Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Η Δύση βολεύεται να διαβάζει τον Πούτιν με στερεότυπα…

   
 
Νεφέλης Λυγερού 



ΠΗΓΗ




Περί “ψυχής” του Βλαντιμίρ Πούτιν! Κατά τον Τζο Μπάϊντεν, ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει ψυχή. «Του είπα, κοιτάζω τα μάτια σας και νομίζω ότι δεν έχετε ψυχή». Κατά τον Τζορτζ Μπους, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεχειλίζει από ψυχή: «Κοίταξα τον άνδρα αυτόν κατάματα. Ήμουν σε θέση να δω την ψυχή του».  

Το ζήτημα του ψυχισμού του Πούτιν αποτελεί προσφιλές θέμα στα δυτικά Μέσα, τα οποία στην πάροδο του χρόνου έχουν καλλιεργήσει μία κάποιου είδους εμμονή στην φιλοτέχνηση εμβριθών ψυχογραφημάτων του Ρώσου προέδρου. Το ίδιο και το δυτικό αναγνωστικό κοινό που τα καταβροχθίζει. Αυτά, όμως, τείνουν να λάβουν μυθιστορηματικές διαστάσεις, αποκλίνοντας από την πραγματικότητα ή για την ακρίβεια αγνοώντας την. Οι αλλοιωμένες φωτογραφίες-πορτρέτα του Βλαντιμίρ Πούτιν με το απαραίτητο μειδίαμα και οι ειδικές αναφορές σε «τσαρικές πρακτικές» αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα.  

 

  

Παρά τους τόνους μελανιού που έχουν χυθεί με στόχο την βαθύτερη κατανόηση του Ρώσου προέδρου, ο Εμμανουέλ Μακρόν έφυγε από την Μόσχα με την εντύπωση ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν που είχε συναντήσει τρία χρόνια νωρίτερα δεν είχε καμία σχέση με αυτόν που στεκόταν τώρα απέναντί του. Ανώνυμες πηγές κοντά στη γαλλική προεδρία έκαναν λόγο για «έναν εμφανώς σκληρότερο άνδρα» που παρέδωσε πεντάωρο μάθημα ιστορίας στον Γάλλο ομόλογό του.

 
  

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια 

 
 


  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP