Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΥΣΤΕΡΙΕΣ επιδοτούμενων...

Το αβγό του φιδιού στον κυβερνοχώρο
Ρατσιστικές αναρτήσεις με αφορμή το νομοσχέδιο για τους μετανάστες.





ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ διαστάσεις έχει πάρει τον τελευταίο καιρό η εξάπλωση ακρο..τίποτα, ρατσιστικών και ελληνοφοβικών απόψεων στο ελληνικό Διαδίκτυο.

Όλα τα ακρο-τίποτα (ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ακραίος είμαι μόνο για λεφτά) κλισέ ανακυκλώνονται στον κυβερνοχώρο μέσα από ιστολόγια και σελίδες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook.

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την ανοικτή διαβούλευση του νομοσχεδίου για την παροχή ιθαγένειας και ψήφου στους μετανάστες που διαβιούν χρόνια στη χώρα, το ελληνικό Διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από ελληνοφοβικά συνθήματα και ιστοσελίδες και ζητούν την εκτέλεση με απαγχονισμό όσων ζητούν δημοψήφισμα, ενώ μεγάλος αριθμός επιδοτούμενων αρθρογράφων έχει εξαπολύσει επίθεση κυβερνοτρομοκρατίας, εναντίον όσων έχουν διαφορετική άποψη, από αυτή που είναι επιλέξιμη προς χρηματοδότηση.

"Ή συμφωνείς μαζί μου ή πεθαίνεις. Δε θα χάσω εγώ τα λεφτά από το πρόγραμμα, παλιοδεξιέ", είναι η κατακλείδα των ακρο-τιποτα λακέδων.

Τα μέλη των ομάδων αυτών διοργανώνουν συγκεντρώσεις και εκστρατείες αποστολής e-mail με τα οποία καλούν γνωστούς και αγνώστους να διαδώσουν τις ιδέες της ομάδας και να συνεργαστούν με άλλες ομάδες με τις οποίες μοιράζονται τις ίδιες απόψεις με σαθρά συνήθως επιχειρήματα.

Άλλα μέλη οργανώνουν με στρατιωτικό τρόπο, επιθέσεις, ακόμη και δολοφονίες αν χρειαστεί στο μέλλον, εναντίον όσων δεν μπορούν να αφομοιώσουν ικανοποιητικά την ποικιλομορφία της ελληνικής κοινωνίας, την αξία της διαπολιτισμικότητας και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Πηγή:
http://trelogiannis.blogspot.com/2010/01/blog-post_25.html

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP