Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κύριε οικονομολόγε του μνημονίου...

Γράφει: Ο Μάκης Παρασκευάςβλέπω πολλούς αριθμούς στην οθόνη σας να χορεύουν, νούμερα πολλά ....να καταδιώκουν άλλα ... νούμερα.
Ως προς τους αριθμούς, ούτε καν θα μπω στον κόπο να ελέγξω και να επαληθεύσω σήμερα και τέτοια ώρα κάτι απ' όσα γράφετε.
ΣΥΜΦΩΝΩ ,

πάει τελείωσε , έχετε απόλυτο δίκιο!

Υπήρχαν βέβαια computer στο υπουργείο Οικονομικών μας και σε άλλα σπάταλα υπουργεία μας από 15ετίας τουλάχιστον.
Στρατιές οικονομολόγων που πληρώθηκαν αδρά μπαινόβγαιναν εκεί μέσα. Κι από υπερωρίες , άλλο τίποτε.

Γιατί ανακαλύψαμε τώρα κύριε ότι, η γη δεν είναι επίπεδη;

Εσείς αλήθεια δεν παρακολουθούσατε τις τροχιές σύγκλισης των οικονομιών στην Ευρώπη ;
Εμένα ήταν άλλη η δουλειά μου βλέπετε ........λυπάμαι που δεν μπόρεσα να βοηθήσω....

Τυγχάνω ξέρετε ιδιοκτήτης ενός κοπρίτη σκύλου και εάν τον εγκαταλείψω κάπου μέσα στη νύχτα, αν τον αφήσω νηστικό και ψοφήσει, έρχεται ο νόμος και με τσακίζει. Αρκεί μια καταγγελία. Ούτε καν θα με ρωτήσουν τι έσοδα έχω και τι περικοπές έχω υποστεί.....

Αν ο σκύλος μου αφοδεύσει
σε ακατάλληλο σημείο ή αν ενοχλήσει το γείτονα και δεν το πάρω χαμπάρι, ο νόμος επίσης θα με τιμωρήσει…….
Είδατε πόσο πολιτισμένοι είμαστε ……με τους σκύλους ;

Κι ενώ ισχύουν όλα αυτά για τα υπέροχα κατοικίδια, κυκλοφοράνε στους δρόμους Έλληνες πεινασμένοι, ρακένδυτοι, παγωμένοι κι άστεγοι, παιδιά νηστικά, κι όλα αυτά επειδή προφανώς ΔΕΝ είμαστε αρκούντως πολιτισμένοι με τους ανθρώπους !

Την ίδια στιγμή επιβάλλονται ατέλειωτα οικονομικά μέτρα εναντίον σύννομων ανθρώπων, επί της βάσεως των νέων αναμφισβήτητα ορθών μαθηματικών υπολογισμών σας, μέχρι βέβαια να τους φθάσουμε στο σημείο να νοιώσουν εγκαταλελειμμένοι σκύλοι !
Να δείτε που τότε θα επέμβει η Δικαιοσύνη με βάση τις κείμενες διατάξεις για τους .... σκύλους (αστειεύομαι βέβαια).

Τι θέλετε κύριε, να καθόμαστε να κοιτάμε επί μακρόν τα σοφά σας νούμερα;
Έχετε την εντύπωση ότι, η μόνη σοφή επιστήμη που έχει προοδεύσει και είναι σε θέση να μας σώσει είναι αυτή των Οικονομικών;

Έχουμε 2012 κύριε, δεν έχουμε Μεσαίωνα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ επειδή δεν σας βγαίνουν τα νούμερα στα computer.

Είναι δύσκολο να το ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ, να ακούσει η υφήλιος, αφήνοντας στην άκρη επιτέλους τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις, τους εκβιασμούς, τις υψηλές θεωρίες, τα ποσοστά, τα ελλείμματα, τις δημοσκοπήσεις ;

Ενασχολείστε περιπαθώς με την μπουκιά άρτου της ανίσχυρης μάζας και δεν τολμάτε να αγγίξετε τους ισχυρούς παράνομους, οι οποίοι δρούν ανενόχλητοι και υπό πλήρη κάλυψη.

Μιλάω για τους διεθνείς κερδοσκόπους, τους οικονομικούς δολοφόνους, τους καταθέτες μαύρου χρήματος σε ξένες τράπεζες, κάποιους ύποπτους οίκους αξιολόγησης, κάποιες ύποπτες πολυεθνικές εταιρείες, τα καρτέλ και τους πάσης φύσεως καρχαρίες των αγορών. Εσείς τους γνωρίζετε καλύτερα.....

Τι προβλέπει η αριθμολογία σας για αυτούς κύριε ;
Διότι για μας τους πολλούς έχετε προβλέψει ότι, ενδεχομένως να καταστραφούμε και για να μην καταστραφούμε, η επιστημονική σας συμβουλή είναι να ΕΞΑΘΛΙΩΘΟΥΜΕ άνευ αντιλογίας.

Ίσως όμως η επιστήμη σας των οικονομικών να μην είναι σε θέση να σώσει τους πολλούς.... Ίσως θα πρέπει να αποταθούμε και σε άλλες , όπως της Νομικής, της Ψυχολογίας, της Κοινωνιολογίας, της Ιστορίας, της Φιλοσοφίας, της Πολιτικής και φυσικά ..... της Εγκληματολογίας.

Παρακαλώ πολύ να με συγχωρέσετε για το έντονο ύφος.

Απλά, δεν αντέχω να βλέπω να απειλούνται, να καταπατώνται και να θυσιάζονται ουσιώδεις ανθρώπινες αξίες στον βωμό των ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ του χρήματος και των αγορών, ούτε τώρα, ούτε πριν από 2 χρόνια, ούτε ποτέ στο μέλλον.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP