Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Μίκης, ο νέος "χρυσός Μόσχος"


Κυπριανός Χριστοδουλίδης

 Όταν ο Μωυσής έφτασε στο όρος Σινά και πριν ανέλθη προς συνάντηση του Θεού, έδωσε την εντολή στους Ισραηλίτες να τον περιμένουν χωρίς να προσφύγουν στη λατρεία ειδώλων, όπως είχαν μάθει στη Φαραωνική Αίγυπτο. Όταν επέστρεψε, τους βρήκε να έχουν φτιάξει το "χρυσό Μόσχο" και ύστερα ακολούθησε ό,τι περιγράφει η Παλαιά Διαθήκη. Θλιβερά πράγματα ... .
Σήμερα, στην Ελλάδα του σήμερα, κάποιοι ανέθεσαν στον Μίκη το ρόλο του Μωυσή, ανακατεμμένο με ολίγην Αποκάλυψη, για να μας πει ότι αυτός γνωρίζει το Α και το Ω (: "Ἐγώ εἰμι τὸ Α καὶ τὸ Ω, λέγει Κύριος ὁ Θεός, ὁ ὢν καὶ ὁ ἦν καὶ ὁ ἐρχόμενος") και αυτός στη συνέχεια, θα μας φωτίσει, ώστε να γίνουμε κι εμείς οι χειριστές - όχι οι γνώστες - του Α και του Ω. Δηλαδή, να διαλέγουμε και να τρίβουμε ... τις τσακμακόπετρες!


Έξοχα! Οι δάσκαλοι του Μίκη του ανέθεσαν να υποδυθεί το ρόλο του Μωυσή, αλλά φοβάμαι δεν του είπαν για το "χρυσό Μόσχο". Δεν τον πληροφόρησαν ότι οι Ισραηλίτες έφτιαξαν έναν χρυσό μοσχάρι να λατρεύουν - όσο καιρό θα απουσίαζε - μη τυχόν και ο Θεός οργισθεί και τους εγκαταλείψει. Πιθανότατα, διότι αυτό τους είχε διδάξει το κίβδηλο ιερατείο της Αιγύπτου : Να μήν περνά η μέρα χωρίς να λατρεύουν τον ψευτοθεό που τους είχαν επιβάλλει.

Ο Μίκης δέχτηκε. Και ανέλαβε στα γεράματα να γίνει ο νέος δικός μας μεσσίας. Στην πραγματικότητα όμως είναι το νέο "χρυσό μοσχάρι" από το στόμα του οποίου εξέρχονται μελωδικά άσματα - των αναλογιών τηρουμένων. Άλλοι μας τον έστησαν, άλλοι τον χρύσωσαν (μεταφορικά και κυριολεκτικά) και τώρα του δίνουν να κρατά στα χέρια τις πλάκες του Μωυσή με ολίγην Αποκάλυψη.

Τους τον χαρίζουμε, χρυσά μοσχάρια και μεσσίες δεν χρειαζόμαστε. Αυτά για άλλους και όχι για μας.


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5423

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP