Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Το δάνειο της υποτέλειας

Το δάνειο της υποτέλειας και οι γρυλισμοί των ραγιάδων.


Η κυβέρνηση και η βιομηχανία της προπαγάνδας (ΜΜΕ) πανηγυρίζουν για το κατάπτυστο πενταετές δάνειο των 25 δις..

Το Συγκρότημα Λαμπράκη πρωτοστατεί στους προπαγανδιστικούς ύμνους υποτέλειας.

Η «Ελευθεροτυπία», πιο πονηρή, αφού αποκρύβει τα πραγματικά δεδομένα, πετάει ένα τίτλο που σηματοδοτεί τη συμφορά: «Μας δάνεισαν, μας έγδαραν»!

Ποια είναι τα πραγματικά δεδομένα:

α). Από τα 25 δις. του δανείου, μόνο τα 8 δις. θα πάρει η Ελλάδα, αυξάνοντας έτσι το εξωτερικό χρέος με άλλα 25δις.
Το 70% της έκδοσης το πήραν ξένοι(!).

β). Η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα δάνεισε με επιτόκιο 6,2 %, το οποίο μάλιστα προεισέπραξε, τη στιγμή που ο τρέχων τόκος για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. είναι ΜΟΝΟ 0,50!!!
Δηλαδή 11 φορές περισσότερο!!!

Βάση των συμφωνιών περί ισότητας των κρατών μελών η σύναψη αυτή παραβιάσει τη νομοθεσία της Ε,Ε. περί ίσων όρων των κρατών μελών της, πράγμα που θέτει παράνομα τα μέλη της σε διαφορετικές ταχύτητες.

Ερωτηθείς ο Παπακωσταντίνου για τους όρους του δανείου αντί να καταγγείλει την ΚΕΤ και να αρνηθεί σαν μέλος της Ε.Ε. ένα τέτοιο ασύμφορο δάνειο, κάλυψε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα λέγοντας πως «αυτοί είναι οι κανόνες της αγοράς».

Τόσο ξεπουλημένοι είναι….


Το ραγιαδισμό τα κυβέρνησης και των ΜΜΕ τον χειροκροτεί ανοικτά και ο αμερικανός οικονομολόγος Joseph Stiglitz.
Βγήκε στην «Guardian» και στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, δίνοντας τίτλους στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που «ξεχνάνε» φυσικά να γράψουν ότι είναι φίλος και σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου.

Παράλληλα και για πρώτη φορά ύστερα από πολλούς μήνες, το σύνολο σχεδόν των διεθνών ΜΜΕ αναφέρεται με κολακευτικά (!) λόγια στη χώρα μας.

Δηλαδή το διεθνές κεφάλαιο και οι ληστρικοί μηχανισμοί του χειροκροτούν την ακραία υποτέλειά μας.


Χειροκροτούν την κυβέρνηση η οποία κατάφερε να δανειστεί με όρους χειρότερους και από τους πλέον βρώμικους …τοκογλύφους.

Προτεκτοράτο κανονικό. Κάτι ήξερε ο Γιωργάκης όταν έλεγε «ότι κινδυνεύει η εθνική μας ανεξαρτησία»: Την είχε ήδη υποθηκεύσει και πουλήσει…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP