Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Κυκλώπειοι ακροβατισμοί…


Ο Γιάννης Τριάντης συχνά έχει …εξάρσεις: άλλοτε θετικές και άλλοτε αρνητικές…
Προχθές μα έλεγε με πόνο για την ανικανότητα να τα βρούνε οι πολιτικοί μας και ιδιαίτερα τα δύο μεγάλα κόμματα. Δηλαδή η σωτηρία μας, σύμφωνα με το φίλο Γιάννη, βρίσκεται στην «εθνική συναίνεση» των ποικίλων ανδρεικέλων του καθεστώτος: Αυτό που προωθούν τα αφεντικά της βαρβαρότητας!!!!!
Σήμερα κάνει θετικό σάλτο προς την αντίθετη κατεύθυνση…
Τέτοιοι βεβαίως ακροβατισμοί συνεισφέρουν και αυτοί στα μέγιστα στη σύγχυση, στη διάλυση και στη δολοφονία της σκέψης…
Κλέβουμε το ευρηματικό και εξόχως εύστοχο σκίτσο που ανάρτησε ο Κλασσικοπερίπτωσης για τη «δολοφονία της σκέψης»


Κυκλώπων έργα
Του Γιάννη ΤριάντηΤρώγονται σαν τα σκυλιά, βρίζουν ο ένας τον άλλον, αλληλοϋποβλέπονται, προστατεύουν σαν κύκλωπες τα δικά τους συμφέροντα και πουλάνε στο πόπολο φτηνές ρητορείες για την «ενωμένη Ευρώπη» και την «κοινή μοίρα των λαών».
Οι ηγέτες της πεφωτισμένης Εσπερίας, οι σημερινοί... Αλλά μήπως ήταν καλύτεροι οι προηγούμενοι του μυθολογημένου παρελθόντος, του προσφάτου και του απώτερου; Ποιοι είχαν μπλέξει την Ευρώπη στους πολέμους; Ποιοι υπήρξαν στυγνοί αποικιοκράτες; Ποιοι βαρύνονται με κατακτητικούς πολέμους, διώξεις, θηριωδίες και με το Ολοκαύτωμα; Ποιοι βομβάρδισαν ευρωπαϊκή χώρα -στα τέλη του εικοστού αιώνα!- φορώντας τη μάσκα του ανθρωπιστή; Και ποιοι έβαλαν ξυπόλητες χώρες να περπατήσουν στ' αγκάθια της ευρωζώνης, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν το όραμα μιας καπιταλιστικής Ευρώπης με κυρίαρχους και παρίες; Ευτυχώς, όμως, που υπάρχει το χέρι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στιβαρό και σωτήριο για τη χώρα μας. Με πλούσια εμπειρία και πολύτιμη τεχνογνωσία, την οποία επικαλείται μονίμως ο Ελληνας πρωθυπουργός. Διαπιστώνουν λοιπόν οι σοφοί του ΔΝΤ ότι πρέπει «να αναθεωρηθεί η μέχρι τώρα στρατηγική αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης». Τώρα! Μετά από ενάμιση χρόνο... Τώρα είδαν οι εξπέρ ότι η συνταγή τους οδηγεί στην ύφεση, η οποία φρενάρει την ανάπτυξη με ό,τι ολέθριο συνεπάγεται αυτό για τη χώρα... Τώρα είδαν ότι το θλιβερό Μνημόνιο έχει εκτινάξει σε δυσθεώρητα ύψη το χρέος, ακριβώς λόγω της βαθιάς ύφεσης... Και τώρα ομολογούν αναίσχυντα ότι η επιλογή της συνταγής για την Ελλάδα στηρίχτηκε σε στοιχεία από την εμπειρία... άλλων χωρών! Αυτά οι πάνσοφοι σωτήρες... Και μετά μου λες, υποβολέα, ότι φταίνε οι Αγανακτισμένοι και τα «χουλιγκάνια» που βρίζουν θεούς και δαίμονες, και δήθεν απαξιώνουν άδικα τους πολιτικούς -δικούς μας και ξένους... Και πού να δεις τι θα γίνει όταν φτάσουν στο αμήν οι ουρές που συνωστίζονται έξω από το Ταμείο ανεργίας, μαζί με τους χιλιάδες που θέλουν να φύγουν πανικόβλητοι για την Αυστραλία κι όπου αλλού τους εκτοπίζει η ανάγκη. Τότε θα καταλάβεις -και συ και οι κρινοδάχτυλοι που νιώθουν αλλεργία για τη «μάζα»- τι σημαίνει οργισμένος κόσμος, χειμαζόμενη κοινωνία και ταπεινωμένος λαός

*** Τη γλίτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ! Κανείς δεν βγήκε μέχρι τώρα να πει ότι βρίσκεται πίσω από τα «χουλιγκάνια» της εξέδρας...

ΠΗΓΗ:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=320774


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6050

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP