Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Η ΚΑΛΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΩΝ...

Πατάρι
Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας κουλης

Το τί ακριβώς περίμενε κανείς να συμβεί στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, έχει παραμείνει στην σφαίρα των υποθέσεων, των νοητικών αφαιρέσεων και προσθέσεων. Πλέον υπάρχει η ζωντανή πραγματικότητα, η οποία και δεν είναι άλλη από τα αποτελέσματα που έβγαλαν οι κάλπες, η σωστή ανάγνωση των οποίων μπορεί να δώσει χρήσιμα συμπεράσματα για τις άμεσες πολιτικές εξελίξεις που πρόκειται να υπάρξουν.

Πρώτο σημαντικό συμπέρασμα λοιπόν είναι το ότι την Κυριακή οι ψηφοφόροι προσήλθαν και ψήφισαν. Δεν τιμώρησαν τον Τσίπρα δια μέσου της αποχής όπως αρκετοί πίστευαν ( και πολλοί από εμάς, ανάμεσά τους και ο γράφων) αλλά αντίθετα τον τιμώρησαν με την προσέλευσή τους, και το ηχηρό μαύρισμά του. Οι συγκριτικοί πίνακες προηγούμενων αναμετρήσεων δείχνουν ανάγλυφα τις διαφορές.

Προτού παραθέσουμε τους επίμαχους πίνακες να σημειώσουμε δύο βασικά πράγματα:

α). Ανήκουμε σ' αυτούς που πιστεύουν, σε αντίθεση με κάποιους άσχετους κουφιοκέφαλους, ότι ο Ελληνικός λαός στον μέσο όρο του, ψηφίζει πάντοτε σοφά.

β). Οι συγκρίσεις γίνονται με βάση την συγκεκριμένη εποχή, και τις ουσιαστικές εξελίξεις που υπήρχαν, απεικονίζοντας την άνοδο ή πτώση του κινήματος των μαζών άσχετα με το αν επρόκειτο για εθνικές αναμετρήσεις, ή ευρωεκλογές.

Στις εθνικές λοιπόν εκλογές του Γενάρη του 2015, η συμμετοχή έφτασε το 63, 94%.

Ήταν τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ
είχε δημιουργήσει φρενίτιδα ενθουσιασμού στις μάζες ενάντια στην ολέθρια συγκυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων, με τα γνωστά αποτελέσματα, τα οποία και έφεραν τον Τσίπρα καβάλα σε άσπρο άλογο.

Στις ευρωεκλογές που προηγήθηκαν το 2014, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούσαν την πρόβα τζενεράλε της πτώσης του Σαμαρά, (καλή ώρα σαν και σήμερα αλλά με τις κατευθύνσεις να βρίσκονται σε αντίθετη φορά) η συμμετοχή είχε φτάσει το 59,33%.

Όταν ο Τσίπρας τον Σεπτέμβρη προκήρυξε και πάλι εκλογές ενώ είχε ήδη υπογράψει την υποταγή του στο ευρωπαϊκό ιερατείο, η συμμετοχή έπεσε στο 56,16%.

Σχεδόν 4 χρόνια παρά 4 μήνες αργότερα, στις 26 Μάη του 2019, η συμμετοχή σε ευρωεκλογές, έφτασε το 58,70%, αγγίζοντας το 59,33% του 2014.

Λογικά τι θα πρέπει να αναμένεται στις επερχόμενες εκλογές της 7ης του Ιούλη; Νέα άνοδος τη συμμετοχής, περαιτέρω ενίσχυση του Κούλη ο οποίος φλερτάρει πλέον ξεκάθαρα με την αυτοδυναμία δεδομένου ότι τα μικρά κομματίδια της πλάκας που είχαν πάρει θέσεις στα βουλευτικά έδρανα, έχουν πλέον διαλυθεί!.

Φαίνεται απαισιόδοξο το σενάριο; Καλά. Θα μιλήσουμε πιο κάτω και για τις... "προοπτικές" που θα ισχύσουν και για την Ν.Δ όταν στρογγυλοκαθίσει στην εξουσία.

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε εδώ
, ότι η σημαντική συμμετοχή στις ευρωεκλογές τόσο του 2014 όσο και στις προχθεσινές, οφείλεται στο γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις διενεργήθηκαν λίγο πρίν από τις εθνικές, χρησιμεύοντας στους ψηφοφόρους σαν εργαλείο αποστολής προειδοποιητικού πολιτικού μηνύματος.

Εάν οι εθνικές εκλογές
είχαν προηγηθεί, τότε η συμμετοχή στις ευρωεκλογές, θα είχε παραμείνει κοντά στο 40%.

Για την ώρα να σημειώσουμε το ότι "είμαι μία "αριστερή κυβέρνηση που για 4 χρόνια σας χτύπησα κάτω σαν χταπόδια αλλά ψηφίστε με τώρα για να μην έλθει η δεξια" πέθανε πλέον οριστικά και τελεσίδικα...….

Τί μένει στο κάτω - κάτω της γραφής; Η ηχηρή σφαλιάρα στο σβέρκο όσων εξωκοινοβουλευτικών και όχι μόνο (π.χ ΚΚΕ) λένε στα λόγια ότι είναι εναντίον της Ε.Ε, συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, και καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει και αυτός στις διαδικασίες αυτού του σάπιου αντιδραστικού και ετοιμόρροπου οικοδομήματος. Προφανώς για να το...."αλώσουν εκ των έσω"!!.....

Η κυβέρνηση του Τσίπρα, διέπραξε τεράστια πολιτικά εγκλήματα σε όλο το διάστημα που κυβέρνησε. Το μεγαλύτερό του, ήταν η απογοήτευση που σκόρπισε ανάμεσα σε μεγάλα τμήματα του Ελληνικού λαού, και κυρίως στους αριστερούς πολίτες. Οι οποίοι εκτός όλων των άλλων αισθάνθηκαν ότι έγιναν όλο αυτό το διάστημα έρμαιο στα λυσσασμένα αντικομουνιστικά σχόλια των αντιδραστικών παπαγάλων των ΜΜΕ. Μία ψυχολογική κατάπτωση από την οποία πολλοί ακόμα δεν έχουν συνέλθει.

Πιστεύουμε ότι η αντιδραστικότατη κυβέρνηση του Κυριάκου θα τους....βοηθήσει να επανακάμψουν. Θα τους βγάλει και πάλι στους... δρόμους...

Όταν ο Τσίπρας ξεπούλησε ψυχρά το 62% του Ελληνικού λαού που ψήφισε "όχι" στο δημοψήφισμα,
προκήρυξε και πάλι εκλογές τον Σεπτέμβρη του 2015,και βγήκε ξανά. Αυτό οφείλεται στο ότι ήταν ακόμα πολύ νωπές οι μνήμες από την βάρβαρη διακυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων, και ο κόσμος με βαριά καρδιά, του έδωσε και πάλι ψήφο ανοχής.

Θα πρέπει αυτός και το επιτελείο του να είναι πραγματικά πολύ ηλίθιοι αν πίστεψαν ότι στις προχθεσινές εκλογές θα συνέβαινε και πάλι το ίδιο, ακόμα και αν σαν αντίπαλο είχαν απέναντί τους τον...Κυριάκο ο οποίος στην Θεσ/νίκη, χαιρετούσε κούκλες που στόλιζαν ...βιτρίνες καταστημάτων.

Με την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, ο Τσίπρας έβαλε με τα ίδια του τα χέρια την ταφόπλακα πάνω από το πολιτικό μέλλον του ίδιου και του Κόμματός του, ένα προδιαγεγραμμένο ήδη μέλλον, από το οποίο δεν πρόκειται να ξεφύγει.

Αυτή είναι η μοίρα όλων των σφουγγοκωλάριων των ντόπιων και διεθνών ελίτ.

Μία αρκετά μεγάλη μερίδα της μεσαίας τάξης
σε εποχές σαν την σημερινή όπου η δυναμικότητα του κινήματος των μαζών σε όλες τις μορφές του βρίσκεται στα τάρταρα, εκφράζεται αποκλειστικά με τις κάλπες, απεικονίζοντας ουσιαστικά την μακάβρια ακινησία που υπάρχει ανάμεσα στις αντίπαλες κοινωνικές τάξεις.

Πρόκειται για τους "γνωστούς - άγνωστους" ψηφοφόρους του εκλογικού σώματος που μετακινούνται από το ένα συντηρητικό κόμμα στο άλλο προσθέτοντας το ειδικό βάρος τους στην ρουτίνα των εκλογικών εξελίξεων.

Εάν στο διάστημα της τετραετίας που πέρασε είχε αναπτυχθεί κάποιο μαζικό κίνημα εναντίον της κυβέρνησης του Τσίπρα, ίσως οι εξελίξεις να είχαν σήμερα διαφορετικό χαρακτήρα.

Όμως από ποιόν και πώς να υπάρξει κάτι τέτοιο; Τα υπόλοιπα κόμματα ή καλύτερα κομματάκια της αριστεράς συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ, βρίσκονται σε πολιτικό μονόδρομο που οδηγεί στην απόλυτη αποσύνθεση. Αφ' ενός επειδή είναι απόλυτα συμβιβασμένοι με την μαύρη διεθνή των πολυεθνικών της νέας τάξης, και αφ' ετέρου, λόγω ακριβώς αυτού του αναμφισβήτητου γεγονότος, είναι ανίκανοι να κατανοήσουν τα όσα συμβαίνουν γύρω τους, και κυριολεκτικά κάτω από την μύτη τους.

Ωστόσο το ενδεχόμενο μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης Μητσοτάκη
σε άμεση συνάρτηση με την αναμενόμενη ακόμα οξύτερη επίθεση ενάντια στο ήδη καθημαγμένο βιοτικό επίπεδο των μαζών (ας μην έχει κανείς αμφιβολία γι' αυτό) θα έχει για τον ίδιο, και την κυβέρνησή του επιπτώσεις. Επειδή πρόκειται αμέσως να αφυπνισθούν τα....πατροπαράδοτα αντιδεξιά σύνδρομα μέσα στις μάζες ανεβάζοντας τόσο τα ποιοτικά, αλλά και τα ποσοτικά χαρακτηριστικά του κινήματος σε νέα ελπιδοφόρα επίπεδα, τα οποία θα ξεκινήσουν την πορεία συντόμευσης της θητείας του. Τότε που ο κάθε κατεργάρης θ' αρχίσει να κάθεται στον πάγκο του......

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη εάν δεν σημειώναμε την εκλογική συρρίκνωση της... Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για πραγματική συντριβή, η οποία προσθέτει μία ακόμη δυσκολία στα ντόπια αντιδραστικά επιτελεία των κομμάτων και των ΜΜΕ. Η Χρυσή Αυγή υπήρξε πάντα το πολιτικό άλλοθι όλων τους. Μπορεί να συνωμοτούσαν καθημερινά κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης εναντίον του Ελληνικού λαού, αλλά όλα κι'όλα!!.. Ήταν όλοι τους "αντιφασίστες"!!...

Τελειώνοντας, και παραφράζοντας τον Καβάφη τους ρωτάμε. Και τί θα κάνετε τώρα χωρίς τους βαρβάρους; Θα βάλετε στην θέση τους τον Βελόπουλο;....


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=11204

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP