Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

"Δική σου η Ακρόπολη με 1600 ευρώ"

Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ

Αντιγράφω από το "Πρώτο Θέμα"
Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα υπό τον τίτλο "η Ακρόπολη προς ενοικίαση", η Yeni Safak αναφέρει ότι η Ελλάδα που δίνει μάχη με την οικονομική κρίση αποφάσισε να ενοικιάζει τους ιστορικούς χώρους σε εταιρείες κινηματογραφικών ταινιών και διαφημίσεων. "Η πρώτη εφαρμογή θα ξεκινήσει από την Ακρόπολη", σύμφωνα με την εφημερίδα και στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο καθένας που έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει 2.000 δολάρια την ημέρα θα μπορεί να κάνει ιδιωτικές κινηματογραφήσεις μέσα στους ιστορικούς χώρους...
Πού είναι τώρα οι ηθικολόγοι δημοσιογράφοι, οι πολιτικά ορθοί δημοσιολόγοι  και αναλυτές (ο Θεός να τους κάνει) που ανησυχούν για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό  και όλες οι κοπριές της πολιτικής και της παραπολιτικής που ΕΓΚΑΛΟΥΝ το Π.Α.ΜΕ όταν σηκώνει πανό στην Ακρόπολη;

Φυσικά η ερώτηση είναι ρητορική γιατί δεν περιμένω κάτι παραπάνω από τον εσμό των καθεστωτικών ηθικολόγων και θεολόγων της αγοράς. Οι αντιφάσεις τους είναι ανάκλαση των αντιφάσεων του ίδιου του συστήματος που υπηρετούν. Το ηθικό ανάστημα και το πολιτικό μέγεθος όλων αυτών των φαρισαίων -αν ασχοληθούμε ελάχιστα- μπορούμε να το δούμε δειγματοληπτικά σε ορισμένα πρόσωπα από αυτούς.

Ο Γιακουμάτος παράδειγμα, που όσο ήταν παχιές οι αγελάδες ήταν ο "πατριώτης δεξιός" με το κουμπούρι* που θα έδειωχνε όποιον αλβανό θα έμπαινε στο σπίτι του, ΣΗΜΕΡΑ έρχεται να συμβάλλει στον πολιτικά ορθό δημόσιο διάλογο για την κατάσταση της οικονομίας και προτείνει να νοικιαστεί η Ακρόπολη.

Όσο για την εξόχως "πατριωτική" αστική τάξη της χώρας χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του κυρίου "JUMBO", ενός από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς προϊόντων από την Κίνα, που έκανε την πλέον προωθημένη πρόταση να ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ Ακρόπολη, Όλυμπος και νησιά.

Το μόνο καλό που προκύπτει από όλα αυτά τα γεγονότα είναι οτι βοηθούν να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα στο μυαλό του κόσμου σχετικά με τους εμπόρους της "ηθικής" και του πατριωτισμού.
_______________________

*- «Θα τον πλακώσω στο ξύλο όταν τον ξαναδώ στη Βουλή. Θα τον πυροβολήσω!».
Το 1998, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ζωσμένος με ένα πιστόλι, απειλεί μπροστά στις κάμερες τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίο, επειδή του διέρρηξαν το σπίτι.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP