Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Παρουσιάζουν ιδέες για την ΔΙΑΛΥΣΗ των μοναστηριών ως ΑΓΑΠΗ!!!


Από: Λεόντιο Διονυσίου
Νέα πρωτοβουλία στα σκαριά από τον Δημητριάδος Ιγνάτιο
 

Με πόση «αθωότητα» και μαεστρία εργάζονται οι οικουμενιστές δεσπότες, οι κατέχοντες άριστα την βατικάνεια προπαγάνδα, είναι άλλο πράγμα, κάτι ασύλληπτο για το μυαλό των περισσοτέρων.

Δεν είχα υπ’ όψιν μου την είδηση, αλλά την είδα σε μια νέα ιστοσελίδα και «θαύμασα» για άλλη μια φορά τον τρόπο που αναμειγνύουν την τάχα φιλανθρωπία, με την διάλυση των Ι. Μονών, των τελευταίων, έστω μισο-ερειπωμένων λόγω της εκκοσμίκευσης, οχυρών της Ορθοδοξίας.

Γιατί, αν τα μοναστήρια δεχθούν (τάχα από αγάπη) απόρους και αλλοδαπούς, θα αποτελέσει γι’ αυτά ισχυρό χτύπημα για τη διάλυσή τους, αφού άλλος είναι ο σκοπός τους και οι κανόνες του μοναχικού βίου.

Κι αν στην περίοδο του Βυζαντίου περιέθαλψαν απόρους και φτωχούς, τότε είχαν πνευματικά ερείσματα, τους Αγίους και ασκητές που τα καθοδηγούσαν, ενώ σήμερα τα σπρώχνει στον Οικουμενισμό ο προς τα Μ.Μ.Ε. μειλίχιος, αλλά προς την Ορθοδοξία (και τους πιστούς της) σκληρός διώκτης, ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Θα ήταν καλύτερο (όπως σημειώνει το κείμενο) να παραχωρήσει το επισκοπικό του μέγαρο ο κ. Ιγνάτιος, και να καλέσει σ’ αυτό και κάποιους μοναχούς για βοηθούς, προς περίθαλψη των αλλοδαπών. Αλλά δεν θα το κάνει, γιατί τα επισκοπικά μέγαρα είναι για νεόπλουτους μετα-πατερικούς πρίγκηπες!


«Πως θα διώξουν τους μοναχούς από τα μοναστήρια

Τη βεβαιότητα ότι τα Μοναστήρια θα λειτουργήσουν ως τόποι φιλοξενίας αστέγων και απόρων εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, μιλώντας χθες στο Πνευματικό Κέντρο. Η τοπική Εκκλησία προσπαθεί να συντονίσει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές της, για να βοηθήσει τους άπορους που φτάνουν πια τους 1.350 στον αριθμό!
Τόσοι είναι μόνο εκείνοι που πηγαίνουν καθημερινά στα συσσίτια, όπως αναφέρει το taxydromos.gr.
Μάλιστα, όπως είπε ο κύριος Ιγνάτιος, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των Ελλήνων απόρων σε σχέση με τους αλλοδαπούς ενώ καθε μέρα, δεκάδες συμπολίτες μας κάνουν αγωνιώδη αιτήματα για βοήθεια!
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος είπε ότι "είναι αυτονόητη η αύξηση των απόρων, αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε μια καλή πορεία. Απλώς πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, προκειμένου να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των απόρων συνανθρώπων μας, ώστε να γιορτάσουν χωρίς ελλείμματα τις γιορτές"...
Σχόλιο: τι εύσχημος (δαιμονιώδης ) τρόπος να εκδιωχθούν οι μοναχοί από τις μονές τους!!!
Γιατί δεν τους φιλοξενεί στο πολυτελέστατο πνευματι(στι)κό κέντρο ή και στο επισκοπικό μέγαρο, κοντά του ώστε να λαμβάνουν εκ του σύνεγγυς την μεταπατερική αγάπη του…».

http://agonasax.blogspot.com/2011/11/blog-post_6921.html

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP