Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Tεχνάσματα «θηλυκής σαγήνης»

Με τεχνάσματα «θηλυκής σαγήνης» ο Μίκης δεν …ανακόπτεται!



Ο Μίκης είναι η ζωντανή ιστορία της αγωνιστικής Ελλάδας. Ενσαρκώνει τα συναρπαστικά στοιχεία αυτής της ιστορίας και την οικεία, αφομοιωμένη εθνική μας παράδοση.

Παρά το γεγονός ότι η κ. Βίκυ Φλέσσα επιχείρησε, στην εκπομπή της, να τεμαχίσει το Μίκη σε ασύνδετα και «αφυδατωμένα» ιστορικά «συγκεκριμένα», οι χειμαρρώδεις ιστορικοί χυμοί του Μίκη ανέδειξαν τα ιστορικά στοιχεία που σφυρηλάτησαν την προσωπικότητά του και το καλλιτεχνικό του «δαιμόνιο».

Ανέδειξαν τούτο το ουσιαστικό:
Ο Μίκης έγινε Μίκης γιατί γαλουχήθηκε με τις εθνικές μας παραδόσεις και την ελληνική αγωνιστική ιστορία, μπολιάστηκε ανεξίτηλα, αφομοίωσε και συνέθεσε τον πλούτο τους και τις ενσάρκωσε ζωντανά μέσα από το έργο του και τη δράση του.

Ο Μίκης, είναι ιστορικός ογκόλιθος, γιατί ενσαρκώνει τη διαλεκτική της ιστορίας:
Τη συνέχεια, τη σύνθεση και τον εμπλουτισμό, μέσα από την αγωνιστική δράση, του ιστορικού μας πλούτου. Τον πλούτο της ελληνικής ιστορίας που θέλουν, σήμερα, να σβήσουν…

Η κ. Φλέσσα, προσπάθησε, ανεπιτυχώς, πετώντας από κλαδάκι σε κλαδάκι, να καταστρέψει αυτή τη διαλεκτική της ιστορικής διαμόρφωσης του Μίκη και να τεμαχίσει το ιστορικό κύκλωμα σε ασύνδετα τεμάχια.

Επιστράτευσε η Βίκυ Φλέσσα όλα τα «γυναικεία» όπλα της και κυρίως την υποκριτική θηλυκή τσαχπινιά, καθώς και τα τυποποιημένα σαγηνευτικά «βλέμματα», προκειμένου να πλέξει ένα υφαντό χωρίς αρχή κα τέλος και κυρίως να «φιμώσει» το Μίκη πάνω στα καυτά ζητήματα του σήμερα.

Όταν ο Μίκης ανέφερε κάποια πράγματα για τις πιέσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό η Ελλάδα από ξένους οικονομικούς ομίλους και μάλιστα τις συνέδεσε με την παγκοσμιοποίηση που θέλει να κάνει τους λαούς ρομποτάκια και πιο άμεσα με τα σχέδια για τη μεγάλη Αλβανία κ.λπ, η παρουσιάστρια, σαν ναζιάρα μαθητριούλα, αλλά με κομπάζουσα ημιμάθεια, τον έκοβε με τυποποιημένες ηλιθιότητες του τύπου: «μα για όλα οι άλλοι φταίνε;», «μα τι παράγουμε εμείς οι Έλληνες και θέλουν να μας το πάρουν οι ξένοι;» και πολλές άλλες τέτοιες παρόμοιες, προβοκατόρικες σπερμολογίες…

Λίγη τσίπα, αλλά και σεμνότητα δεν θα έβλαπταν…

Οι παρεμβάσεις του Μίκη για τα εθνικά μας θέματα προκαλούν τον τρόμο στο κατεστημένο και στα ποικίλα παπαγαλάκια τους. Γι’ αυτό εξευτελίζονται όταν επιχειρούν, με τόση αγωνία, αλλά και «θηλυκά» τεχνάσματα να ανακόψουν τον «Χείμαρρο» Μίκη ή να τον «φιμώσουν» σε ζητήματα καυτά του σήμερα…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP