Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ο «φιλόσοφος» του Αλαφούζου υμνεί τον Τσίπρα!!!


Ο «φιλόσοφος» του Αλαφούζου, ο Χρήστος Γιανναράς, κατέχει εξέχουσα θέση στον Όλυμπο των Ελλήνων «στοχαστών» της γυάλας…
Φυσικά αυτοί οι «στοχαστές» της γυάλας, είναι άκρως καθεστωτικοί, ολοκληρωτικά καθεστωτικοί και «εμπνέονται» ΠΑΝΤΑ από τα «οράματα» των αφεντικών τους: Τα «οράματα» της φρενοβλαβούς κερδοσκοπικής απληστίας τους…

Ένα τέτοιο αλαφούζιο «όραμα» είναι η κατασκευή του Τσίπρα, σαν είδωλο μεγάλου και «άριστου» ηγέτη.Ο Γιανναράς, όπως πάντα, ανέλαβε το «έργο» να φιλοτεχνήσει το είδωλο και να το περιτυλίξει με τα πολύχρωμα μακιγιάζ και με τις στιλπνές ετικέτες του «άριστου» και του μεγάλου ηγέτη:
Η «φιλοσοφική» φρενοβλαβής ταχυδακτυλουργία στο αποκορύφωμα της, εφάμιλλη της πολιτικής σχιζοφρένειας που ζούμε…

Διαβάζουμε:


«O νεαρός αρχηγός του ΣYPIZA είναι η μεγάλη έκπληξη του ελληνικού πολιτικού βίου στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις – σκαρί ηγέτη, στέρεος, πειστικός, ρεαλιστικός, ευφυής πολιτικός λόγος, ασύγκριτος με τις χιλιοφθαρμένες συμβατικότητες όλων των άλλων κομματικών ηγητόρων».

Τέτοια ειδωλολατρική υμνολογία δεν βρίσκουμε ούτε στους φανατικούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ…


Η ταχυδακτυλουργική, όμως, δολιότητα του αλαφούζιου «φιλοσόφου», βρίσκεται αλλού:
Στην αποκοπή του Τσίπρα από τον ιστορικό ΧΩΡΟ και ΧΡΟΝΟ, από το κοινωνικό ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ (κοινωνικό περιεχόμενο) και από τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.

Ο Γιανναράς,
με τη δολιότητα του ταχυδακτυλουργού και της «φιλοσοφικής» ασυναρτησίας, εμφανίζει τον Τσίπρα σαν μία ουρανοκατέβατη «θεότητα», σαν μια αυθύπαρκτη οντότητα (σαν Μεσσία), χωρίς ιστορία, χωρίς κοινωνική και πολιτική προέλευση και υπόσταση, ΕΞΩ από κάθε σύστημα Ιδεών και πολιτικής δράσης: Τα πάντα αφυδατώνονται, εξατμίζονται, εξανεμίζονται και αφανίζονται…

Έτσι με αυτό το αντιεπιστημονικό και ύπουλο τέχνασμα της «φιλοσοφικής» μπουρδουλογίας του Γιανναρά, ο Τσίπρας εμφανίζεται σαν «θεόσταλτος» για να μας «σώσει», σαν να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ, σαν να μην έχει βγει μέσα από συγκεκριμένες κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες, μέσα από τις καθεστωτικές λειτουργίες της εκλογικής ΑΠΑΤΗΣ…


Οι «φιλόσοφοι» των «νταβάδων» ξέρουν τον τρόπο να «γεμίζουν» με ταχυδακτυλουργικές αυθαιρεσίες τα πολιτικά χάσματα.


Έτσι και ο Γιανναράς διαχωρίζει
τον Τσίπρα από τον «κακό» ΣΥΡΙΖΑ και από τις «παραδοσιακές παρατάξεις». Το γεγονός, βεβαίως, ότι στο ΣΥΡΙΖΑ και πίσω από τον Τσίπρα έχει συνωστιστεί όλη η «λέπρα» του πασοκισμού, αυτό δεν απασχολεί το «φιλόσοφό μας…

Ο «στοχαστής» της γυάλας είναι υπεράνω όλων αυτών.
Αυτός υμνολογεί τον Τσίπρα (αυτό είναι, στην παρούσα φάση το «όραμα» Αλαφούζου) και ΕΥΧΕΤΑΙ να δημιουργηθεί και από τις «παραδοσιακές παρατάξεις» ένας Τσίπρας και το σπουδαιότερο: Να «συγκροτήσει» ο Τσίπρας ένα άλλο κόμμα «τίμιας και συνεπούς κοινωνιοκεντρικής Aριστεράς»!!!

Θαυμάστε τη «διατεταγμένη σκέψη» του «φιλόσοφου»:


«Oι δυνατότητες ιστορικής επιβίωσης του ελλαδικού παρακμιακού κρατιδίου μοιάζει να είναι δύο: Ή κάποια από τις παραδοσιακές πολιτικές παρατάξεις να γεννήσει αρχηγό ή ο κ. Tσίπρας να γεννήσει κόμμα. Oι παραδοσιακές παρατάξεις έχουν υπερβεί και την κλιμακτήριο, εμφανίζονται οριστικά στείρες, ο κ. Tσίπρας μοιάζει να διαθέτει τη φρεσκάδα και ζωτικότητα της πολιτικής γονιμότητας. Θα μπορούσε να συγκροτήσει ένα κόμμα τίμιας και συνεπούς κοινωνιοκεντρικής Aριστεράς, να υπουργήσει τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».


Ολόκληρο το κείμενο του Γιανναρά το διαβάσαμε ΕΔΩ:

http://trelogiannis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9671.html


Καθημερινή:

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_24/06/2012_448666


Θα θυμίσουμε για την ιστορία κάποια αποσπάσματα από παλιά μας κείμενα που αποκαλύπτουν την «πολιτική φιλοσοφία» του Γιανναρά και την υποταγή του στα αλαφούζια «οράματα»


Γράφαμε τον Ιούνιο του 2010, στο άρθρο:
«Γιανναράς: Ο υμνητής των μεταπρατών του χρήματος»

«Για όσους, δεν φοράνε παρωπίδες και έχουν τη «κακή» συνήθεια να σκέφτονται, είναι σημαντικά τούτα:
Ο Γιανναράς, σταθερός «προπαγανδιστής» ενός μεγάλου νεοταξικού συγκροτήματος (Αλαφούζος), μαγεύεται πάντα από τα «οράματα» του Συγκροτήματος!!!

Όταν τα συμφέροντα του Αλαφούζου είχαν βρει «όραμα» προς τη Ρωσία, ο Γιανναράς υμνούσε τον Πούτιν!!!
Σήμερα που συνδιαχειριστές του Αιγαίου θα είναι ελληνικές εταιρείες (πρώτος και καλύτερος ο Αλαφούζος) με τούρκικες εταιρείες, το «όραμα» πήρε τη μορφή του Νταβούτογλου, και των νέων επιχειρηματικών γερακιών, τύπου Βγενόπουλου!!!
Βλέπουμε ότι τα «οράματα» έχουν ως υπόβαθρο τα συμφέροντα και τα κέρδη του αφεντικού…».


Ολόκληρο το άρθρο, μαζί με άλλα θα τα βρείτε εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4656


Ένας άλλος «άθλος» του Γιανναρά ήταν ο ύμνος προς τον γενίτσαρο της «εκσυγχρονιστικής» λαίλαπας: Τον Αλέκο Παπαδόπουλο:

«O κ. Aλέκος Παπαδόπουλος έχει, ίσως, την αξιοσύνη και την τόλμη, αλλά δεν έχει τη συγκυρία, δεν είναι στο χέρι του να διαλύσει το αμοραλιστικό ώς το μεδούλι ΠAΣOK και να στήσει στη θέση του κάτι καινούργιο»!!!


Στις 29 Μαρτίου 2011,
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος είχε δώσει συνέντευξη στους «Φακέλους» του Παπαχελά (Αλαφούζος) για να εμπορευτεί την κατάρρευση της κυβέρνησης και να σηματοδοτήσει την αναγκαιότητα μιας κυβέρνησης «προσωπικοτήτων» ή «εθνικής σωτηρίας»!!!

Αμέσως μετά σπεύδει ο Γιανναράς να χειροκροτήσει τον Αλέκο Παπαδόπουλο: Ό,τι προβάλλει ο Παπαχελάς το «τεκμηριώνει» ο Γιανναράς…


Λεπτομέρειες διαβάστε στο άρθρο: « Ο Γιανναράς δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα πλέον…»

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5649


Σήμερα ήρθε η σειρά του Τσίπρα!!!


Αλλά μόνο αυτοί οι έπαινοι του Γιανναρά προς τον Τσίπρα είναι πιο καταλυτικοί από τις δικές μας αναλύσεις…


Ο Γιανναράς πλέον αποτελεί αλάθευτο πολιτικό ΚΡΙΤΗΡΙΟ για το χαρακτήρα, το ρόλο και τις «διαπλοκές» ενός πολιτικού…


Διαβάστε και ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6521

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP