Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Ευρώπη... Αναμένεται κύμα "επαναστάσεων της κατσαρόλας"!

 

Της
 
Ιωάννας Υψηλάντη
 


Η απόφαση του Καγκελάριου της Γερμανίας Σούλτς να σταματήσει τις διαδικασίες πιστοποίησης του... αγωγού "Νόρντ Στριμ 2", μετά τις ολονύκτιες "συνομιλίες" του με τον Λευκό Οίκο, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει έναν τεράστιο οικονομικό πόλεμο.
Τόσο εντός της Γερμανίας, όσο και σε άλλες χώρες της ΕΕ.
- Το βιομηχανικό Γερμανικό λόμπι  έχει έρθει σε ρήξη με την απόφαση της Καγκελαρίας, καθώς το Ρωσικό αέριο είναι 4 φορές φθηνότερο από το Αμερικανικό υγροποιημένο και κατώτερης ενεργειακής απόδοσης, LNG.


- Οι επενδυτές του αγωγού Γερμανοί, Καταριανοί και άλλοι, που περιμένουν κέρδη και απόσβεση των επενδύσεων τους είναι έξαλλοι και το βέβαιο είναι ότι θα κινηθούν νομικά.
- Η τιμή του αερίου θα φτάσει στα 2.000 δολ. για κάθε 1000κ.μ., γεγονός που θα εκτοξεύσει τις τιμές στην οικιακή κατανάλωση και στην βιομηχανική παραγωγή. Οσο κι αν οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσπαθούν να καθησυχάσουν τους καταναλωτές, όλοι γνωρίζουμε ότι εμείς θα πληρώσουμε το μάρμαρο της πράσινης ανάπτυξης, που αποδείχθηκε κατάμαυρη και μούφα.
- Μ΄αυτήν την απόφαση οι συναλλαγές της Ρωσίας δεν επηρεάζονται, καθώς το αέριο θα παρέχεται, στην Κίνα, ενώ θα παγώνει η Ευρώπη. Επιπλέον θ΄αυξηθούν οι τιμές του.
- Ταυτόχρονα, όλο το αφήγημα της πολιτικής, που ενορχηστρώθηκε, εδώ και 7 χρόνια, από τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους δορυφόρους της, για την δήθεν "ενεργειακή εξάρτηση" της ΕΕ, από το Ρωσικό φυσικό αέριο, καταρρέει. Δεν είναι η Ρωσία, που αρνείται να παραδώσει αέριο, αλλά η ίδια η Ευρώπη, που έκλεισε τις στρόφιγγες, πυροβολώντας τα ίδια της τα πόδια, προς όφελος των ΗΠΑ και προς δυστυχία των κατοίκων της.
- Τέλος, η Ευρωπαϊκή ανάπτυξη των κρατών-μελών είναι βέβαιο ότι θα επιβραδυνθεί, ενώ αντίθετα, θα δοθεί ώθηση στην Αμερικανική.
Αναμένεται κύμα "επαναστάσεων της κατσαρόλας".


  

   

  

ΠΗΓΗ 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP