Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Για την απόφαση του ΠΑΜΕ να αποχωρήσει:"Μία κουταλιά πίσσα αρκεί να χαλάσει ένα βαρέλι μέλι"


Κλασσικοπερίπτωση
 

Η φράση που χρησιμοποιήσαμε ως τίτλο της παρούσας ανάρτησης δεν είναι δική μας. Ανήκει σε κάποιον που τουλάχιστον μέχρι το τελευταίο συνέδριο του ΚΚΕ , θεωρείτο τρόπον τινά "μακρυνός ιδεολογικός συγγενής".
Η φράση λοιπόν "Μια κουταλιά πίσσα αρκεί να χαλάσει ένα βαρέλι μέλι" ανήκει στον... μπολσεβίκο επαναστάτη , θεωρητικό του μαρξισμού Λέοντα Τρότσκι.

Αυτόν δηλαδή που αρχικά διαγράφτηκε και μετά απο λίγα χρόνια δολοφονήθηκε απο το σταλινικό καθεστώς.

Αυτή λοιπόν η φράση, που ειπώθηκε μάλιστα απο το στόμα ενός θεωρητικού του μαρξισμού, κατά την ταπεινή μας άποψη, μπορεί να χαρακτηρίσει την σημερινή απόφαση του ΠΑΜΕ να αποχωρήσει, αναιρώντας έτσι την δική του υπόσχεση-πρόσκληση να περικυκλώσει τη Βουλή μέχρι ...τέλους.

Ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε σε αυτήν την πρόσκληση και κατέβηκε στο Σύνταγμα χωρίς να βάλει ως πρόθεμα σε αυτήν την επιλογή του, τις πολιτικές ή κομματικές διαφορές ή ομοιότητες με τον ιδεολογικό προσανατολισμό του ΠΑΜΕ.

Κατέβηκαν στο Σύνταγμα ακόμα και οι ιδεολογικά ξένοι ή οι αδιάφοροι προς το ΠΑΜΕ , δείχνοντας έτσι ότι: "αυτό που μας ενώνει είναι πολύ σπουδαιότερο απο εκείνα που ενδεχομένως μας χωρίζουν".

Εξ άλλου όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την παλλαϊκή διαμαρτυρία όταν είδαν την επίθεση των παρακρατικών αλητηρίων, όχι μόνο δεν έφυγαν αλλά πείσμωσαν και έφεραν πίσω ακόμα και όσους είχαν αποχωρήσει πριν τα επεισόδια.

Όταν λοιπόν είδαν στα ξαφνικά, να φεύγουν εκείνοι που απο το πρωί τους κερνούσαν το "μέλι του αγώνα", αμέσως ένοιωσαν την πίκρα της "πίσσας" στο στόμα τους.

Αντιλαμβανόμαστε
ότι η απόφαση αυτή ήταν αποτέλeσμα κομματικών εκτιμήσεων για την μετέπειτα δράση του παρακράτους .Όμως όλα αυτά, τόσο το ΠΑΜΕ όσο και όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την συγκέντρωση, τα ήξεραν απο την αρχή. Ήξεραν δηλαδή με ποιούς έχουν να κάνουν και τι θα αντιμετωπίσουν.

Δεν κατηγορούμε το ΠΑΜΕ
επειδή περικύκλωσε τη Βουλή και περιφρούρησε ως όφειλε άριστα την συγκέντρωσή του. Αυτου του είδους οι δόλιες "κατηγορίες" είναι υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ (βλ. δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη στο δελτίο του ALTER και στον Χατζηνικολάου).

Επικρίνουμε το ΠΑΜΕ διότι δείλιασε εμπρός στο παρακράτος και φοβούμενο τις συνέπειες απο την παραπέρα δράση του έφυγε.

Το πρώτο θύμα της Τρόϊκας και των ντόπιων εργολάβων της καταστροφής δεν τους πείσμωσε, αλλά αντιθέτως τροφοδότησε τον "επιτελικό ορθολογισμό" της κομματικής ηγεσίας και την οδήγησε σε αυτή - δεδομένων των συνθηκών - ιστορική απόφαση.

Για τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν το σημερινό καθεστώς, ως ανήθικο, προδοτικό, φορέα συνταγματικής εκτροπής κλπ, όμως δεν είδαμε σήμερα κανένα απο αυτά να βγεί έξω μαζί μας στερώντας απο την κυβέρνηση ακόμα και εκείνη τη κοινοβουλευτική "νομιμοποίηση" που έδωσε η παρουσία τους σε μία συζήτηση για το πώς θα εξοντωθούμε.

Τους δώσαμε την ευκαιρία να μας δείξουν εμπράκτως ότι είναι με τον λαό και όχι με εκείνους που μετέτρεψαν το κοινοβούλιο σε θέατρο σκιών και χωράφι με σκιάχτρα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6035

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP