Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ο ΜΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων





Σε κάθε ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα νομοθετήματα όπως το προτεινόμενο περί μαζικής ελληνοποιήσεως μεταναστών καθώς και η τοποθέτηση σε δημόσιες θέσεις προσώπων που αμφισβητούν την ιστορική συνέχεια του έθνους, θα προκαλούσαν μία ζωντανή συζήτηση με πολλές και διαφορετικές απόψεις.

Στη χώρα μας, όμως, ορισμένοι αυτοαποκαλούμενοι «προοδευτικοί» προσπαθούν να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή χαρακτηρίζοντας τις αντιρρήσεις σαν ακροδεξιές και ρατσιστικές τοποθετήσεις. Οι διανοούμενοι αυτοί προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη δημοκρατία, αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση, την οποία υποτίθεται ότι θέλουν να προστατεύσουν.

Τα θέματα που άπτονται της εθνικής ταυτότητας και της πολιτιστικής ιδιοπροσωπίας κάθε λαού πρέπει να συζητούνται δημοσίως χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς ιδεολογική τρομοκρατία.

Γι’ αυτό θεωρώ εξόχως χρήσιμη και κρίσιμη την παρέμβαση του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, η οποία εγράφη στις 21-12-2009 και διαδόθηκε μέσω του Διαδικτύου σε όλο τον Ελληνισμό. Ο Μίκης παρεμβαίνει για να αφυπνίσει τους Έλληνες σε τρεις τομείς: Στο Κυπριακό, στο Μακεδονικό και στην καταγγελία εκείνων που θέλουν να κατεδαφίσουν την ελληνικότητά μας.

Στο Κυπριακό ο Μ. Θεοδωράκης εκφράζει
την αντίθεσή του στην προσπάθεια νέας επιβολής του Σχεδίου Ανάν, το οποίο θεωρεί αντίθετο προς τα συμφέροντα της Κύπρου και του Ελληνικού Έθνους.

Στο ζήτημα των Σκοπίων καταγγέλλει το προσβλητικό κατά της χώρας μας παραλήρημα της σκοπιανής ηγεσίας και απορρίπτει κάθε σύνθετη ονομασία, διότι τελικά αυτό που θα μείνει είναι το όνομα «Μακεδονία».

Στον ζωτικό και πολυσυζητημένο τομέα της εθνικής μας ταυτότητας ο Θεοδωράκης καταγγέλλει διεθνείς οργανώσεις
, οι οποίες προωθούν τη Μεγάλη Αλβανία και τη «Μακεδονία του Αιγαίου» εις βάρος της Ελλάδος. Επιμένει πολύ στο θέμα της παιδείας στηλιτεύοντας όσους κτυπούν την ελληνικότητα, παραμορφώνουν τη νεώτερη και σύγχρονη ιστορία μας και θέλουν να εξαλείψουν τον ελληνικό πολιτισμό.

Σε μία εποχή κατά την οποία ορισμένοι επιχειρούν σχεδόν να μας απαγορεύσουν να προβάλλουμε το έθνος, την εθνική συνείδηση και τη συνέχεια του Ελληνισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η θαρραλέα φωνή του Μίκη Θεοδωράκη δίνει μία αγωνιστική μαρτυρία υπέρ της πραγματικής δημοκρατίας και του γνήσιου πατριωτισμού.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP