Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ξενίζουσες Αγιορείτικες συμπεριφορές

Γράφει: Ο Λεόντιος Διονυσίου
Συμπαράσταση στον οικουμενιστή Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος
και συνεχιζόμενη σιωπηρή αποδοκιμασία για τον διωκόμενο από τους Οικουμενιστές Μητροπολίτη Ράσκας και Πιζρένης Αρτέμιο!

Διαβάσαμε σήμερα

στο www.amen.gr περί του «ιεροκοινοσφραγίστου γράμματος» που απέστειλε «η Iερά Κοινότητα του Αγίου Όρους» δια του οποίου δηλώνει ότι τίθεται «στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη» και συμπαρίσταται στη δοκιμασία της εκ νέου φυλακίσεώς του.
Ανθρώπινο καθήκον και χριστιανική έκφραση αγάπης η συμπαράσταση προς κάθε δοκιμαζόμενο.

Όταν όμως, αυτό το καθήκον ή η αγάπη επιδεικνύεται επιλεκτικά, τότε πόσο χριστιανική είναι;

Είναι γνωστόν,
ότι ο Σεβασμιώτατος Ιωάννης (αν και Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος) συμμετέχει σε οικουμενιστικές εκδηλώσεις μετά του πατριάρχου Ειρηναίου και της τρόϊκας των Επισκόπων (που οδηγεί την Εκκλησίαν της Σερβίας στο αρχιπέλαγος του Οικουμενισμού και της πανθρησκείας).
Είναι επίσης γνωστό πως,
παρότι για τον Αχρίδος Ιωάννη έχει εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως από την Ιντερπόλ, κινείται ελεύθερα στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να συλλαμβάνεται.
Είναι γνωστόν,
ότι ενώ ξέρει πως άπαξ και εμφανισθεί στα Σκόπια θα συλληφθεί, κατά διαστήματα εισέρχεται εκεί, συλλαμβάνεται και μετά από λίγο ...ελευθερώνεται(!), για να παραμείνει ελεύθερος επί μήνες στη Θεσσαλονίκη.
Παρά λοιπόν, την οικουμενιστική και παράξενη αυτή συμπεριφορά του Αχρίδος, του συμπαραστέκεται, ίσως με καλό λογισμό, η Αγιορείτικη κοινότητα.

Όμως, στον Σεβασμιώτατο Ράσκας Αρτέμιο που διώκεται για την Πίστη και την προσπάθεια που έκανε, ώστε να μείνει η μητροπολιτική του περιφέρεια στα πλαίσια της θρησκευτικής και εθνικής Παραδόσεως των Σέρβων, γιατί σιωπά η Ιερά κοινότητα; Για να μη δυσαρεστήσει τον αναδυόμενο νέον Πάπα της Ανατολής; Και αν είναι έτσι, μήπως το θέμα είναι «εκ του πονηρού»;

Για τον υπόπτου συμπεριφοράς Αχρίδος Ιωάννη «οι Αντιπρόσωποι και οι Προϊστάμενοι των είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους διαβεβαιώνουν τον κλήρο και τον λαό της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος πως θα συνεχίσουν τις προσευχές τους κι τις δεήσεις τους “ενώπιον της εφεστίου εικόνος του “Άξιον Εστί”».

Για τον Σεβασμιώτατο Ράσκας και Πριζρένης πατέρα Αρτέμιο, δεν περισσεύουν κάποια ψίχουλα αγάπης και προσευχής;

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP