερη συμφωνία, η οποία ορίζει σαφώς ότι θα εκτελείται μόνο σε καιρό ειρήνης (peacetime).

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω η παραχώρηση των βάσεων για επιθετικές στρατιωτικές εναντίον της Συρίας συνιστά άμεση εμπλοκή της πατρίδας μας με την δικαιολογία « την τήρηση των δεσμεύσεων» αλλά και την εφαρμογή που απορρέουν από την συμφωνία που υπογράψαμε σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των βάσεων.

Ακόμη και ένας πρωτοετής φοιτητής της νομικής με μια απλή ανάγνωση της παραπάνω « Συμφωνίας, Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της ελληνικής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», θα διαπιστώσει ότι.
  • Η τυχόν εμπλοκή της Ελλάδας σε τυχόν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας, είναι παράνομη και αντισυνταγματική και καταπατούμε το Διεθνές Δίκαιο.
  • Η τυχόν χρήση των βάσεων αλλά και τυχόν διευκολύνσεις εναέριου ανεφοδιασμού, καταπατούν και καταστρατηγούν τις υπογραφείσες συμφωνίες.
Κύριε πρωθυπουργέ, η εν λόγω συμφωνία υπογράφηκε από εσάς, καθόσον το 1990 εσείς ήσασταν Υπουργός Εξωτερικών. 
  
Κατόπιν της ανωτέρω σύμβασης, είσαστε υποχρεωμένος να εφαρμόσετε τα συμφωνηθέντα και να απαγορέψετε την χρήση των βάσεων για επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και τον ελληνικό εναέριο χώρο (FIR Αθηνών). Όσο δε για τυχόν συμμετοχή της Ελλάδας δεν πρέπει να γίνεται ούτε καν λόγος.

Εάν μη τι άλλο, τιμήστε την υπογραφή σας.

και εν ανάγκη, αναστείλατε την λειτουργία των βάσεων, ως τα άρθρα VII 1  και VII  3 ορίζουν, και τα οποία είσαστε υποχρεωμένος ένεκα θέσεως να πράξετε.


Νικόλαος Καρατουλιώτης υποστράτηγος ε.α.
Συγγραφέας- αρθρογράφος

nkaratouliotis@gmail.com

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP