Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

«Κλέφτες του μυαλού» με ναρκω-καταστολή

Γράφει: Η Ελένη ΤΖΙΒΡΑ

 Αποποινικοποίηση της χρήσης, προμήθειας και κατοχής όλων των ναρκωτικών ουσιών προβλέπει, μεταξύ άλλων, το άκρως επικίνδυνο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες στη Βουλή.
Και μόνο τυχαία δεν είναι η απελευθέρωση των ναρκωτικών σε μια περίοδο που η βαρβαρότητα επιδιώκεται να υιοθετηθεί ως τρόπος ζωής, οι δημοκρατικές ελευθερίες συρρικνώνονται, οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται, η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη, η φτώχεια δίνει τη σκυτάλη στην εξαθλίωση.
Η συνταγή παλιά, δοκιμασμένη και πετυχημένη.
Στην Αργεντινή το 2001, στο απόγειο της κρίσης, κυκλοφορούν στους δρόμους της νόμιμα, φθηνά ναρκωτικά, κατακλύζεται από το «πάκο», ή αλλιώς «κλέφτης του μυαλού», «εξολοθρευτής των φτωχών».

Εκφράστηκαν απόψεις γι' αυτήν την ιστορία στην Αργεντινή, ότι στόχος ήταν:

«Να εξολοθρευτεί μια ολόκληρη γενιά εφήβων και νέων που δε θα είχε δουλειά, δε θα είχε θέση στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, δε θα είχε δυνατότητες να ενταχθεί με κανέναν τρόπο με τον οποίο οι γενιές καταλαμβάνουν το χώρο τους στην κοινωνία (...)
Το "πάκο" είναι αναγκαίο για να εδραιώσει τον αποκλεισμό και να εξασφαλίσει ότι δε θα υπάρξουν χιλιάδες και εκατομμύρια υγιείς και σκεπτόμενοι νέοι που θα θέσουν μια διαφορετική κοινωνία»
(ανέφεραν φορείς της χώρας που ασχολούνται με την τοξικοεξάρτηση).

Μέσω της νομιμοποίησης των ναρκωτικών, το κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκφραστές του εξασφαλίζουν σε βάθος χρόνου τη χειραγώγηση και τον έλεγχο των λαϊκών στρωμάτων, κυρίως της νεολαίας, δημιουργούν μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας επιβίωσης του υπάρχοντος απάνθρωπου, αδίστακτου, εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.

Στη χώρα μας,
σε ρόλο λαγού όλο το προηγούμενο διάστημα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ, Οικολόγοι Πράσινοι και ΔΗΜΑΡ έσκιζαν τα ιμάτιά τους για το «δικαίωμα» και την «ελευθερία» στη χρήση, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας, βάζοντας στο στόχαστρο το μυαλό και την ψυχή ενός ολόκληρου λαού, κυρίως των νέων.

Εδωσαν και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα προγράμματα χορήγησης υποκαταστάτων, τα οποία διαρκώς πριμοδοτούνται εξασφαλίζοντας νόμιμους και μόνιμους εξαρτημένους μέχρι την τελευταία τους πνοή.

«Με το νομοσχέδιο διασφαλίζεται το δικαίωμα στη θεραπεία», ισχυρίζονται υποκριτικά οι εμπνευστές του και την ίδια ώρα υποχρηματοδοτούν ακόμα και αυτές τις υπάρχουσες δομές πρόληψης και απεξάρτησης από κάθε ουσία, ανοίγουν τις πόρτες διάπλατα στους ιδιώτες για να πλουτίσουν πάλι από τον πόνο και την οδύνη, στερώντας από χιλιάδες οικογένειες την ευκαιρία να ξεφύγουν από την κόλαση της εξάρτησης.

Ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί και να απαιτήσει την άμεση απόσυρση του εγκληματικού νομοσχεδίου. Να μπολιάσει τα παιδιά του με το μικρόβιο της ανειρήνευτης πάλης και της ουσιαστικής αμφισβήτησης, να τα οδηγήσει στο δρόμο της κοινωνικής εξέλιξης. Οι άνθρωποι που νοιάζονται για το μέλλον αυτού του τόπου και καθημερινά αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, οφείλουν να απαιτήσουν λύσεις ριζικές και ανατρεπτικές που δε χωρούν σε νομοθετήματα. Ξεσηκωμός λαού και νεολαίας.

ΟΧΙ στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών που οδηγούν στην καταρράκωση και το θάνατο. ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά. ΟΧΙ στη νομιμοποίησή τους. ΟΧΙ στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά.


ΠΗΓΗ:

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6635716&publDate=12/1/2012

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP