Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κοινωνίες στα άκρα

ΛΟΓΙΑ και ΣΚΕΨΕΙΣ 


Απέναντι στα έργα και τις ημέρες της Χρυσής Αυγής που η πρακτική της σε σχέση με τους μετανάστες μας είναι γνωστή, έχουμε την δήθεν αριστερά να λέει ότι δεν είσαι άνθρωπος αν χτυπάς αδύναμους και ανυπεράσπιστους μετανάστες. Συμφωνώ.
Πόσο άνθρωπος είσαι όμως όταν ο λόγος σου περιορίζεται σε αυτό και μόνο;
 

Οι περισσότεροι μετανάστες στην Ελλάδα
και ειδικά από το Πακιστάν-Αφγανιστάν-Νιγηρία ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, 10-15 άτομα σε χώρους για 3 ανθρώπους, χωρίς θέρμανση, άθλιες συνθήκες υγιεινής, με ελάχιστο φαγητό. Όταν ο λόγο σου περιορίζεται στο ''μην τους χτυπάτε'' και κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά στις άθλιες συνθήκες ζωής τους τότε είσαι τουλάχιστον υποκριτής. Δεν προτείνεις λύσεις για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής των μεταναστών, όπως δεν δίνεις λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούν οι μετανάστες στους Έλληνες.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
ζητάνε επιτακτικά να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους λαθρομετανάστες έτσι ώστε να μπορούν όσοι απο αυτούς θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Σε περίπτωση που δοθούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες και οι φίλοι και γείτονες μας κάνουν χρήση του δικαιώματός τους (που προκύπτει απο τη συνθήκη Σένγκεν) να κλείσουν τα σύνορά τους προφασιζόμενοι ότι βρίσκονται σε κίνδυνο,τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι;


Ποιο είναι το εναλλακτικό σενάριο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που συμβεί αυτό; Προφανώς κανένα. Οι λαθρομετανάστες θα είναι νόμιμοι «Ευρωπαίοι» πολίτες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.


Να θυμίσουμε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον
μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του, ανέφερε ότι οι υπουργοί του έχουν εξετάσει σχέδιο που θα επιτρέπει στην Βρετανία να στερεί από τους Έλληνες πολίτες το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης στην Ε.Ε., εάν η κρίση στην ευρωζώνη οδηγήσει σε πιέσεις και εντάσεις.

Τα τελευταία χρόνια
αυτό που μας έχουν δείξει οι πόλεμοι στο Ιρακ, Λυβύη, Συρία, είναι ότι γίνονται από χρηματοοικονομικά συμφέροντα με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο και την εκμετάλλευση του πλούτου της κάθε χώρας.

Πώς γίνεται αυτά τα ίδια συμφέροντα που αρπάζουν τον πλούτο των χωρών και οδηγούν στην εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπους να χρηματοδοτούν παράλληλα και αντιρατσιστικές οργανώσεις, στις χώρες που φτάνουν οι μετανάστες, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη τώρα;


Οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες όπως τις ονομάζουν οι νεοεποχίτες φασίστες, δεν μπορούν να εναντιωθούν σε πολιτικές που είναι εναντίον του λαού. Ο αλλοδαπός εργάτης που είναι στην Ελλάδα δεν θα εναντιωθεί, δεν θα απεργήσει σε ενδεχόμενο μείωσης του μισθού του.


Δεν θα εναντιωθεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως συμβαίνει τώρα, αν πουληθεί μια ώρα νωρίτερα η ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΟΣΕ θα μπορέσει να βρει δουλειά στον ιδιώτη.


Τον ξένο εξαθλιωμένο εργάτη δεν τον ενδιαφέρει αν ξεπουληθούν νησιά, παραλίες, ορυκτός πλούτος, γιατί είναι φιλοξενούμενος σε αυτή τη χώρα. Δεν την νοιώθει δική του,για τους Έλληνες είναι η γη τους, η πατρίδα τους.


Η ιστορία μας δείχνει πως καμία επανάσταση δεν ξεκίνησε σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες αλλά σε κοινωνίες που είχαν κοινό πολιτισμό,γλώσσα, θρησκεία, ίδιο κίνδυνο. Αυτό που πετυχαίνουν όσοι επιδιώκουν την ύπαρξη των «μικτών» κοινωνίες είναι να αποδυναμώνουν την αντίσταση, ακολουθώντας την παλιά ρήση διαίρει και βασίλευε.


Η πορεία των μεταναστών την Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας δείχνει ότι χοντραίνει το παιχνίδι.
Κάποιοι αποφάσισαν να φέρουν την Ελληνική κοινωνία στα άκρα με τη Χρυσή Αυγή να πρωτοστατεί σε επεισόδια εναντίων μεταναστών όπου τους βρίσκει και την δήθεν αριστερά να τους συγκεντρώνει στο κέντρο της Αθήνας σε μια πορεία διεκδίκησης με αντιρατσιστικά συνθήματα.

Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να ξυπνάει τα πρωτόγονα ένστικτα του κόσμου, η «αριστερά» θα συνεχίσει να φωνάζει χωρίς να δίνει λύσεις, ενώ το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που έχουν και την μεγαλύτερη ευθύνη παίζουν το θέατρο των αντιρατσιστών, των πατριωτών και ανθρωπιστών. Άλλη μια παράσταση με θύματα Έλληνες και μετανάστες.
Ευτυχώς πολλοί από εμάς ΔΕΝ συμφωνούμε ούτε με τους μεν αλλά ούτε και με τους δε.


Όταν έχεις μια χώρα με διαφορετικές εθνικότητες, γλώσσες, θρησκείες και πολιτισμούς είναι εύκολο να βαπτισθείς πολίτης του κόσμου και να δεχθείς να εξαθλιωθείς στο όνομα της παγκοσμιοποίησης.


Εμείς ως Έλληνες πρέπει να ακροβατούμε ανάμεσα στην διεθνή δικτατορία και τον ανθρωπισμό μας.


Περαστικά μας.


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6755

 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP