Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Κόλαση: Ο κύκλος της δεκαετίας του Ευρώ


2002, 1η Γενάρη: Υστερικά διθυραμβική είσοδος της Ελλάδας στο Ευρώ!
2012, 1η Γενάρη: Κατοχική υστερία των «εθνοσωτήρων» ανδρεικέλων της ευρω-χούντας να διαιωνίσουμε τον κύκλο της ευρω-χρεοκοπίας μας, παραμένοντας στο Ευρώ!!!
2002: Αφηνιασμένες και υστερικές κραυγές για τις πύλες του «παραδείσου» που άνοιξε το Ευρώ…
2012: Βιώνουμε σπαρακτικά και χωρίς ιστορικό προηγούμενο τη «φρίκη της κολάσεως» του Ευρώ και το θηριώδες ψεύδος των ανδρείκελων ευρω-φυλάκων αυτής της φρίκης…

Ο κύκλος της δεκαετίας του ευρώ από τον «παράδεισο», που μας έλεγαν, μας οδήγησε στην Κόλαση: Στην ολική χρεοκοπία (στην εντατική της «ελεγχόμενης πτώχευσης) και στην ανοικτή δικτατορία των μαφιών του χρήματος. Στη δικτατορική κατοχή, δηλαδή του διεθνούς τραπεζικού και χρηματιστηριακού κεφαλαίου και σε μια κυβέρνηση ανδρεικέλων η οποία καταλύει τα πάντα και εκτελεί, με την ψυχρότητα του πωρωμένου εγκληματία, τα «συμβόλαια του θανάτου» και της «ταφής» μας…

Η «τάξη» του Ευρώ αποκαταστάθηκε:
Η Ελλάδα κυβερνιέται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ από τους τραπεζίτες τοκογλύφους (τους νέους αποικιοκράτες), δίχως πολιτικούς διαμεσολαβητές (τους μεταπράτες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας).

Ο κύκλος αυτής της «τάξης» (των διεθνών τοκογλύφων) θα κλείσει το 2012 με την επίσημη χρεοκοπία. Σε αυτό το χρόνο θα λήξει και ο χρόνος της «εντατική» που μας κρατούν (της «ελεγχόμενης πτώχευσης) για να μας ρουφήξουν και τις τελευταίες σταγόνες αίματος…

Και συνεχίζουν ακόμα τα ανδρείκελα, ανενδοίαστα και με πηχτά κύματα ψεύδους, να ουρλιάζουν για την παραμονή μας στο ευρώ, όταν δεν χρειάστηκε παρά μόνο μια δεκαετία να μας οδηγήσει στη σημερινή κόλαση…

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου που ακτινογραφεί αυτόν τον κύκλο της δεκαετίας του Ευρώ:

Ακριβώς πριν από 10 χρόνια...
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=3/1/2012&columnId=1821

Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, την 1 Γενάρη του 2002, η Ελλάδα εισέρχετο επισήμως στην ΟΝΕ και έμπαινε στις ράγες του ευρώ.

Το «κοινό μας νόμισμα», όπως έλεγε τότε ο Σημίτης, το ευρώ, ήταν γεγονός!

Ενα γεγονός που αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως αφορμή ώστε ο δημόσιος βίος να κατακλυσθεί από μια ανελέητη προπαγάνδα που ως συνήθως επιδιώκει να παρουσιάσει το συμφέρον της πλουτοκρατίας σαν «εθνικό» και πολύ περισσότερο σαν «λαϊκό» συμφέρον...
*
Το τι ειπώθηκε εκείνες τις ημέρες από πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες, από τα κόμματα και απ' όλο το θίασο των «αστέρων» του «ευρωμονόδρομου», δεν περιγράφεται.

Οι μεγαλοστομίες τους, τα ψέματα, οι υποσχέσεις τους για το βίο τον ανθόσπαρτο που ανέμενε τάχα τον ελληνικό λαό, συναγωνίζονταν σε γελοιότητα την αντιεπιστημονικότητα των «αναλύσεών τους» περί «θαλερής ΕΕ» και σε ρηχότητα τον πάλαι ποτέ ντόπιο μαυρογιαλουρισμό.
*
Το τι συνέβη πραγματικά στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη και στον καπιταλιστικό κόσμο εν γένει, το τι έχει υποστεί ειδικά ο ελληνικός λαός αυτά τα δέκα χρόνια που πέρασαν, το πού κατέληξαν εκείνα τα «ευρω-παραμύθια» είναι σε όλους γνωστά.

Στο φόντο, λοιπόν, της σημερινής σύγχρονης τραγωδίας για την Ελλάδα, στον μέσον της τωρινής ανείπωτης καταστροφής, ας θυμηθούμε τους παραδείσους που έταζαν (τότε) οι αρχιτέκτονες των ανθρωποθυσιών (του σήμερα).
***
«Ολοι οι Ελληνες μαζί, γυρίζουμε μια σελίδα στην ιστορία της χώρας.
Το ευρώ, το νόμισμα της Ευρώπης, είναι από χτες το νόμισμα της Ελλάδας.
Με το ευρώ, η Ελλάδα αφήνει οριστικά πίσω της περιφέρεια των σύγχρονων κρατών. Εισέρχεται αποφασιστικά σε ένα νέο πεδίο (...).
Το ευρώ (...) σηματοδοτεί ένα νέο σύμβολο, αλλά κι ένα νέο μέσο για την Ευρώπη της ειρήνης και της συνεργασίας.
Αποτελεί παράλληλα μια νέα εκκίνηση για την εδραίωση (...) μιας Ελλάδας ισχυρής και υπερήφανης μέσα στον σύγχρονο κόσμο, μιας Ελλάδας που διασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη και κατοχυρώνει τη λαϊκή συμμετοχή στην πρόοδο και την ανάπτυξη (...).
Το ευρώ προσδίδει συνθήκες σταθερότητας και προβλεψιμότητας στην οικονομία μας (...). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πορεία μας στο μέλλον να είναι πιο ασφαλής, πιο σίγουρη και κατ' επέκταση πιο γρήγορη.
Με το ευρώ γίνεται παράλληλα η ελληνική οικονομία πιο ισχυρή, πιο ανταγωνιστική και πιο αποτελεσματική στην αξιοποίηση της συμμετοχής μας στην Ενωμένη Ευρώπη. Αποκτά νέες δυνατότητες στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην ανάπτυξη και στην πραγματική αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Η εικόνα του "φτωχού συγγενή" δίνει τη θέση της στην αυτοσυνείδηση του λαού στην εικόνα μιας χώρας που πιστεύει στον εαυτό της (...) για την εφαρμογή των πολιτικών που οικοδομούν και κατοχυρώνουν μια ισχυρή κοινωνία συνοχής, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».

*
Αυτά τα... προβλεπτικά γράφτηκαν στην εφημερίδα «Τα Νέα» στις 2/1/2002.

Ανήκουν στον τότε πρωθυπουργό κ. Σημίτη.
Ο οποίος παρέα με το σημερινό πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο, τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ποζάριζαν - τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς του 2002 - μπροστά από τα ΑΤΜ καλώντας φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικές κάμερες να τους απαθανατίσουν.

Ηταν τότε που έφερναν στους «ιθαγενείς» το διά «πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν εν τω λαώ»(Καινή Διαθήκη, κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο, 9.35)... ελιξήριο του ευρώ.
*
Από την παραπάνω αναδρομή, ας συγκρατήσουμε, επομένως, τούτο:

Αυτοί που πριν μια δεκαετία «ζητούσαν» από την Ιστορία να τους στήσει... ανδριάντες για το «κατόρθωμά τους» να βάλουν τη χώρα στην ΟΝΕ, αυτοί που θεωρούσαν χρέος του λαού να τους υμνονολογεί αιώνια επειδή έφεραν στην Ελλάδα το ευρώ,
είναι οι ίδιοι που είτε ως πρόσωπα, είτε ως κόμματα, είτε ως επίσημη πολιτική,
έχουν το απύθμενο θράσος να ποζάρουν και πάλι σαν... «σωτήρες» (!), και μάλιστα ακριβώς τη στιγμή που σε όλη τη χώρα χάσκουν τα κοινωνικά ερείπια του «δημιουργήματός τους»:


Της πιο στυγνής ταξικής πολιτικής που έχει υποστεί ο εργαζόμενος λαός.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ακόμα και το άρθρο:

«Η κόλαση της χρεοκοπίας και ο «παράδεισος» του ψεύδους!!!»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6098

Καιρός να κλείσουμε ΕΜΕΙΣ αυτόν τον εφιαλτικό κύκλο με την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των ανδρεικέλων, των αφεντάδων τους και των ευρω-εργαλείων τους, που μας αφανίζουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ και ΕΘΝΙΚΑ…

Και δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το αυτόν του ΓΕΝΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ στο ΔΡΟΜΟ…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP