Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Πλεύρης: Πρώτα διάλυση έπειτα ιδιωτικοποίηση

 

Συνεχίζει σε συνεντεύξεις του ο υπ. Υγείας, Θ. Πλεύρης, να υποστηρίζει πως ο νόμος που ψηφίστηκε για το ΕΣΥ όχι απλά δεν το διαλύει αλλά αντίθετα βάζει και μια τάξη σε γνωστές παθογένειες. Σύμφωνα με τον υπουργό όλοι γνωρίζαμε για τα «βαλιτσάκια», τα «φακελάκια» και τα «έκτακτα» χειρουργεία, τα οποία με το νέο νομοσχέδιο θα περιοριστούν γιατί… θα γίνουν νόμιμα!

 

 

 
Δηλαδή ο υπουργός παραδέχεται όχι απλά ότι υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς τα όποια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, αλλά ακόμη περισσότερο ότι η μόνη λύση είναι η διευκόλυνση όσων προωθούσαν τη διαφθορά και τα συμφέροντα της μπίζνας τους δια μέσω της νομιμοποίησης όσων συνέβαιναν αλλά και ακόμη περαιτέρω της αποκατάστασης κάθε αδικίας δίνοντας σε κάθε γιατρό αυτό το δικαίωμα!

 

 


Αυτό ακριβώς θα συμβεί μέσω του νέου νομοσχεδίου όπου είτε στα απογευματινά χειρουργεία, είτε μέσω ιδιωτικών ιατρείων και κλινικών, θα είναι νόμιμο κάθε πολίτης που έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, να λάβει και μια καλύτερη μεταχείριση από το ΕΣΥ. Αφού δηλαδή το ΕΣΥ αφέθηκε στη μοίρα του και επί δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις έκαναν τα στραβά μάτια σε τέτοια φαινόμενα, έρχεται ο υπουργός να μας πει πως η ιδιωτικοποίηση είναι η μόνη λύση – το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και τα αποτελέσματα του δεδομένα. 
Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της διαφθοράς δια μέσου της νομιμοποίησης και της ενσωμάτωσής της στο κράτος, μας προξενεί απορία ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντίστοιχα ευφάνταστες ιδέες για να λύσει κάθε είδους «βαλιτσάκι» και παθογένεια του ελληνικού κράτους!

 

 


Ανάρτηση από: https://edromos.gr/
 
 

 

 ΠΗΓΗ

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP