Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Εναντίον Κίνας και Αφρικής – Οι αστείες φιλοδοξίες της Αμερικανόδουλης Ελλάδας που προκαλούν γέλια


Του Ηλία Παπαναστασίου

 

 

  

 

 

Μετά την «Ουκρανία» της Ελληνικής Κυβέρνησης δηλαδή την ταύτισή της με την Αμερική σε βαθμό εξωφρενικού δοσιλογισμού, η παραληρηματική «Κρίση Μεγαλείου» της Ελληνικής Κυβέρνησης προχώρησε σε νέο επίπεδο. Μετά την υπογραφή της Ελληνο/Γαλλικής Συμφωνίας της οποίας προηγήθηκαν οι γαλλικές πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα, η Ελληνική Κυβέρνηση αναλαμβάνει να στείλει στρατιωτικό σώμα στο Σαχέλ δήθεν για να «πολεμήσει την τρομοκρατία», ουσιαστικά για να συμπαρασταθεί σαν γνήσιος κράχτης συμφερόντων στην Γαλλική στρατιωτική ανάμειξη στο Σαχέλ, ανάμειξη που αποτελεί την συνέχεια της Γαλλικής Αποικιοκρατίας και η οποία ουσιαστικά ποτέ δεν τερματίστηκε.


 

 

  

Όμως ποιο είναι το Σαχέλ; Είναι η Υποσαχάρια ζώνη που διασχίζει οριζόντια την Αφρική και περνά από 10 αφρικανικές χώρες, τις πλέον φτωχές και εξαθλιωμένες (Σενεγάλη, Μαυριτανία, Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Νίγηρας, Νιγηρία, Τσαντ, Σουδάν, Νότιο Σουδάν και Ερυθραία). Χώρες που υπέστησαν απίστευτη εκμετάλλευση πρώτων υλών και πλούτου κυρίως από την Γαλλική Αποικιοκρατία, μια στυγνή εκμετάλλευση που συνεχίζεται έως σήμερα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:


 

 

Η Γαλλία εισάγει τεράστιες ποσότητες ουρανίου από τον Νίγηρα και το οποίο χρησιμοποιεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των Πυρηνικών Εργοστασίων στην Γαλλία. Η σύμβαση υπάρχει από την πρώτη μέρα που ο Νίγηρας (δήθεν) «ανεξαρτητοποιήθηκε» από την Γαλλία στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

 

 

 

Ο Νίγηρας θεωρείται η τρίτη φτωχότερη χώρα στον κόσμο με μέσο όρο ζωής τα 45 χρόνια και το 70% του πληθυσμού να ζει με ένα δολάριο (!) την ημέρα και το 90 % του πληθυσμού χωρίς ρεύμα! 

 

 

 

Τα ίδια περίπου ποσοστά φτώχειας – ίσως και χειρότερα– ισχύουν και στις άλλες χώρες της ζώνης του Σαχέλ και η οποία ζώνη διασχίζει όπως προαναφέραμε 10 χώρες, με πάνω από 10 εκατομμύρια να υποσιτίζονται μεταξύ των οποίων 2 εκατομμύρια παιδιά. Όμως

 

 

 

Αν κοιτάξουμε πίσω από το παραβάν της μεγάλης φτώχειας που βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτήν την αχανή περιοχή, βρίσκονται ο απίστευτος ορυκτός πλούτος του Σαχέλ, που τον εκμεταλλεύονται ξένα μονοπώλια, η στρατηγική θέση της περιοχής και οι πολλές δυνατότητες που διαθέτει.


  

  

Σε ό,τι αφορά τον ορυκτό πλούτο των χωρών της περιοχής του Σαχέλ, ξεχωρίζουν τα μεγάλα κοιτάσματα χρυσού, πετρελαίου, φυσικού αερίου, χαλκού, φυσικού αερίου, βωξίτη και ουρανίου, που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον μονοπωλιακών μεγαθηρίων από όλο τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων: Το Μάλι είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώραπαραγωγός χρυσού σε όλη την Αφρική. Τα δύο τρίτα των εξαγωγών του είναι χρυσός, που κατευθύνεται κυρίως προς τη Νότια Αφρική και την Ελβετία. Ο Νίγηρας είναι τέταρτος στον κόσμο στην παραγωγή ουρανίου, με τη γαλλική «Areva» να εκμεταλλεύεται «εργολαβικά» τα μεγαλύτερα ορυχεία. Διαθέτει επίσης σημαντικά κοιτάσματα λιγνίτη, φωσφόρου, χρυσού και πετρελαίου, η εξόρυξη του οποίου ξεκίνησε το 2011. Το Τσαντ διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου, στην εκμετάλλευση του οποίου εμπλέκονται η αγγλο–ελβετική πολυεθνική «Glencore». Η μικρή Μπουρκίνα Φάσο έχει ως κύριο εξαγωγικό προϊόν τον χρυσό, τον οποίο εκμεταλλεύονται 60 πολυεθνικές εταιρείες, καθώς επίσης ορυχεία μαγνησίου και ψευδάργυρου. Η Μαυριτανία, τέλος, διαθέτει σημαντικά κοιτάσματα σιδήρου, φυσικού αερίου και φωσφόρου.

 

 

 

 

Ο κύριος υπεύθυνος της ασύδοτης εκμετάλλευσης αυτών των χωρών θεωρείται η Γαλλική αποικιοκρατία και η οποία εκμεταλλευομένη τον απίστευτο ορυκτό πλούτο των χωρών φρόντισε έως σήμερα να τις κρατά υποχείριες με στρατό που έχει διατηρήσει στις περιοχές με γελοίες προφάσεις όπως «Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας», «αποσόβηση των συγκρούσεων»(!), όταν είναι γνωστό πως η Γαλλία έχει επέμβει πολιτικά και κυρίως στρατιωτικά δεκάδες φορές, ανατρέποντας μάλιστα κυβερνήσεις που λειτούργησαν επαναστατικά και εναντίον των συμφερόντων της όπως αυτή της Μπουρκίνα Φάσο (Παλιότερα ονομαζόταν Άνω Βόλτα) και την οποία, υποκινώντας πραξικόπημα, ανέτρεψε. Ήταν η περίπτωση του Προέδρου της Μπουρκίνα Φάσο, Σανκαρά ο οποίος ανατράπηκε με υποκίνηση των Γάλλων και φυσικά δολοφονήθηκε από τους πράκτορες– πραξικοπηματίες της Γαλλικής Αποικιοκρατίας. Το ίδιο έχει συμβεί το 1960 όταν ο Πατρίς Λουμούμπα, επαναστάτης Προέδρος του Κογκό, δολοφονήθηκε από τα κτήνη των Βέλγων και Αμερικάνων αποικιοκρατών. Ο Σανκαρά και ο Λουμούμπα ήταν οι δυο Τσε Γκεβάρα της Αφρικής και οι οποίοι έπεσαν στο βωμό της εθνικής ανεξαρτησίας όχι μόνο της πατρίδας τους αλλά ολόκληρης της Αφρικής.

 

 

 

Το ίδιο συνέβη με την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι, ηγέτη της Λιβυκής Επανάστασης και τον οποίον δολοφονήσαν φρικτά οι αηδιαστικοί Αγγλο/Γάλλοι και Αμερικανοί. Ο Καντάφι κατάφερε να αναπτύξει την Λιβύη σε απίστευτο βαθμό ανεβάζοντάς την – επί των ημερών του, στη 1η Θέση του Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για την Αφρική. Ο ίδιος εισήγαγε την εκπληκτική ιδέα του Αφρικανικού Νομίσματος αλλά δεν πρόλαβε να την υλοποιήσει. Μετά την δολοφονία του Καντάφι η Λιβύη διαμελίστηκε, ο ενδοφυλετικός πόλεμος οξύνθηκε απίστευτα και η Ισλαμική θρησκευτική ιδεολογία εκτοξεύθηκε στα ύψη όχι μόνο στην Λιβύη αλλά σε πολλές χώρες της Αφρικής.

 

Η Γάλλο/Ευρωπαϊκή και Αμερικανική υποκρισία περί «ανόδου της Ισλαμικής τρομοκρατίας « λησμονεί επίτηδες την απίστευτη άνοδο των Ισλαμικών ένοπλων ομάδων μετά τις ανατροπές καθεστώτων που επέβαλαν οι Γάλλο/Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ιμπεριαλιστές. Επίσης «λησμονεί» φαρισαϊκά τις κατηγορίες που απηύθυναν Αφρικανοί Ηγέτες για χρηματοδότηση και εξοπλισμό της Ισλαμικής τρομοκρατίας από την ίδια την Αμερικανο/Ευρώπη όπως έγινε με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν που χρηματοδοτήθηκαν και εξοπλίστηκαν από τους Αμερικάνους του Προέδρου Ρόναλντ Ρήγκαν και ο οποίος μάλιστα τους αποκαλούσε Freedom Fighters (Πολεμιστές της Ελευθερίας) υποδεχόμενος ο ίδιος τους Ταλιμπάν στον Λευκό Οίκο (!).

 

 

Η απερίγραπτη φτώχεια και αθλιότητα της ζώνης του Σαχέλ οφείλεται στην απίστευτη εκμετάλλευση του πλουτοπαραγωγικού πλούτου από την Γαλλική αποικιοκρατία αλλά και στις ανατροπές των αντι/ιμπεριαλιστικών κυβερνήσεων στη Λιβύη, την Μπουρκίνα Φάσο, στο Κογκό(παλιότερα) ή στο Ιράκ, παράλληλα με τις κτηνώδεις επεμβάσεις των «Δυτικών» σε όλη την Αφρική, Ασία, Μέση Ανατολή αλλά και Λ. Αμερική.


 

Σε αυτή λοιπόν την φλεγόμενη και διαρκώς εύφλεκτη ζώνη η «πάντα πρόθυμη» Ελλάδα που λειτουργεί μονίμως σαν η «χρήσιμη ηλίθια» των Διεθνών Σχέσεων, θέλει να στείλει στρατό για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες της αποικιοκρατικής Γαλλίας. Μάλιστα η Ελλάδα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στη σύμβαση που υπέγραψε με την Γαλλία δεν περιέλαβε το ζήτημα της Κύπρου οπότε εάν η Γαλλία ζητήσει από την Ελλάδα να σταλεί ελληνικός στρατός στο Σαχέλ δεν μπορεί (!) αντίστοιχα η Ελλάδα να ζητήσει την βοήθεια της Γαλλίας στο θέμα της Κύπρου. Για τέτοια συμφωνία μιλάμε ! Όμως, παρόλα αυτά, οι γελοίοι πανηγυρίζουν !

 

 

Είναι απίστευτος ο βαθμός της ελληνικής κατάντιας εξαιτίας της πλέον Αμερικανόδουλης κυβέρνησης από την εποχή του εμφυλίου πολέμου, απερίγραπτη η ηθική κατάπτωση να ταυτίζεται η πάλαι ποτέ αντι/ιμπεριαλιστική χώρα μας με τις επιταγές των Αμερικάνων σε ποσοστό που ξεπερνά το 100% και να ευτελίζεται η Ελλάδα σαν χώρα και σαν ιδέα στα μάτια των Αφρικανών(και όχι μόνο). Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε για το ευτελισμό της Ελλάδας στα ματιά των Αράβων τις τελευταίες δεκαετίες μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Παπανδρέου από την πολιτική σκηνή και την λήξη του Αντι/ιμπεριαλιστικού Interregnum (διαλείμματος) της πρώτης και τελευταίας Αριστερής Κυβέρνησης στην Ελλάδα, της Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης του Α. Παπανδρέου των ετών 1981–89. Όταν μάλιστα οι ίδιοι οι Αφρικανοί προς συμπαράσταση των Κυπρίων στον Απελευθερωτικό Αγώνα τους κατά την περίοδο του πολέμου εναντίον της Βρετανικής Αποικιοκρατίας, ονόμαζαν τα παιδιά τους οι Αφρικανοί «Μακάριο» σαν ηθική υποστήριξη των Κυπρίων και Ελλήνων ! Αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους όπως και τους Άραβες η δουλοπρεπής Ελληνική Κυβέρνηση ουσιαστικά τους έχασε ταυτιζόμενη με τον Ευρωπαϊκό και Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό! Για γέλια ή για κλάματα; Προφανώς και τα δυο!  

 

  

Η τάση των αφρικανικών χωρών είναι η πλήρης ανεξαρτησία από τις επιταγές και την εκμεταλλευτική πολιτική των Αμερικανο/Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, γεγονός που πιστοποιείται και από τις διαδηλώσεις στον Νίγηρα, στην Μπουρκίνα Φάσο και αλλού.

Η ζημιά όμως δεν περιορίζεται μόνο στην Αφρική ή στην Αραβική Μέση Ανατολή αλλά προχωρά και στην Ασία. Εντάξει, γνωρίζουμε πως η Αμερικανόδουλη Ελλάδα σαν «χρήσιμος ηλίθιος» είχε συμμετάσχει στην εκστρατεία των Αμερικάνων εναντίον του Κορεατικού λαού με πρόσχημα την λεγομένη «καταπολέμηση του κομμουνισμού» όμως το να συνεχίζουμε 70–72 χρόνια μετά αυτήν την Αμερικανόδουλη πολιτική και εναντίον της Κίνας, ξεφεύγει από το μέτρο της Λογικής. Και αναφερόμαστε στην στάση των περισσότερων Ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν καταντήσει κανάλια της Αμερικάνικης Πρεσβείας και τα οποία – στο μεγαλύτερο ποσοστό τους– μετά τον «κεραυνοβόλο έρωτα» με τον Ζελένσκυ, την ομιλία των Ναζί Ουκρανών του Τάγματος Αζόφ στην Ελληνική Βουλή (!), την τερατώδη αντι/Ρωσική υστερία και την αντίστοιχη «υποστηρικτική γαργάρα» αυτών των πρωτοφανών γεγονότων από τα ελεεινά Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, τώρα ασχολούνται με τις «διαδηλώσεις» των τελευταίων ημερών (υποτίθεται) εναντίον της Κινέζικης Κυβέρνησης εξαιτίας του Λοκ ντάουν! Δυο παρατηρήσεις:

 

 

(α) Σκέφτηκε κάποιος πανέξυπνος Νεοέλληνας να μας απαντήσει στην ερώτηση, πως μπορεί να κυβερνηθεί μια χώρα όπως η Κίνα με 1,5 δισεκατομμύρια πληθυσμό δηλαδή 150 φορές του ελληνικού πληθυσμού, χωρίς μια Κυβέρνηση και ένα Κόμμα που θα κυβερνά συγκεντρωτικά και αποτελεσματικά;

 

 

(β) Σκέφτηκε κάποιος να μας απαντήσει τι θα συνέβαινε σε μια χώρα 1.500 εκατομμυρίων και όχι 10 εκατομμυρίων όπως η Ελλάδα, εάν η πανδημία του Κορωνοϊού αφηνόταν ανεξέλεγκτη και χωρίς αυστηρά περιοριστικά μέτρα; Και μιλά για «αυστηρά» περιοριστικά μέτρα στη Κίνα ποιος, η Ελλάδα; Η Ελλάδα, που έχοντας πληθυσμό 10 εκατομμυρίων και όχι 1.500 εκατομμυρίων όπως η Κίνα, έκλεισε τους Έλληνες σε καραντίνα στο σπίτι, απαγόρευσε πολιτικές συγκεντρώσεις και θρησκευτικές λειτουργίες σε βαθμό πολύ αυστηρότερο από άλλες Ευρωπαικές χώρες; Επαναλαμβάνουμε, μιλάει η Ελλάδα;;;

  

(γ) Όλοι έχουμε μάτια και βλέπουμε και μάλιστα μπορούμε να διακρίνουμε τον αριθμό των ατόμων που διαδήλωσαν τις τελευταίες μέρες σε πόλεις της Κίνας. Σε όλες τις φωτογραφίες δεν διακρίνουμε πάνω από μερικές εκατοντάδες άτομα. Εντάξει, για να μην κλαίνε μερικοί, ας είναι και 3–5.000 χιλιάδες, ακόμη και 10.000 χιλιάδες. Μήπως τα «μαθηματικά μυαλά» των ΜΜΕ που προαναφέραμε μπορούν να κάνουν μια διαίρεση των ανωτέρω αριθμών με το 1,5 δις του Κινεζικού πληθυσμού; Απλούστατα, δεν υπήρχε σοβαρός αριθμός διαδηλωτών!

 


 

(δ) Όλες οι παραπάνω παρατηρήσεις με την προϋπόθεση πως οι διαδηλωτές –μικρός έως πολύ μικρός αριθμός– αντιπροσωπεύουν αληθινούς διαδηλωτές και όχι «υποκινουμένους διαδηλωτές» στην οργάνωση των οποίων οι Βρετανικές και Αμερικάνικες υπηρεσίες είναι «μανούλες» !

 

 

(ε) Τέλος, εντύπωση μας κάνει πως ανάλογες και ασύγκριτα μεγαλύτερες διαδηλώσεις είναι εξαφανισμένες για τα Δυτικά Κανάλια. Π.χ. όταν πριν μερικούς μήνες διαδήλωσαν 100.000 άτομα στην Πρωτεύουσα της Τσεχίας Πράγα καταγγέλλοντας την ανάμειξη της Τσεχίας στον Ρωσο/Ουκρανικό πόλεμο όλα τα Τηλεοπτικά Μέσα της Αμερικανο/Βρετανικής σχολής, το έκαναν «γαργάρα» καταπίνοντας την γλώσσα τους ! Απλούστατα, δεν υπήρχαν οι 100.000 της Πράγας για τους γνωστούς τηλεοπτικούς απατεώνες που είναι οι Αγγλοσάξονες ! Και εδώ υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ερώτημα:

 

Πως είναι δυνατόν να εξαφανίζεται από τα Αμερικανικά Τηλεοπτικά Κανάλια η διαδήλωση της Πράγας των 100.000 ατόμων σε μια Πράγα του 1,3 εκατομμύριου και σε μια Τσεχία των 10,7 εκατομμυρίων ενώ αντίθετα η διαδήλωση των μερικών εκατοντάδων ή το πολύ μερικών χιλιάδων στη Σαγκάη των 27 εκατομμυρίων που βρίσκεται στην Κίνα των 1.500 εκατομμυρίων δηλαδή του 1,5 δις να προβάλλεται και να «παίζει» ακατάπαυστα τις τελευταίες δυο–τρεις μέρες στις τηλεοράσεις; Η διαδήλωση των 100.000 στην Πράγα του 1,3 εκατομμύριου ισοδυναμεί με διαδήλωση 400.000 ατόμων στην Αθήνα των 5 περίπου εκατομμυρίων !

Δεν έχουμε απαιτήσεις να μας απαντήσει ο «μέσο Νεοέλληνας» του οποίου η αμερικανοποίηση έχει προχωρήσει αλματωδώς και με γεωμετρική πρόοδο τις τελευταίες δυο– τρεις δεκαετίες !

Δεν έχουμε επίσης απαιτήσεις να ανατάξει το «αντι/ιμπεριαλιστικό» του φρόνημα ο Νεοέλληνας ούτε να σηκώσει το ανάστημά του στις ανείπωτες και απερίγραπτες τηλεοπτικές αθλιότητες των Αγγλοσαξόνων και την «υστερία πολέμου» που τους διακατέχει απέναντι στο κυριότερο οικονομικό αντίπαλο την Κίνα και φυσικά στον μεγαλύτερο στρατιωτικό αντίπαλο των Αμερικανο/Ευρωπαίων που είναι η Ρωσία.

 


 

Έχοντας καταστρέψει τις σχέσεις με τους Άραβες και ειδικότερα τους Σύριους Άραβες χωρίς να υπολείπονται σημαντικά οι καταστρεπτικές πολιτικές και με τους υπολοίπους Άραβες, έχοντας θρυμματίσει κυριολεκτικά την χιλιόχρονη αδελφική σχέση με την Ρωσία στην παρέμβαση της οποίας χρωστάμε μέσω της Συνθήκης της Αδριανούπολης του 1829 την ίδια μας την ύπαρξη ως ανεξάρτητου κράτους αλλά και την οριστική απαλλαγή μας από τον κτηνώδη Γερμανικό Ναζισμό χάρη στα 26 εκατομμύρια νεκρών Ρώσων στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τώρα η Ελλάδα φαίνεται πως θέλει να κονιορτοποιήσει τις φιλικές και αλληλέγγυες σχέσεις μας με τα ανεξάρτητα κράτη της Αφρικής (αλλά και με την Κίνα που μπορεί να μας βοηθήσει και όχι μόνο οικονομικά), λειτουργώντας σαν ορντινάντσα και σαν Πραιτωριανός των Γάλλο/Αμερικάνων ιμπεριαλιστών ! Όπως φαίνεται, η χώρα μας παριστάνοντας την σύγχρονη Μαντάμ Σουσού η οποία αν και πούρα Ανατολίτισσα από το Αφιόνι Καραχισάρ της Μ. Ασίας παριστάνει την Λονδρέζα και την Παριζιάνα, βλέπει αφ’ υψηλού τους Αφρικανούς ελπίζοντας να εισπράξει καλά «δωράκια» σερβίροντας το τραπέζι των Αμερικανο/Ευρωπαίων αποικιοκρατών. Γράφαμε κι άλλες φορές πως ο καλός σερβιτόρος ελπίζει πάντα στα γενναιόδωρα πουρμπουάρ, παριστάνοντας μάλιστα τον «Δυτικό», τον «Ευρωπαίο» και τον εκπρόσωπο της «Λευκής φυλής» (!) στους αφρικανικούς πληθυσμούς, μολονότι η χώρα μας «τρώει πάντα πόρτα» στη μοιρασιά γιατί κανένας κυρίαρχος Αποικιοκράτης όπως οι Αμερικανο/Ευρωπαίοι κατά βάθος – αλλά και «κατά πλάτος»– δεν σέβεται τον δεδομένο, τον «πάντα εξυπηρετικό» και τον προβλέψιμο. Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» δέχονται καλοπιάσματα μόνο στην αρχή όμως μετά πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων σαν στημένες λεμονόκουπες. Η Ελλάδα έχει «μεγάλη εμπειρία σφαλιάρας» αλλά φαίνεται πως μυαλό δεν έβαλε. Και αν θέλει να δει ένα ζωντανό παράδειγμα ανεξάρτητης και αδέσμευτης, έξυπνης και αποτελεσματικής πολιτικής, ας «κοιτάξει παραδίπλα» της, κατά Τουρκία μεριά ! Ας μελετήσει την Τουρκία την οποία μονίμως υποτιμά και «αναλύει» με κοροϊδευτικό και ψευδο–σκληρό τρόπο, νομίζοντας πως η «μαμά Αμερική» θα την βοηθήσει στα δύσκολα που έρχονται σύντομα ! Μυαλό δεν έβαλε από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 όταν οι Αγγλο/Γάλλοι «σύμμαχοί» μας μας αφήσαν στα κρύα του λουτρού αφού τους κάναμε όλα τα χατίρια ! αλλά ούτε και από το 1974 έβαλε μυαλό όταν η «σύμμαχος» και μέλος του ΝΑΤΟ Τουρκία κατέλαβε σχεδόν την μισή Κύπρο. Ήταν τότε που το ΝΑΤΟ «σφύριζε κλέφτικα» ενώ η Αμερική «παρίστανε τον Κινέζο» αφήνοντας ανενόχλητη την Τουρκία να καταλάβει το 40% της Κύπρου και να εξοντώσει χιλιάδες Κύπριους. Ήταν βλέπετε, οι «συμμαχίες» μέσω των οποίων η Ελλάδα ένιωθε «ασφαλής», «σίγουρη» και «κατοχυρωμένη»!

 

 

Δεν γνωρίζουμε εάν σαν λαός έχουμε πάθει «οξείας μορφής Αμερικανίδα» και «ψυχοπαθολογικού τύπου Δυτικοπληξία» ! Πάντως, το συνεχές Yes sir στα κελεύσματα των Αμερικάνων που μερικές φορές γίνεται Yeah και μάλιστα με Αμερικανική προφορά αλλά και το ασταμάτητο «Είμαι Δυτικός ! Ανήκω στην Δύση! Οεο !» όπως και το «Έχουμε Πόλεμο με την Ρωσία» δεν δείχνει ισορροπημένα πράγματα, τουλάχιστον από άποψη διανοητικής επάρκειας ! Για να μην μιλήσουμε βέβαια για το περίφημο Μητσοτάκειο « Είμαστε στην σωστή πλευρά της Ιστορίας» και με το οποίο γελά και το παρδαλό κατσίκι! Έχοντας απομονωθεί από τους παραδοσιακούς και ιστορικούς μας φίλους, οι εξελίξεις προβλέπονται όχι μόνο δύσκολες και απρόβλεπτες αλλά – φοβούμαστε – τραγικές ! Αν συνειδητοποιήσουμε έγκαιρα πως οδεύουμε ολοταχώς στο βάραθρο γεωστρατηγικά, οικονομικά και πολιτικά, ίσως καταφέρουμε κάποια πράγματα. Είναι εφικτό;

 

   

Αναφέρουμε συνέχεια την Ελλάδα και όχι τις ελληνικές κυβερνήσεις, τουλάχιστον κατά πρώτο λόγο. Εδώ πάντα υπάρχει το «άλλοθι του Νεοέλληνα» που μηρυκάζει ασταμάτητα εδώ και δεκαετίες το περίφημο «Δεν φταίω εγώ αλλά οι Πολιτικοί και οι κυβερνήσεις τους!», φράση που θυμίζει το ρηθέν υπό των συμπαθέστατων Αναρχικών «Δεν φταίω εγώ, το σύστημα φταίει» ! Σοβαρά;

Και τις Κυβερνήσεις που «φταίνε για όλα» ποιος τις εκλέγει; Εσκιμώοι, Ζουλού ή Παπούα της Νέας Γουινέας; Εάν γνωρίζουμε καλώς, Έλληνες εκλέγουν τις Κυβερνήσεις τους οπότε είναι καιρός να αναλάβουν και μερίδιο ευθύνης, δεν νομίζετε;

 

 

Εάν η παρούσα Κυβέρνηση σε έχει τρελάνει στην ακρίβεια τροφίμων και ενέργειας, προχωράει σε μαζικούς πλειστηριασμούς και ταυτόχρονα ταυτίζεται επικίνδυνα σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα της Εξωτερικής Πολιτικής με την Αμερική σε μια σχέση μη ισότιμης συμμαχίας αλλά εθελόδουλης ανισότητας, τότε θα πρέπει να αποφασίσεις που ανήκεις, πως πορεύεσαι στο μέλλον και το βασικότερο, τι μέλλον θέλεις για σένα και τα παιδιά σου. Δικαιολογίες δεν χωρούν, άλλοθι δεν υπάρχουν, οι ευθύνες όλες δικές σου. Εάν μάλιστα αποφασίσεις να ξαναβγάλεις πρώτη σε ποσοστά την παρούσα Κυβέρνηση και – ακόμη χειρότερα – να την βγάλεις και αυτοδύναμη στην σχεδόν βέβαιη δεύτερη Κυριακή, τότε μάλλον έχεις Δαντικές τάσεις επιβεβαιώνοντας το ρηθέν υπό του Δάντη στην «Θεία Κωμωδία» και που έχουμε αναφέρει πολλές φορές «Εδώ που μπήκες, ξέχασε κάθε ελπίδα !» Επίσης τότε, μετά τις εκλογές, θα διαπιστώσεις πως η ακρίβεια θα μεγαλώσει περισσότερο, το ενεργειακό κόστος θα γίνει δυσβάστακτο και οι πλειστηριασμοί καθημερινό φαινόμενο κατά χιλιάδες χωρίς μάλιστα να γίνεται αντιληπτό. Γι’ αυτή την κατάσταση υπάρχει ένας υπεύθυνος που όταν χρειαζόταν να διαδηλώσει έβλεπε τα πρωινάδικα, όταν χρειαζόταν να ενημερωθεί σοβαρά χασμουριόταν και όταν άρχιζε κάποια σοβαρή συζήτηση για θέματα οικονομίας και Γεωστρατηγικής μουρμούριζε βαριεστημένος «Τι μας ενδιαφέρουν αυτά; Εμείς θα αλλάξουμε τον κόσμο;».

Τώρα ρωτάμε, τον βρήκες αυτόν τον υπεύθυνο; Μήπως δυσκολεύεσαι λιγάκι; Κακώς γιατί είναι πολύ εύκολο να βρεις τον υπεύθυνο, τόσο εύκολο που δεν φαντάζεσαι ! Ποιος είναι; Είναι απλό, εσύ είσαι ο υπεύθυνος ! Εσύ και μόνο εσύ !

 

 

ΥΓ. Το τελευταίο να το θυμάσαι. Όπως και όλο το άρθρο. Καλό θα σου κάνει.


  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP