Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Τι - «αντιμνημονιακή» (!) - γλίτσα!


Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Το συγκεκριμένο είδος παρουσιάζει μια σχετική ανθεκτικότητα και ιστορική επαναληπτικότητα.
Για παράδειγμα:
Μετά την Επανάσταση του '21, δεν ήταν λίγοι οι προσκυνημένοι που καμώνονταν τους... καπεταναίους.
Μετά την Μικρασιατική καταστροφή δεν έλειψαν οι ολετήρες και οι Ηρόστρατοι που πόζαραν στο δημόσιο βίο διεκδικώντας εύσημα... σωφροσύνης και προνοητικότητας.

Μετά την Απελευθέρωση και τον Εμφύλιο, οι πρώην μαυραγορίτες και οι δοσίλογοι, οι γερμανοντυμένοι και οι απόντες άρχισαν να χτίζουν «Νέους Παρθενώνες» και ταυτόχρονα να κυκλοφορούν σαν... πατριώτες και σαν εθνικοί ευεργέτες.

Μετά την επταετία γέμισε ο τόπος από πατενταρισμένους χουντόδουλους και από συνεργάτες της «Επαναστάσεως» που τρέχουν ακόμα για να κολλήσουν - αναδρομικά - κανένα πλαστό ένσημο... αντιστασιακού.
*
Ετσι και τώρα,
δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε τους επί διετία διαπρύσιους κήρυκες του Μνημονίου, του «όλοι μαζί τα φάγαμε» και της «σωτηρίας» των κομμένων μισθών και συντάξεων.


Ολους αυτούς τους «εισαγγελείς» και «ανακριτές» από τα κυβερνητικά μέγαρα, τις υπουργικές καρέκλες, τα έδρανα της συμπολιτευόμενης και της «αντιπολίτευσης» και - φυσικά - από τα τηλεοπτικά κανάλια, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες που αναθεμάτιζαν όποιον τολμούσε να διαφωνήσει με το Μνημόνιο.

Δείτε όλους αυτούς που επί δυο ολόκληρα χρόνια λειτούργησαν ως «παπαγαλάκια» και ως «πιτ μπουλ», μαζί, της πιο ελεεινής, της πιο αισχρής, της πιο εκβιαστικής, της πιο τραμπούκικης προπαγάνδας υπέρ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της συγκυβέρνησης του Παπαδήμου, του ΣΕΒ, της τρόικας, της ΕΕ και κάθε μνημονιακής λαίλαπας.
*
Ε, λοιπόν,
ποιος δεν αναγνωρίζει ανάμεσα στους παραπάνω, εκείνες τις διακεκριμένες φυσιογνωμίες της πιο σεσημασμένης γλίτσας,
αυτούς που τώρα έχουν αρχίσει να συνωστίζονται κάθε βράδυ στα δελτία των 8 και να διαγωνίζονται, πλέον, μεταξύ τους, ποιος θα πει την μεγαλύτερη... «αντιμνημονιακή» (Wink ατάκα;

ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=8/2/2012&columnId=1821

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP