Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Η τρομοκρατία των δημοσκοπήσεων






Μια άλλη μορφή τρομοκρατίας είναι αυτή των δημοσκοπήσεων.

Η τρομοκρατία της Νέας Τάξης και των γενιτσάρων της κατακλύζει σαν νεροποντή τα πάντα…


Η τρομοκρατία των δημοσκοπήσεων αποσκοπεί στην αποδοχή και νομιμοποίηση της κυβερνητικής αναλγησίας.

Οι γραφίδες του καθεστώτος και τα τελετουργικά τηλεοπτικά θεάματα επιχειρούν να εκφοβίσουν τον ελληνικό λαό και να αποσπάσουν την ανοχή του στο πετσόκομα των δικαιωμάτων τους.

Επιχειρούν με ποικίλα «ευρήματα» να μας πείσουν να αποδεχτούμε το θάνατό μας…

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσκοπικό «εύρημα» της κυριακάτικης εφημερίδας (ΕΘΝΟΣ).

Παρουσιάζει η εφημερίδα του «εθνικού εργολάβου»
δημοσκόπηση στην οποία το 72,9% των ερωτηθέντων εμφανίζεται πρόθυμο να κάνει κάποιες οικονομικές θυσίες ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, ενώ ένα 57,1% θεωρεί ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι γενικά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αφήνουμε κατά μέρος τον τρόπο με τον οποίο διατυπώνονται τα ερωτήματα προκειμένου να αποσπάσουν τις βολικές - για τον πελάτη κάθε δημοσκοπικής εταιρείας - απαντήσεις.

Η ουσία όμως είναι μία:
Κατασκευάζουν «ευρήματα» μιας εικονικής πραγματικότητας για να μετρήσουν, από τη μια, την αποτελεσματικότητα της ιδεολογικής τρομοκρατίας υπέρ των μέτρων, και από την άλλη, να ενισχύσουν τα μέτρα.

Προσπαθούν να δώσουν σε μέτρα αντιλαϊκά και άδικα ένα προφίλ φιλολαϊκό και δίκαιο, για να μπορούν μετά να ισχυρίζονται ότι οι βάρβαρες ανατροπές έχουν λαϊκό έρεισμα.

Τρομοκρατικά τεχνάσματα απάτης και θηριώδους πλύσης εγκεφάλου.

Γιατί, όμως, αφού παρουσιάζουν τέτοιες δημοσκοπήσει δεν θέλουν ένα δημοψήφισμα για να καταγραφεί πραγματικά και όχι εικονικά η πραγματικότητα;

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP