Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Συμπεράσματα από την ημερίδα: «Νέα ταυτότητα-εισιτήριο χωρίς επιστροφή»


Η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η «Εστία Πατερικών Μελετών» με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, δεν εστέφθη απλώς με επιτυχία, αλλά εξέπεμψε και ηχηρότατα μηνύματα. 
Αρχικά, η ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ μαζική προσέλευση του κόσμου καταγράφει ένα από τα πιο ουσιώδη και αισιόδοξα μηνύματα: Την αυξανόμενη αγωνία, ευαισθητοποίηση, αλλά και αγωνιστική διάθεση τμημάτων του ελληνικού πληθυσμού πάνω στα καθοριστικά ζητήματα της κατάργησης των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ και της ΥΠΟΤΑΞΗΣ του Ανθρώπου στις βουλές των εξουσιαστών της Νέας Εποχής.

Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση ήταν μια ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ συμμετοχή και όχι μια συμμετοχή παθητική, δηλαδή θέασης και ρουτινιέρικης ακοής των ομιλητών.


Το «μέγα πλήθος» έβγαζε τον αγωνιστικό του παλμό, τη μαχητική του διάθεση για ΔΡΑΣΗ, τις αγωνίες της φρίκης που ζούμε, αναζητώντας προοπτικές και ΟΡΑΜΑ δράσης.


Αυτά τα στοιχεία είναι σε μικρογραφία αυτά που ζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, αντανακλούν και αντικαθρεφτίζουν τις εκρηκτικές αγωνιστικές διεργασίες που συντελούνται στο ΣΥΝΟΛΟ της κοινωνίας…


Σε «σμίκρυνση», επίσης, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν και κάτι άλλο:
ότι ο ελληνικός λαός, κάθε λαός, για να μπει σε αγωνιστική κίνηση και να βελονιαστεί η μαχητική του διάθεση πρέπει να ΠΙΣΤΕΨΕΙ στην ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ των «πρωτοβουλιών» και των «ηγετών», πρέπει να υπάρξει ΟΡΑΜΑ και προοπτική του αγώνα του.

Σήμερα, ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία, ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία,
εμπιστοσύνη στους υπάρχοντες πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, στους κάλπικους παράδες που τους διακρίνει (λόγω της πλουσιότατης πείρας του) από μακριά, ούτε «μαγεύεται» για πολύ από τα ωραία λόγια.

ΑΝΑΖΗΤΑ τους δρόμους και τα ρυάκια της ΔΡΑΣΗΣ και της ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, θέλει να συμμετέχει, ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ, ο ίδιος στην οργάνωση της ζωής του…


ΑΝΑΖΗΤΑ πραγματικούς ηγέτες, ηγέτες με αγωνιστικό κύρος και όχι ΕΙΔΩΛΑ κατασκευασμένα από τους μηχανισμούς των δυναστών του…


Η εκδήλωση
για την ηλεκτρονική ταυτότητα ανέδειξε, έστω σε «σμίκρυνση», όλα τα παραπάνω στοιχεία της ιστορικής αισιοδοξίας…

Ανέδειξε, βεβαίως
και τα αρνητικά στοιχεία της Εκκλησιαστικής γραφειοκρατίας και όλων αυτών των «διαχειριστών» της Ορθοδοξίας.

Και πρώτα απ’ όλα, η σημαντική αυτή πρωτοβουλία από τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ της Εκκλησίας, έδειξε τη γύμνια της ίδιας της Εκκλησίας, της ηγεσίας της.


ΕΔΕΙΞΕ ότι η ηγεσία της Εκκλησίας δεν αφουγκράζεται τους πόνους, τις αγωνίες και τα βογγητά της ελληνικής κοινωνίας και το χειρότερο:
Με την παθητική αυτή στάση της και με τα διφορούμενα λόγια της, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ευλογεί το κατοχικό καθεστώς και τα ανδρείκελά του, αν δεν αποτελεί μέρος αυτών των …ανδρεικέλων…

Να σημειώσουμε, ακόμα, με θλίψη,
ότι έλαμψαν δια της απουσίας τους και πολλοί ιερωμένοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εναντίον του Οικουμενισμού και του παπισμού.

ΟΤΑΝ αγωνίζεσαι εναντίον του Οικουμενισμού και του παπισμού (τα θρησκευτικά θεμέλια της παγκοσμιοποίησης) δεν μπορεί να απουσιάζεις από τους αγώνες εναντίον των στρατηγικών «όπλων» της Νέας Τάξης: «όπλα» δια την καθυπόταξη των κοινωνιών και του Ανθρώπου.


Δεν μπορεί να «σνομπάρεις» τον αγώνα εναντίον της ηλεκτρονικής ταυτότητας…


Κάθε αγώνας είναι ενταγμένος σε ένα στρατηγικό ΣΥΝΟΛΟ και δεν τεμαχίζεται σε ανεξάρτητα και σκόρπια τεμάχια…


Για όλο το κλίμα της ημερίδας, για ΟΛΕΣ τις ομιλίες και τα πορίσματά της ανατρέξτε στην πηγή της «Εστίας των πατερικών Μελετών»:

http://orthros.eu/


Καθώς και σε πολλά Ορθόδοξα ιστολόγια…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP