Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Μεταμοντέρνα Αριστερά (30) – Οι Λούμπεν θαλαμηγάτοι της Ελίτ και του ΣΥΡΙΖΑ

Του Ηλία Παπαναστασίου

Οι φωτογραφίες ξεκούρασης και θερινής ραστώνης του Αλέξη μας – μερικές βδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι με τους 101 νεκρούς– δεν δείχνει μόνο την ηθική εξαχρείωση και πλήρη απανθρωποίηση του ίδιου αλλά και τον βαθμό αμοραλισμού και αποκτήνωσης της ηγετικής ομάδας (και όχι μόνο) του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν χρειάζεται να Κινεζοποιηθούμε στην σκέψη – «Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις»– για να κατανοήσουμε το μέγεθος της παχυδερμίας και το απύθμενο θράσος της Κυβερνητικής Ελίτ του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε για πολλοστή φορά την κοινωνική/ταξική προέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε να «εμβαθύνουμε» στην ιστορική του προέλευση, την πλήρη αποσύνδεσή του από το Ιστορικό Εργατικό Κίνημα και γενικότερα την κοινωνική, πολιτική και ιστορική του «φύση». Από τις στήλες του ΡΕΣΑΛΤΟ έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί σε όλα τα παραπάνω, πολλές φορές και κατ’ επανάληψη.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε – και πάλι– στην αποϊδεολογικοποιημένη και αποηθικοποιημένη φύση του Λούμπεν και Λούμπεν Μικροαστού που είναι η κύρια, αν όχι αποκλειστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στην Λούμπεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και στην Λούμπεν ιδεολογία του που είναι ο Μηδενισμός του Λούμπεν, ο Νιχιλισμός του εξαθλιωμένου Μικροαστού, του ψυχικά άδειου (ψευδο)διανοουμένου, του απελπισμένου και λουμπενοποιημένου διανοουμενίσκου που αυταπατάται πως «αμφισβητεί το σύστημα».

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε και πάλι τον χυδαίο νεοπλουτίστικο χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟΥ Μανδαρινάτου, των νεοδιορισθέντων Πραιτωριανών, την αύρα και το μπλαζέ ύφος της ΣΥΡΙΖΑΙΑΣ Μαρίας Αντουανέτας. Το ΄χουμε κάνει πολλές φορές.

Δεν χρειάζεται
να αναφέρουμε και την ασύστολη «ψυχολογία του θράσους» με την οποία λούζονται κάθε μέρα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ προκαλώντας το κοινό, λαϊκό αίσθημα με την ξετσιπωσιά τους, την ακατανομάστη χυδαιότητά τους και το συνολικότερο ύφος θρασιμιού που εκπέμπουν καθημερινά, ασύστολα, ανενδοίαστα, ανήθικα, απάνθρωπα. Λίγοι θα κατάφερναν να συγκεντρώσουν όλα τα στερητικά «α» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χρειάζεται
να αναφερθούμε στην Πολιτική Ελεημοσύνης που εφαρμόζουν απομυζώντας κάθε ικμάδα της Κοινωνίας και βασιζόμενοι στην μνήμη χρυσόψαρου εφαρμόζουν την αρχή «Σου κλέβω 1000 και σου επιστρέφω τα 50 παραμονή εκλογών. Γι’ αυτό ψήφισέ με !».

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε το χυδαίο και προκλητικό ύφος τους στη Βουλή, τον Λούμπεν σνομπισμό τους και την αποκρουστική και δυσώδη αύρα που εκπέμπουν .
Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στο στυλ και ύφος παρακμής που αποπνέουν από όλους τους πόρους του σαρκίου τους και από κάθε κίνηση του σώματος τους.

Δεν χρειάζεται να επαναφέρουμε την προβληματική για τον Homo Syrizeikus δηλαδή τον κλασικό Λούμπεν που αυτοαποκαλείται «αριστερός», «αντιφασίστας» και πόσο ο ίδιος μοιάζει – «Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω» έγραφε η Γαλάτεια Καζαντζάκη– στον φασίστα και γκαιμπελίσκο ναζί του Lumpen Proletariat που απετέλεσαν την κοινωνική βάση και ταξική φύση του μεσοπολεμικού φασισμού. Με μια διαφορά: οι φασίστες του μεσοπολέμου ουσιαστικά δεν υφίστανται παρά μόνο τα φαντάσματα τους.

Αντίθετα, ο πλέον επικίνδυνος σύγχρονος φασίστας και ναζί είναι αυτός που ενδύεται την στολή του «Αντιφα» και των παραφυάδων, αυτού του κοινωνικού και ιδεολογικού εκτρώματος που είναι ο Λούμπεν «αριστερός» και η μαζική του εκπροσώπηση που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ. Οι στρατιές των απόβλητων, μη παραγωγικών στρωμάτων που περιφέρονται σαν «αμφισβητίες γενικών καθηκόντων», ασκόπως και παρασιτικός. Όχι για την Επανάσταση και το Εργατικό Κίνημα το οποίο βλέπουν με το τηλεσκόπιο του Γαλιλαίου αλλά για την αρπαγή κομματιού εξουσίας, για το ξεροκόμματο των Πραιτωτιανών νεοδιορισθέντων, των κλακαδόρων και ζητιάνων της Πολιτικής.

Γαντζωμένοι και ταυτισμένοι με την εξουσία των Λούμπεν –Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ– αποτελούν τον μάχιμο στρατό των μισθοφόρων Πραιτωριανών που ζητωκραυγάζουν, παλαμακίζουν και χοροπηδούν σαν ανθρωποειδή στα κελεύσματα του Αρχηγού κραυγάζοντας «Ave Caesar !».

Ελεεινοί απομιμητές των πρώιμων σταδίων του ανθρώπου όπως θα ΄λεγε και ο θαυμαζόμενος από τον Marx, Charles Darwin. Είναι οι άνθρωποι του Νεάντερταλ που βγήκαν από τα σπήλαια και μάλιστα με θράσος και απαιτήσεις. Φορώντας προβιές και κρατώντας ρόπαλα εξόντωσης του αντίπαλου αυτοανακηρύσσονται και σαν εκπρόσωποι του «Νέου, αριστερού και πρωτοποριακού».

Δεν χρειάζεται να «αναμοχλεύσουμε» την μανιακή τους τάση να λησμονούν την καταγωγή τους, ειδικότερα μετά από έναν φρέσκο διορισμό στο ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟ Δημόσιο, το πομπώδες και χυδαιομικροαστικό στυλ του σνομπ ψευδο–διανοούμενου και του κριτή των πάντων.

Το ύφος τους στα Social Media είναι ένα φρικώδες κράμα ψευδολογιών, αλατοειδούς υβρεολόγιου και συκοφαντιών. Είναι η κλασική περίπτωση του υστερικού Λούμπεν Μικροαστού που θέλοντας να λησμονήσει την καταγωγή του υβρίζει με τρόπο αίσχιστο οποιονδήποτε τον αμφισβητεί.

Οι πούροι Δημοκράτες a las ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται original φασίστες
μετά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα οποιουδήποτε διαλόγου προσπαθήσει να κάνει κάποιος μαζί τους. Μάταιος κόπος. Βγαίνει αυθόρμητα το Συλλογικό τους Ασυνείδητο – για να θυμηθούμε και τον Karl Young– αυτό του μαζικοποιημένου Λούμπεν που έγινε Κυβερνητική εξουσία, του φασίστα που παριστάνει τον αριστερό και τον προοδευτικό και επέβαλε μέχρι στιγμής την Δικτατορία του Λουμπεναριάτου και όχι του Κομμουνισμού ή την Άμεση Δημοκρατία της Δικτατορίας του Προλεταριάτου όπως υποστηρίζουν οι αναλφάβητοι, παντελώς αστοιχείωτοι και επιεικώς αφελέστατοι(!) Ακροδεξιοί και Φιλελεύθεροι και οι οποίοι εκ του πονηρού και συνειδητά ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Σοσιαλισμό, Κομμουνισμό ή Μαρξισμό και με στρατηγικό στόχο την συνολική δυσφήμιση κάθε τι Σοσιαλιστικού και Αριστερού.

Όση σχέση έχει ο Θρησκευτικός Κομμουνισμός των Πρώτων Χριστιανικών Κοινοτήτων της Εποχής του Ναζωραίου με την Ιερά Εξέταση της Καθολικής Εκκλησίας, άλλη τόση σχέση έχουν οι Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με τον Σοσιαλισμό και την Αριστερά δηλαδή το Εργατικό Κίνημα.


Δεν χρειαζόμαστε λοιπόν
να κοπιάσουμε ιδιαίτερα αναφέροντας παλαιότερη κριτική μας για το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ όμως χρειάζεται – στο σημείο αυτό – να αναφερθούμε στην αχαλίνωτη επιθυμία και τάση κοινωνικής ανόδου και ενσωμάτωσης στην Ελίτ δηλαδή στην Κυρίαρχη Τάξη που χαρακτηρίζει όλους τους Λούμπεν δηλαδή την περιφερομένη Κοινωνική Αλητεία που είναι η ιδεολογική τους φύση.

Η απερίγραπτη και παροιμιώδης λιγουριά τους για βόλεψη,
πλούτο και αλματώδη Κοινωνική άνοδο – «Καιρός να γίνουμε και μείς άνθρωποι, δηλαδή Χαλίφηδες δίπλα στους υπάρχοντες κυρίαρχους Χαλίφηδες»– δεν εξηγεί μόνο και ερμηνεύει με μαθηματική ακρίβεια όλα τα χαρακτηριστικά περιφερόμενου Τσίρκου που είναι κυριολεκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μας δείχνει και κάτι παραπάνω, τους βαθύτερους λόγους συναλλαγής, διαπλοκής και αλληλοχαϊδέματος της Ελληνικής Ελίτ και των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ Κυβερνητικών.

Φαινόμενα όπως του Πετσίτη και του Κτιστάκου – περίπτωση ΕΛΠΕ και επιχειρήσεων Λαυρεντιάδη– ή του Καζίνο της Πάρνηθας (Κόκκαλης) και της Offshore Εταιρείας της κομματικής «Αυγής» ,αλλά και οι διακοπές του «κουρασμένου» Πρωθυπουργού με το κότερο του ζεύγους Παναγόπουλου δεν καταδεικνύουν απλώς την πρωτοφανή δίψα του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αποδεκτός από το Αστικό Κατεστημένο. Αυτό το έχουν καταφέρει ήδη πριν γίνουν Κυβέρνηση.

Αυτό που αποδεικνύεται είναι η απερίγραπτη δίψα τους να ενσωματωθούν στο σύστημα εξουσίας και προνομίων της Ελίτ, να γευτούν την χλιδή και τον πλούτο της, να γίνουν τμήμα της, να συναλλάσσονται μαζί της, να ανεβοκατεβαίνουν στα κότερά της και ει δυνατόν να αποκτήσουν γρήγορα και δικό τους, να χαριεντίζονται με τις ωραίες κυρίες και δεσποινίδες των μεγαλοαστικών σαλονιών με στόχο να γίνουν αναπόσπαστο τμήμα της Ελίτ, του τρόπου ζωής της, της χλιδάτης ζωής της και ερωτικής αύρας που εκπέμπει μια εκπορνευμένη Ελίτ μεταπρατικού και παρασιτικού χαρακτήρα όπως είναι η Ελληνική Αστική Τάξη.

Είναι με αλλά λόγια το κλασικό όνειρο του κάθε Νεόπλουτου της Πολιτικής
που ζητάει μανιωδώς να γίνει και Νεόπλουτος της Οικονομίας και του χρήματος, της Κατανάλωσης και της χλιδάτης νεοπλουτιστικης πολυτέλειας, του εκπορνευμένου έρωτα των πανάκριβων Call Girls και αύριο–μεθαύριο – γιατί όχι και θεού θέλοντος– δραστήριοι «Κοινωνικοί Ακτιβιστές» των Swingers Parties του Διεθνούς Jet Set της Παγκοσμιοποιημένης Ελίτ .

Το τέλος των Λούμπεν είναι ο εκφυλισμένος αισθησιασμός της Παρακμής και του τέλους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όπου η Ιστορία περνώντας την Φάση της Παρτούζας κατέληξε στον Μεσαίωνα και στην επικράτηση των Βαρβάρων.

Διάδρομος όλης αυτής της πορείας
είναι ο Νεοπλουτισμός του Λούμπεν χωρίς κανένα έρμα και Ηθικό έρεισμα, του Λούμπεν με κεφαλαία . Αυτού του Μεγάλου Εκπορνευτή όλων των Ιστορικών Φάσεων της Παγκόσμιας Ιστορίας, του Λούμπεν– Μίδα που ακουμπώντας όλες τις ανθρώπινες ψυχές τις μετέτρεπε σε βορβορώδη απόπατο. Του περιφερομένου απατεωνίσκου που από πολιτικό λαμόγιο κατέληξε μέσω του νεοπλουτισμού σε μεταπράτη «αστό» Βαλκανικού τύπου, σε άθλιο γυρολόγο της Οικονομίας και Πόρνη–Κίρκη της Πολιτικής. Ένα άθλιο μηδενικό που προσκυνάει γλοιωδώς τους Πάνω και συμπεριφέρεται περιφρονητικά και απάνθρωπα στους Κάτω.

Από εκεί ερμηνεύεται και η περιφρόνηση στους 101 νεκρούς στο Μάτι όπου ο Θρήνος του Φυσιολογικού ανθρώπου αντικαταστάθηκε από την δίψα του Νεόπλουτου Νεανία Πρωθυπουργού να κάνει διακοπές με κότερο.

 
Το τέλος του Λούμπεν πρέπει να είναι η συντριβή. Γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο μας πως ο ΣΥΡΙΖΑ Delendus Est ( «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφανιστεί»). Υπάρχει μόνο μια επιλογή και ο ελληνικός λαός το ξέρει. Ελπίζουμε να το επιβεβαιώσει και εκλογικά. Αλλιώς, είναι άξιος της μοίρας του


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10893

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP