Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Μία συνοπτική εικόνα της νεοταξικής βαρβαρότητας


Είναι να απορεί κανείς πώς είναι δυνατόν να υπάρχου και σήμερα απολογητές του καπιταλισμού και άνθρωποι που να μην θέλουν να διακρίνουν τη φρίκη του: Μια φρίκη δίχως ιστορικό προηγούμενο.
Η σημερινή βαρβαρότητα του πλανητικού ιμπεριαλισμού είναι ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ της καταλήστευσης των λαών, μια θηριώδης καταλήστευση η οποία επελαύνει κακουργηματικά ανάμεσα σε ακρωτηριασμένα κορμιά, ισοπεδωμένες πόλεις, διάλυση των εθνών και πτώχευσης κρατών.
Για να δείτε το μέγεθος αυτού του νεοταξικού εφιάλτη αρκεί η εικόνα που δίνουν τα ίδια τα δικά τους όργανα της βαρβαρότητας.
Στοιχεία από την Παγκόσμια Τράπεζα:

Το 2008 ο αριθμός των φτωχών και των εξαθλιωμένων στον πλανήτη, όσων δηλαδή ζουν με λιγότερα από 1,25 δολάριο την ημέρα, υπολογιζόταν σε 105 εκατομμύρια ψυχές.

Μόλις μέσα σε δύο χρόνια, εν μέσω κρίσης, ο αριθμός των φτωχών και εξαθλιωμένων εκτοξεύθηκε σε 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους!!!

Από την άλλη ο πλούτος συνεχίζει να συσσωρεύεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδους, σε όλο και λιγότερα χέρια!!!

Με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου καλπάζει των φτωχών και εξαθλιωμένων:
Μόνο για το τελευταίο εξάμηνο του 2010 ο αριθμός αυξήθηκε κατά 44.000. 000 ανθρώπους!!!

Καλό είναι εδώ να θυμίσουμε τη γράφαμε το Φλεβάρη του 2000, στην αυγή του νέου αιώνα:
«Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ και πολιτική παγκοσμιοποίηση μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού σημαίνει πλήρη απελευθέρωση των αγορών (και της αγοράς εργασίας), κατάργηση των πολιτικών συνόρων (και των εθνικών κρατών), συγκρότηση πλανητικής εξουσίας (της «νέας τάξης»).

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ της νέας εποχής είναι η ιδεολογία του Ολοκληρωτισμού της αγοράς:
Της γενικευμένης και αχαλίνωτης εμπορευματοποίησης της φύσης και των πραγμάτων, των σωμάτων και των πνευμάτων, των λέξεων και του πολιτισμού. Είναι μια ιδεολογία που δεν ισοπεδώνει μόνο τις ταξικές οριοθετήσεις, αλλά και την πολυεθνικότητα, τις πολιτισμικές κληρονομιές, τη διαφορετικότητα. Η πλανητική ιδεολογία είναι η ιδεολογία της μιας σκέψης, της μιας πλανητικής εξουσίας: Της «νέας τάξης». Δηλαδή, ολοκληρωτικός φασισμός!

ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ μορφές κεφαλαίου δεν έχουν πλέον ανάγκη τα παλιά ιδεολογήματα του εθνικισμού και ρατσισμού. Η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και η υπονόμευση των εθνικών κρατών δεν μπορεί να στηριχτεί σε ιδεολογήματα των εθνικών ιμπεριαλισμών.

Σήμερα απαιτούνται ακριβώς αντίθετοι ιδεολογικοί μύθοι για την ισοπέδωση των εθνικών αντιστάσεων: Η απάτη των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της «πολυπολιτισμικότητας». Για’ αυτό βλέπουμε ότι η ιδεολογία της νέας εποχής παράγει αντιεθνικιστικούς και αντιρατσιστικούς μύθους. Ξαφνικά οι δυνάμεις της πλανητικής λεηλασίας και τρομοκρατίας μεταβλήθηκαν σε διεθνιστές και άσπονδους εχθρούς του ρατσισμού και του εθνικισμού…

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του πλανητικού φασισμού έχει εμπορευματοποιήσει και ενσωματώσει και τις πολιτικές παραδόσεις των επαναστατικών κινημάτων.
Και η αριστερά αμήχανη σέρνεται αγκυλωμένη με ιδεολογικά στερεότυπα του παρελθόντος, δίχως να αντιλαμβάνεται ότι οι έννοιες δεν είναι ηθικές κατηγορίες, αλλά εκφράζουν πάντα ένα συγκεκριμένο κοινωνικό περιεχόμενο. Οι έννοιες «εθνικισμός», «ρατσισμός» κλπ έχουν μετατραπεί σήμερα σε σκιάχτρα της πλανητικής ιδεολογίας, σε μυθολογίες ακρωτηριασμού του πνεύματος. Και εγκλωβισμένοι σε αυτούς τους μύθους, όπως έδειξε η πλανητική επιδρομή κατά της Γιουγκοσλαβίας, είναι δυστυχώς και πολλοί της ριζοσπαστικής αριστεράς…

Η ΝΕΑ εποχή δεν είναι μια εποχή αρμονίας, ανάπτυξης, προόδου και ειρήνης, όπως προπαγανδίζεται από τα φερέφωνα της πλανητικής λεηλασίας. Είναι μια εποχή καταστροφών και πολέμων. Μια εποχή εφιαλτική για τον άνθρωπο αν δεν αναχαιτιστούν και συντριβούν οι δυνάμεις του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού. Ήδη καταγράφονται δραματικά τα κοινωνικά και πολιτικά δεινά του πλανητικού εφιάλτη:

# Μαζική ανεργία, υποαπασχόληση, επισφαλής εργασία, αποκλεισμός. Πενήντα εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρώπη, ένα δισεκατομμύριο άνεργοι και υποαπασχολούμενοι στον κόσμο…

# Υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων και –ακόμα πιο σκανδαλώδες- των παιδιών: τριακόσια εκατομμύρια παιδιά είναι το αντικείμενο εκμετάλλευσης σε συνθήκες βαρβαρότητας χωρίς προηγούμενο.

# Θηριώδης καταστροφή και αφανισμός του περιβάλλοντος.

# Βίαιος αφανισμός βιομηχανιών, μεσαίων κεφαλαίων και της αγροτικής οικονομίας.

# Οργιώδης χρηματοπιστωτική εγκληματικότητα.

# Καταιγιστικό σάρωμα κρατικών και κοινωνικών δομών, υπονόμευση του εθνικού κράτους, ισοπέδωση της πολιτικής, της δημοκρατίας και της πολιτισμικής διαφορετικότητας. Φίμωση της σκέψης…

# Επιδημική εξάπλωση της διαφθοράς…»ΣΗΜΕΡΑ, μετά από δέκα χρόνια, η νεοταξική βαρβαρότητα έχει πάρει τερατώδεις και φρικτές διαστάσεις.

Η Ελλάδα απειλείται με ολοκληρωτικό ΑΦΑΝΙΣΜΟ….


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5412

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP