Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

13η σύνταξη, Τρίτη και 13

Στάθης
13η σύνταξη, Τρίτη και 13 - Media
Το έπος της σάχλας. Και ήρθε η ώρα της απομυθοποίησης. Ο Τσίπρας και πλήθος εκ των συν αυτώ ενεδύθησαν την Ύβριν. Και ως στολή λαμπρή (εξκουβίτορες και σφουγγοκωλάριοι μαζί) την περιέφεραν στις Πρέσπες, στο Μάτι, στα ευρωπαϊκά κονκλάβια, στα σπίτια των ανθρώπων, παντού.
  Τίποτα το ηρωικό και ουδέν το πένθιμο υπάρχει στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μνημόνια που ο Τσίπρας θα έσκιζε, τον έσκισαν. Δεν έπαθε ξαφνικά αφλογιστία η έπαρση και η αλαζονεία τους, από καιρό τους υπονόμευαν. Παλαιές και διαρκείς αμαρτίες πλήρωσε η κυβέρνηση κι όχι μόνον τις επ’ εσχάτοις ανοησίες του κ. Βερναρδάκη ή του κ. Τζανακόπουλου. Δεν πρόκειται για αστοχία υλικού, όλο το υλικό ήταν ευθύς εξαρχής σκάρτο και τοξικό.

Δεν έγινε πάνω στα κότερα Πολάκης ο Τσίπρας, ήταν πάντα Πολάκης. Και όταν υποθήκευε τη χώρα ήταν Ρότσιλδ. Τώρα ήρθε ο λογαριασμός, κι έρχεται κι άλλος.
  Όμως, θα συνεχίσουν τον ίδιο χαβά, διότι είναι ο εαυτός τους και δεν μπορούν να είναι κάτι άλλο. Ορισμένοι εξακολουθούν (και μάλιστα είναι πολλοί) να βρίζουν τον λαό. Άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ βρίζουν τους άλλους μισούς. Και άλλοι (όπως ο πολύς, στην απομυθοποίησή του, κ. Παππάς) βρίσκουν την αιτία του κακού στην… αποχή (η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, ήταν μεγαλύτερη όταν ο ΣΥΡΙΖΑ νικούσε) και σε άλλους τους φταίει η περιφορά (που οι ίδιοι έκαναν) του… Τζουμάκα στα κανάλια. Αιτίες ήττας, επιπέδου ελαφράς ταξιαρχίας! κι ελαφρόμυαλης.
  Όμως για να αλλάξεις μυαλά, πρέπει να έχεις. Ο κ. Κυρίτσης λόγου χάριν βρίσκει «αυτήν την κυβέρνηση ως την πιο σεμνή των 190 τελευταίων ετών». Σεμνό εκ μέρους του. Όπως περί σεμνότητος επρόκειτο όταν ο Τσίπρας μιλούσε για «ετερόκλητους όχλους»! σεμνότης όταν έβριζε το 70%-80% των Ελλήνων ως εθνικιστές! σεμνότης η πόλωση και οι πολακίες! σεμνότης το «θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν»!
Ενεδύθησαν την Ύβριν και στο όνομα της Αριστεράς εξαπέλυσαν την πιο άγρια ακροδεξιά πολιτική. Ένα. Που τώρα οδηγεί στην παλινόρθωση της Δεξιάς. Δύο και νταμπλ! Τώρα Κούλης (εδώ την πάτησε και η στήλη) τέλος. Κυριάκος Μητσοτάκης στο εξής. Οι βάρβαροι επέστρεψαν βαρβάτοι. Για αυτούς τώρα τα δαχτυλίδια του κ. Πάιατ, αυτοί θα ολοκληρώσουν τις δουλειές και τις δουλίτσες. Αυτοί στα Υπερταμεία και σεις με τη 13η σύνταξη που σας βγήκε Τρίτη και 13.
Διότι η Ύβρις πληρώνεται και δεν έχει ξεπληρωθεί ακόμα. Πλην όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παύσει να θυσιάζει σ’ αυτήν. Την Ύβριν. Παρά μόνον αποδιοπομπαίους τράγους. Ίδιος συνεχίζει ο Τσίπρας, προσπαθώντας για μιαν ακόμα φορά να ξεγελάσει θεούς και ανθρώπους. Τι προσπαθεί να διασκεδάσει όμως; τα καραγκιοζιλίκια με τη Novartis; το ηθικό πλεονέκτημα που έγινε συνυπογραφή στην διακήρυξη της Ένωσης ήτις εξομοιώνει τον κομμουνισμό με τον ναζισμό;
Από τι προσπαθεί να ανακρούσει πρύμναν ο Τσίπρας; από την τυραννίδα που επέβαλε στην ΕΡΤ; από τα μασκαριλίκια με τη νεοδιαπλοκή; Στον ίδιο χαβά θα συνεχίσουν, διότι άλλον χαβά δεν έχουν. Και μισοκακόμοιροι θα την πέφτουν στους πολίτες: ψηφίστε μας να μην έρθει η Δεξιά. (Διότι εμείς υπήρξαμε καλύτεροι δεξιοί από τους δεξιούς). Κορόιδεψαν πολλούς για πολύ, κοροϊδεύουν ακόμα λίγους, αλλά δεν μπορούν να τους κοροϊδεύουν ούτε αυτούς για πάντα.
  Το ποσοστό που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ το κράτησε απ’ τη δύναμη της αδράνειας – λίγοι πίστευαν ότι ελαύνουσα η ήττα θα ήταν τόσο μεγάλη. Τώρα όλοι είδαν τους βασιλείς να φυλλορροούν, αλλιώς λοιπόν πολλοί θα πορευθούν προς την επόμενη κάλπη. Με την κυβέρνηση να υποχωρεί και το κόμμα (τέτοιο που είναι) να αλληλοσφάζεται. Διότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν ότι στις καρέκλες τους θα μείνουν οι μισοί και λιγότεροι.
Για πολλούς ΣΥΡΙΖαίους και Γεφυροτέτοιους ο εχθρός δεν είναι απέναντι, είναι δίπλα τους. Πάνε προς την ήττα σε συνθήκες ήττας – ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Κουρουμπλή έδωκαν, Κουρουμπλή θα λάβουν. Μούρλαναν την κοινωνία με Καρανίκες και σαρδανάπαλους, επένδυσαν σε ΜΚΟ και επιδόματα, αγκάλιασαν τα παράσιτα κι ευλόγησαν τον παρασιτισμό – τι αντίδωρο, αλήθεια, ήλπιζαν ότι θα λάβουν από τους αξιοπρεπείς και τους βιοπαλαιστές;
Τι δουλειά έχει ο κόσμος της εργασίας με τον κ. Κόκκαλη και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες του κ. Σπίρτζη; Ο Τσίπρας έκανε πολλές αμαρτίες, πλήρωσε λίγες – για την ώρα.
Τώρα ελπίζει να μείνει επικεφαλής ενός δεξιού πόλου απέναντι στον πόλο της Δεξιάς. Το σχήμα δεν έχει αρχιτεκτονική, δεν στέκει. Σωριάζεται. Στην αρχή πιστέψαμε ότι έχουμε δυο ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, στην πραγματικότητα έχουμε δυο δεξιές, και οι δυο του κ. Πάιατ. Απλώς ο Τσίπρας εφθάρη, μένει να φθαρεί και ο κ. Μητσοτάκης, με την Ελλάδα να βαδίζει στα ίδια και τα αυτά προς τα Σούσα…    

ΠΗΓΗ:
http://www.topontiki.gr/article/325302/13i-syntaxi-triti-kai-13

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP