Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ξεκλήρισμα...


Του Γιάννη Γούδα 

Τώρα που φεύγει κι αυτός ο χρόνος, ο όρος αυτός που συνήθως περιγράφει τα τραγικά αποτελέσματα αυτοκινητικών δυστυχημάτων, είναι ο πιο κατάλληλος για να χαρακτηρίσει αυτά που έγιναν σε βάρος της χώρας και κατά πως φαίνεται θα συνεχίσουν να γίνονται μέχρι να ολοκληρωθεί η καταστροφή.
Αποδεδειγμένα πιά, οι κυβερνώντες εκτελούν κατά γράμμα τα σχέδια των εντολέων τους. Απέναντι σ’ έναν λαό που δεν εννοεί να καταλάβει ότι όσο εξακολουθεί να τους ανέχεται τόσο πιο αδίστακτοι και βδελυροί θα γίνονται, προχωρούν με καταιγιστικό ρυθμό σε όλο και πιο βίαια αντιλαϊκά μέτρα με φανερό σκοπό να εξαφανίσουν την λεγόμενη μεσαία τάξη και να εξαθλιώσουν εκείνη των χαμηλότερων εισοδημάτων.

Η διαστροφική επιθυμία τους να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών των αφεντικών τους τους έχει μετατρέψει σε αχόρταγα ζόμπις.

Χιλιάδες οικογένειες διαπιστώνουν καθημερινά την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις βασικές απαιτήσεις της ζωής, εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι προσπαθούν μάταια να βρουν μια οποιαδήποτε δουλειά, στα φιλανθρωπικά συσσίτια συνωστίζονται άνθρωποι που μέχρι χθες η ζωή τους ήταν αλλιώς, και ο δοτός πρωθυπουργός μιλάει ανερυθρίαστος για «ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και διάθεση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για περισσότερες μερίδες».

Ο ίδιος αντιγράφει και κάτι παλιά τσιτάτα «…τι μπορείς εσύ να κάνεις για την πατρίδα σου» και το λέει και στα Αγγλικά για να δουν και οι έξω πόσο ωραία παίζει τον ρόλο του. Αν τον ρωτήσεις «τι μπορείς εσύ να κάνεις για τον λαό» θα σε κοιτάξει σαν χαζός.

Με την ανακοίνωση των νέων τεκμηρίων, και των τελών κυκλοφορίας, χιλιάδες καταθέτουν στις εφορίες τις πινακίδες κυκλοφορίας κι επειδή τελικά δεν θα εισπραχθούν τα προβλεπόμενα, όλο και κάποιο άλλο μέτρο θα επινοήσουν, πάντα σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας και πάντα υπέρ της ολιγαρχίας που έχει τον τρόπο της.

Με τα τεκμήρια λέει θα πιάσουν τους φοροφυγάδες «έχεις αυτοκίνητο 1600 και 1800 κυβικών, άρα δεν μπορείς να δηλώνεις εισόδημα λιγότερο από τόσα».

Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι σήμερα οι περισσότεροι επιχειρηματίες από μεσαίοι και πάνω έχουν αυτοκίνητα μέχρι και 4000 κυβικά όλα με λίζινγκ στο όνομα της εταιρίας τους, περνούν τα έξοδα στα βιβλία τους και όχι μόνο τεκμήριο δεν τους πιάνει, αλλά μειώνεται και το φορολογητέο εισόδημά τους.

Η ΔΕΗ, λένε, έχει έλλειμμα 4,5 δις και ετοιμάζουν μια πρώτη αύξηση 9%, μείωση μισθοδοτικών δαπανών κατά 20% και βλέπουμε. Για τους διορισμένους που διαχειρίστηκαν την πρώην κερδοφόρα εταιρία, ούτε κουβέντα.

Θα καταπολεμήσουν, λένε, την ανεργία των νέων με θέσπιση ειδικών μισθολογίων 601€ μικτά και για δύο χρόνια. Κανένας νέος δεν διανοείται παντρειές και οικογένειες, η χώρα γερνάει, τα ταμεία δεν έχουν έσοδα λόγω της ανεργίας και της σφαγής που γίνεται στους μισθούς και η λύση βρίσκεται στην μείωση των συντάξεων.

Οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους γιατί τα ταμεία χρωστάνε πολλά στα φαρμακεία, το νοσοκομείο της Ρόδου ανακοίνωσε ότι από 1/1/2012 δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσει λόγω των τεράστιων ελλείψεων…

Και οι δοσίλογοι σε αντιπερισπασμό συλλαμβάνουν τον Εφραίμ αφήνοντας όμως ανέπαφους όλους τους άλλους της φάρας τους, πολιτικά πρόσωπα που είτε ομολόγησαν ότι «τα πήραν» είτε καταγγέλθηκε επίσημα ότι τους «τα δώσαν», να μην πιάσουμε ονόματα γιατί ο κατάλογος θα ‘ναι πολύ μακρύς.

Δυο εισαγγελείς
που ερευνούσαν οικονομικές υποθέσεις δηλώνουν παραίτηση καταγγέλλοντας παρεμβάσεις και το μαύρο χρήμα συνεχίζει ανενόχλητο τις υπόγειες διαδρομές του.

Τα ίδια τα κόμματα έχουν δανειστεί με εγγύηση τις επιχορηγήσεις τους μέχρι το 2015, επιχορηγήσεις που πληρώνονται από εμάς προκειμένου να λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων της χώρας και του λαού.

Μια ευχή λοιπόν για όλους αυτούς. Η νέα χρονιά να είναι η τελευταία τους. Πολιτικά… (τουλάχιστον)

Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6215
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP