Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

170 ανθρακωρυχεία της Κίνας μόλις πήραν εντολή ν' αυξήσουν άμεσα την παραγωγή. Η Ελλάδα αγοράζει ανεμογεννήτριες.

Μόνο οργή και αγανάκτηση, για τις επιλογές της χειρότερης και πλέον επικίνδυνης κυβέρνησης της μεταπολεμικής περιόδου, προκαλεί η τελευταία είδηση που μας έρχεται μέσω του Reuters. Η Κίνα μόλις πριν μια εβδομάδα έδωσε εντολή στις δύο κορυφαίες περιοχές παραγωγής κάρβουνου ν' αυξήσουν ΆΜΕΣΑ την παραγωγή και θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να χρεώνουν στους πελάτες υψηλότερες τιμές, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση τα τελευταία χρόνια. Κι αν στην ΕΕ την ενεργειακή κρίση προκάλεσαν οι επιλογές των κυβερνήσεων να εξαρτήσουν την ηλεκτροπαραγωγή από τα εντελώς αναξιόπιστα αιολικά, στην Κίνα η οικονομία τρέχει και διψά για ενέργεια, την οποία δεν βρίσκει διαθέσιμη, παρόλο που το πιο πάνω διάγραμμα της Eurelectric μας δείχνει την έκρηξη στην εγκατάσταση νέων "Α"ΠΕ.Στην Άπω Ανατολή η βιομηχανική παραγωγή έχει ανακάμψει πλήρως απ' τις συνέπειες της πανδημίας, όπως βλέπουμε στο πιο πάνω διάγραμμα του Zerohedge. Οι επαρχίες Εσωτερική Μογγολία και Shanxi έδωσαν εντολή στα ανθρακωρυχεία να αυξήσουν τη συνολική ετήσια παραγωγική τους ικανότητα κατά περισσότερους από ... 160 εκατομμύρια τόνους, ενώ το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας δήλωσε ότι οι τιμές της ενέργειας στην αγορά άνθρακα μπορεί τώρα να κυμαίνονται έως και 20% από τις βασικές τιμές ή και ακόμα περισσότερο για τομείς υψηλής κατανάλωσης ενέργειας. Μόνο η συγκεκριμένη αύξηση της Κίνας είναι πάνω από 15 φορές την ετήσια παραγωγή της Ελλάδας, αλλά η Ελλάδα αγοράζει ανεμογεννήτριες και "σώζει τον πλανήτη". Φυσικά δεν σώζει τον πλανήτη, σώζει τη Γερμανική & Δανέζικη βιομηχανία. Και, βεβαίως, χάνει σε ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, προς όφελος καταρχήν της Τουρκίας.


 

 

 

     H προσαρμογή των τιμών έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει την υψηλή κατανάλωση ενέργειας, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι οι τιμές για τους οικιακούς και αγροτικούς χρήστες, καθώς και τις πρωτοβουλίες δημόσιας ευημερίας, θα διατηρηθούν σταθερές. Ωστόσο τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για κάρβουνο ηλεκτροπαραγωγής συνέχισαν την ανοδική κίνηση, όπως φαίνεται στο πιο πάνω διάγραμμα.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.

Η Shanxi, η μεγαλύτερη κινεζική περιοχή παραγωγής κάρβουνου, έδωσε εντολή στα 98 ανθρακωρυχεία της να αυξήσουν την ετήσια παραγωγική τους ικανότητα κατά 55,3 εκατομμύρια τόνους κατά το υπόλοιπο του έτους. Επίσης, 51 ανθρακωρυχεία που είχαν φτάσει τα μέγιστα επιτρεπόμενα ετήσια επίπεδα παραγωγής τους, πλέον επιτρέπεται να συνεχίσουν την παραγωγή τους το τέταρτο τρίμηνο και να αυξήσουν την παραγωγική τους ικανότητα, κάτι που αναμένεται να προσθέσει ακόμα 20,65 εκατομμύρια τόνους.

Στην Εσωτερική Μογγολία, με επείγουσα ειδοποίηση στις 7 Οκτωβρίου, το ενεργειακό τμήμα της περιοχής ζήτησε από τις τοπικές αρχές να ειδοποιήσουν 72 ορυχεία ότι μπορούν να λειτουργήσουν αμέσως σε καθορισμένα υψηλότερα επίπεδα παραγωγής, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό γίνεται με συνθήκες ασφάλειας. Τα συγκεκριμένα ορυχεία, τα περισσότερα από τα οποία είναι επιφανειακά, είχαν προηγουμένως εγκεκριμένη ετήσια δυναμικότητα 178,45 εκατομμυρίων τόνων και πλέον μπορούν να αυξήσου την παραγωγή κατά 98,35 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

Την ίδια στιγμή ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει την Ελλάδα σκουπιδότοπο γεμάτο ανεμογ@@ήτριες, παραδίδοντας τη χώρα βορά στα Γερμανικά & Δανέζικα συμφέροντα. Λες και η Ελλάδα είναι σε άλλο πλανήτη απ' την Κίνα. Ίσως βέβαια ο ίδιος ο Μητσοτάκης να είναι σε άλλο πλανήτη, σ' αυτόν που κυκλοφορεί ο αλήστου μνήμης εξωγήινος του Υμηττού. Αλλά, εκτός απ' τα Γερμανικά και τα Δανέζικα, υπάρχουν και Ελληνικά συμφέροντα πίσω απ' την καταστροφή της χώρας. Κάποιοι που πιθανά θα πουλούσαν και τη μάνα τους για να γεμίσουν το σεντούκι τους, όπως πολύ εύστοχα είχε πει ο Ζοζέ Σαραμάγκου. Κάτι τέτοιους βέβαια στην Κατοχή οι αντιστασιακές οργανώσεις τους εξηγούσαν αναλυτικά τι συνέπειες έχει να προδίδεις τη χώρα σου για δικό σου όφελος ...

 

 ΠΗΓΗ  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP