Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Τα επιδοτούμενα εθνομηδενιστικά "τάγματα"

Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
 
ΝΟΣΟΤΡΟΣ ΚΑΙ ......ΜΕΤΕΡΝΙΧ

  Σήμερα στο Νοσότρος έχει.... εκδήλωση να το πούμε,ιδεολογική κατήχηση,καθοδήγηση,επιμορφωτικό σεμινάριο ή καλύτερα να το πούμε όπως το αποκαλούν αυτοί που το διοργανώνουν,κύκλο αυτομόρφωσης και μάλιστα με εξαιρετικά ενδιαφέρον και πρωτότυπο θέμα :
 "Η Ο θωμανική Αυτοκρατορία & οι τραγικές για τους κατοίκους της συνέπειες της καταρευσής της".
Ναι σωστά διαβάσατε και εμείς σωστά έχουμε γράψει ,γι΄ αυτό κοτσάραμε και την αφίσα της εκδήλωσης για να μη νομίζετε ότι σας πουλάμε φύκια και μεταξωτές κορδέλες.Όσοι είναι πολύ άπιστοι Θωμάδες μπορούν να μπουν στο http://www.nosotros.gr/nosotros-blog/ για να να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι την πραγματικότητα.

  Δεν θα ασχολούμασταν με το νοσότρος αν ήταν ένα περιθωριακό στέκι στην άκρη του πουθενά που το διαχειρίζεται μια απομονωμένη σέχτα ανθρώπων μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.Όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.Το νοσότρος βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας,δίπλα στην πλατεία Εξαρχείων και καθημερινά περνάνε από αυτό το στέκι δεκάδες άνθρωποι και πραγματοποιεί εκδηλώσεις και ομιλίες σχεδόν σε καθημερινή βάση, άρα το θέμα δεν είναι απλά η λόξα και η παράνοια κάποιων γραφικών.

Από τον τίτλο της εκδήλωσης προκύπτουν κάποια ερωτήματα.Το νοσότρος αυτοπροσδιορίζεται ως ''ελεύθερος κοινωνικός χώρος'' και υποτίθεται ότι είναι αριστερών και αναρχικών πεποιθήσεων από πότε λοιπόν το γκρέμισμα των μοναρχιών και μάλιστα θεοκρατικού τύπου και η αντικαταστασή  τους από αστικές δημοκρατίες θεωρείται αντιδραστική εξέλιξη και τραγική για τους λαούς από την ''αριστερά'' κάθε απόχρωσης από ''ρόζ'' μέχρι κατάμαυρης ;Ποιός κλασικός του αναρχισμού ή του μαρξισμού έχει κάνει κάποια ανάλυση που να καταλήγει σε ανάλογα συμπεράσματα ;Για να μην μιλήσουμε για αυτοδιάθεση των εθνών και μας πουν και εθνικιστές. Εμείς όσους ξέρουμε όλοι καταλήγουν στα ακριβώς αντίθετα συμπεράσματα,όποιος μπορεί να βοηθήσει και να συμπληρώσει τις ελειπείς γνώσεις μας είμαστε ανοικτοί σε κάθε υπόδειξη.

  Εμείς μόνο έναν γνωρίζουμε την αντίδραση προσωποποιημένη,τον δημιουργό της Ιεράς Συμμαχίας τον ....Κλέμενς φον Μέτερνιχ που μάλλον δεν είναι κλασικός του αναρχισμού.
  Όμως τα παράδοξα δεν σταματούν εδώ.Επειδή το ζήτημα μας κέντρισε την περιέργεια αναζητήσαμε τα ονόματα των ομιλητών της εκδήλωσης για να διαπιστώσουμε ποιοι είναι τελοσπάντων αυτοί οι διανοούμενοι με αυτές τις ''καινοφανείς'' ιδέες.
  Πάλι ξαναπέσαμε σε νέα αντίφαση.Ο Αμπντουλχαλίμ Ντέντε μέγας διεθνιστής αγωνιστής,στο παρακάτω βίντεο σε μία έκρηξη διεθνιστικού ενθουσιασμού καλεί σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ξάνθη τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους να ψηφίσουν με κριτήριο την εθνικότητα και όχι την ιδεολογία τους Τούρκους υποψήφιους μαινόμενος μάλιστα επειδή κάποιοι ψηφίζουν τους γκιαούρηδες(έτσι αποκαλεί τους Ελληνές).Το διεθνιστικό παραλλήρημα ΕΔΩ.
  Θα σας απογοητεύσω ''σύντροφοι'' αλλά στο τέλος της προεκλογικής συγκέντρωσης μάλλον δεν τραγούδησαν τη διεθνή αλλά τον ύμνο των γκρίζων λύκων.Τώρα πως γίνεται τέτοια άτομα να είναι ομιλητές σε στέκια της ''αριστεράς και της προόδου'' είναι άλλη μία αντίφαση της υπόθεσης.
  Στο site του νοσότρος διαβάζουμε ότι τους κύκλους αυτομόρφωσης διοργανώνει η αντιεθνικιστική κίνηση στο site της οποίας διαβάζουμε στο εισαγωγικό σημείωμα του μανιφέστου της κίνησης την εξής βαθιά υλιστική και διαλεκτική ανάλυση : ''Ο εθνικισμός και η παπαδοκρατία, που ενώ στη Δυτική Ευρώπη θεωρούνται ότι ανήκουν πια στην ιστορία, στην χώρα μας ανθούν. Συνέπεια της διαπίστωσης αυτής είναι η χώρα μας ιδεολογικά να μην εμφανίζεται προς τα έξω ως μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ως μια μεσαιωνική ιδεολογική καρικατούρα.'' Θα παρακάμψουμε για την οικονομία της συζήτησης τον ευρωλιγουρισμό τους αλλά από πότε ο εθνικισμός εξαφανίστηκε από την πεφωτισμένη Εσπερία και κατοικεί ως είδος προς εξαφάνιση στην ψωροκώσταινα ; 
  Εδώ πρέπει να το ομολογήσουμε δεν αντέξαμε να διαβάσουμε άλλο απλά είδαμε ότι υπάρχουν και κείμενα του σεσημασμένου αντικουμουνιστή  και διεθνή γραμματέα της δημοκρατικής συμμαχίας Τάκη Μίχα.Όποιος έχει αντοχή και γερά νεύρα ΕΔΩ.
  Νέα αντίφαση μητσοτακέικο,αντικουμουνισμός,αντιεθνικισμός και διοργάνωση εκδηλώσεων σε αναρχικά στέκια χαρμάνι πραγματικά μοναδικό. 
  Αυτές οι αντιφάσεις δεν είναι και τόσο δυσνόητες και ανεξήγητες για όποιον έχει καταλάβει στοιχειωδώς την ιδεολογία και την πρακτική της Νέας Τάξης αλλά και τον ανοικτά δωσιλογικό χαρακτήρα της ελληνικής αστικής τάξης.
  Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι απόψεις του νοσότρος είναι σε απόλυτη σύμπνοια με αυτές του ΣΚΑ'Ι' όπως εκφράστηκαν στο ντοκιμαντέρ για το 1821( επί τουρκοκρατίας περνάγαμε καλύτερα τι τις θέλαμε τις επαναστάσεις) όπως και οι απόψεις της αντιεθνικιστικής κίνησης(μόνο στην Ελλάδα υπάρχει εθνικισμός-σκοταδισμός) με τα ρατσιστικά παραλληρήματα της εκπομπής ''Το Ίδρυμα'' πάλι του ΣΚΑ'Ι'.Που ακούστηκε εκπομπή να έχει για σύνθημα ''Το Ίδρυμα είναι στη χώρα σας για να σας βοηθήσει να εξελιχθείτε από πιθηκανθρώπους Ελληναράδες σε υπεύθυνους πολίτες''.Με λίγα λόγια ο Αλαφούζος μας λέει ότι για την οικονομική κρίση και την κατάσταση της χώρας δεν ευθύνεται η κρίση του καπιταλισμού αλλά ο κρετίνος Έλληνας(όλη η αστική τάξη αναμασά ανάλογα ιδεολογήματα απλά ο Αλαφούζος τα λέει έξω από τα δόντια).
  Ακόμη η δράση του Αμπντουλχαλίμ Ντέντε είναι χαρακτηριστική της μεθοδικότητας του νεοθωμανισμού ενώ μεγάλα τμήματα της αστικής τάξης έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να αλληθωρίζουν προς Τουρκία και μπροστά στα κέρδη τι είναι η εδαφική ακεραιότητα της χώρας και η εθνική ανεξαρτησία ; Στην εποχή της Νέας Τάξης ξεπερασμένες έννοιες.
  Εδώ ο κύριος JUMBO και ο Τζέρυ(Γιακουμάτος) μας το είπαν καθαρά και ξάστερα και η Ακρόπολη στο σφυρί για να βγάλουμε λεφτά.Εμένα πάντως αυτές οι δηλώσεις μου θύμισαν τις σκηνές από την ταινία του Κούνδουρου ''Ο Δράκος''.
  Όλα αυτά δείχνουν πολύ χαρακτηριστικά πόσο έχει διαβρωθεί και πως χρησιμοποιείται ο αντιεξουσιαστικός χώρος.Για να γίνουν οι προβοκάτσιες τύπου Μαρφίν και όπως η δολοφονική επίθεση εναντίον του Π.Α.Μ.Ε υπάρχουν και οι ιδεολογικοί βραχίονες που δρουν εδώ και πολλά χρόνια.
 Φυσικά για όλα αυτά δεν είδαμε να ιδρώνει κανένα αριστερό αυτί και να ασχολείται στα σοβαρά με όλον αυτό τον συρφετό.
  Για το τέλος σας φυλάξαμε ένα άλλο 'μαργαριτάρι' του νοσότρος : την προηγούμενη Πέμπτη έγινε εκδήλωση πάλι με διοργανωτή την αντιεθνικιστική κίνηση με θέμα τον Φαλμεράυερ και την αποκαταστασή του ως αδικημένου από τους Έλληνες.          
 Ως απάντηση παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το λόγο του Άρη στη Λαμία.
     
 Η αθάνατη ελληνική φυλή.
Κάποτε η γωνιά αυτή της γης που πατάμε και λέγεται Ελλάδα ήτανε δοξασμένη κι ευτυχισμένη κι είχε ένα πολιτισμό, οπού επί 2 1/2 χιλιάδες χρόνια συνεχίζει να παραμένει και να θαυμάζεται απ' όλο τον κόσμο. Κανένας σοφός η άσοφος δεν μπορεί μέχρι σήμερα να γράψει ούτε μια λέξη, αν δεν αναφερθεί στα έργα που άφησαν οι δημιουργοί αυτού του πολιτισμού, που λέγεται αρχαίος ελληνικός πολιτισμός.
Κάποτε, λοιπόν, η χώρα μας ήτανε δοξασμένη, μα αργότερα την υποδούλωσαν κι έχασε την παλιά της αυτή δόξα. Μα ύστερα από κάμποσα χρόνια η χώρα μας σηκώθηκε στο πόδι κι ύστερα από σκληρούς αγώνες ενάντια στη σκλαβιά, πάλι λευτερώθηκε.
Στην εποχή της σκλαβιάς πέρασε σκληρά, μαύρα χρόνια και πολλοί «έξυπνοι», αναμεσα στους οποίους και κάποιος Φαλμεράγιερ, ισχυρίστηκαν πως η ελληνική φυλή έσβησε κι ότι αυτή διασταυρώθηκε μ' άλλες φυλές, που δεν έχουν τίποτα το κοινό με την αρχαία ελληνική φυλή.
Μα ότι κι αν πούνε, αυτό δεν έχει καμία αξία. Την ελληνικότητα μας την αποδείξαμε. Γεγονός είναι ότι η χώρα μας ξεσηκώθηκε και ξαναγένηκε πάλι λεύτερη.
Αυτό κάνεις δεν το ήθελε. Ούτε οι ξένοι βασιλιάδες, ούτε οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες. Οι ξένοι δεν το θέλανε, γιατί φοβισμένοι από τη γαλλική επανάσταση, χτυπούσαν όλες τις εξεγέρσεις και δημιούργησαν γι' αυτό μεταξύ τους την Ιερή Συμμαχία. Οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες γιατί τα είχανε καλά με τους Τούρκους και ξεζουμίζανε το λαό.
Η αντίδραση ουρλιάζει.
Μα ο ελληνικός λαός δεν θάτανε αυτός ο λαός, ο λαός δηλαδή της χώρας της λευτεριάς και του πολιτισμού, αλλά λαός ζούγκλας, αν δεν έβγαζε μέσα από τα σπλάχνα του τους αρχηγούς εκείνους, που θα οδηγούσανε στη λευτεριά του. Όπως βλέπετε, λοιπόν, όλοι - ξένοι και ντόπιοι - πάλεψαν για να μην ξεσηκωθεί ο λαός κι αποχτήσει τη λευτεριά του.
Μέσα στα χρόνια της σκλαβιάς δε σταμάτησαν οι αγώνες. Μικροί ή μεγάλοι. Ένοπλοι ή όχι. Κι ύστερα μέσα απ' αυτό το λαό ξεπήδησε ο μεγάλος βάρδος της επανάστασης, πού ύμνησε με τα τραγούδια του την ιδέα της εξέγερσης του έθνους, ο πρόδρομος της Φιλικής Εταιρίας: ο Ρήγας. Η αντίδραση τον σκότωσε, πριν προλάβει να φέρει σε πέρας τις αρχές του. Μα ο σπόρος που έσπειρε βλάστησε σύντομα.
Σε λίγο, η Φιλική Εταιρία έγινε κι αγκάλιασε χιλιάδες Έλληνες.
Ας ούρλιαζε η αντίδραση. Ας υπόγραφε άτιμα χαρτιά, σαν αυτό πού υπογράφηκε στη διάσκεψη της Βιέννης στα 1815, κάτω από το όποιο έβαλε την υπογραφή του κι ο πολύς Γιάννης Καποδίστριας και που διαλάμβανε, ότι όχι μόνο δε θα ευνοηθεί και επιτραπεί ένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα στην Ελλάδα, μα και θα πνιγεί στο αίμα αν ξεσπάσει.
Ο Γιάννης Καποδίστριας, που μας τον παρουσιάζουν στα σχολειά σαν μεγάλο και τρανό, με προτομές και πορτραίτα, είναι ο πρώτος καταστροφέας της Ελλάδας. Μα ότι έκανε, δεν το έκανε σαν Καποδίστριας, μα σαν εκπρόσωπος όλης της ελληνικής αντίδρασης. Ας ούρλιαζε λοιπόν, μαζί με τη διεθνή και η ντόπια αντίδραση. Κι ας υπογράφανε άτιμα χαρτιά.
Ο λαός προχωρεί.
Τίποτα δεν ήτανε ικανό να συγκρατήσει τη φλόγα για τη λευτεριά, που έκαιγε μέσα στις καρδιές του λαού μας. Έτσι, στα 1821, ύστερα από κόπους και θυσίες και χάρη στον ενθουσιασμό και τη φλόγα του Παπαφλέσσα, που χρησιμοποίησε όλα τα μέσα, ακόμα και την ψευτιά, κηρύσσοντας την εξέγερση, ξεσηκώθηκε πρώτος ο Μοριάς. Από δω, από το Μοριά, άρχισε η επανάσταση του 1821.
Στο άκουσμα της εξέγερσης όλοι οι ισχυροί της γης, ξένοι και ντόπιοι, τρόμαξαν. Οι κοτζαμπάσηδες, όμως, βλέποντας ότι δεν τους ήτανε δυνατό να συγκρατήσουν το λαό και φοβούμενοι την οργή του, αναγκάστηκαν να κόψουν τη συνεργασία τους με τους καταχτητές και για να ευνουχίσουν το λαϊκό απελευθερωτικό κίνημα, πήρανε όλοι μέρος στην επανάσταση κι έτσι αυτή πήρε χαραχτήρα πανεθνικό.
Οι τρανοί της γης τρόμαξαν και, χρησιμοποιώντας όλα τα τερτίπια, προσπάθησαν να πνίξουν την επανάσταση. Μα γελάστηκαν. Επί 7 ολόκληρα χρόνια πάλεψαν οι προπάτορες μας, παρά το γεγονός ότι η ελληνική αντίδραση, δυο φορές, το 1823 και 1825, οργάνωσε τον εμφύλιο πόλεμο για να σπάσει ακριβώς τους αγώνες αυτούς. Έτσι οι πρόγονοι μας ανάγκασαν όλους τους εχθρούς μας να γλύψουν εκεί που έφτυσαν και ν' αναγνωρίσουν τους αγώνες μας και την ανεξαρτησία μας.
Κανείς δεν πίστευε προηγούμενα σ' αυτό το θαύμα, που συντελέστηκε από τις ίδιες τις δυνάμεις και τα μέσα του λαού. Άλλοι περίμεναν να τους έλθει η λευτεριά από τη Ρωσία κι άλλοι από τη μεγαλοψυχία των βασιλιάδων της Ευρώπης. Μα η επανάσταση απόδειξε, ότι αυτή μόνη της χάρισε τη λευτεριά της πατρίδας μας. Τα παραμύθια του φιλελληνισμού, χάρη στον οποίο αποκτήσαμε δήθεν τη λευτεριά μας, εφευρέθηκαν μόνο και μόνο για να γίνει πιστευτό, ότι η πατρίδα μας λευτερώθηκε, όχι από τις ίδιες της τις δυνάμεις, μα από τους ξένους. Υπήρξαν βέβαια φιλέλληνες, που αγωνίστηκαν, πολέμησαν κι έχυσαν το αίμα τους για τη λευτεριά της πατρίδας μας. Τιμή και δόξα σ' αυτούς κι αιώνια ας είναι η ευγνωμοσύνη του έθνους. Μα αυτοί υπήρξαν μεμονωμένα άτομα μονάχα. Η θεωρία του οργανωμένου φιλελληνισμού είναι καθαρό παραμύθι.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP