Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ο φαύλος κύκλος της πολιτικής ειδωλολατρίας


Γραμμένο το Σεπτέμβριο του 2010
  ΕΔΩ
 

«Για μας η δόξα τους είναι μόνο καπνός
που δείχνει πως εδώ λυσσομανούσε η πυρκαγιά»
ΜΠΡΕΧΤ
Πρέπει κάποτε να δραπετεύσουμε από αυτόν τον άθλιο φαύλο κύκλο των ειδώλων (και της κομματικής ειδωλολατρίας), καθώς και από τα ψεύδη των εξουσιών που κατασκευάζουν τα είδωλα.
Αυτός ο φαύλος κύκλος της πολιτικής ειδωλολατρίας, κάθε ειδωλολατρίας, αποκοιμίζει τον άνθρωπο, τον οδηγεί σε κατάπτωση, σε άβουλο γρανάζι των μηχανισμών εξουσίας.

Οι καθεστωτικοί μύθοι δημιουργούν ασταμάτητα «είδωλα», κομματικούς και άλλου είδους «ήρωες» για να μας θαμπώνουν, να μας αιχμαλωτίζουν και να μας καθιστούν γρανάζια του καθεστώτος, δηλαδή χειραγωγημένα όντα που θα εναποθέτουμε τη σωτηρία μας ΟΧΙ στις δικές μας πλάτες, αλλά στα «είδωλα», τους «ήρωες» και τους πολιτικούς «Μεσσίες».

Εκεί όμως που υπάρχουν «είδωλα» και «ήρωες» πεθαίνει ο άνθρωπος…


Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί βλέπουμε ότι πολλοί, άλλοι από άγνοια και αφέλεια (χρήσιμοι ηλίθιοι) και άλλοι επειδή εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία (τα πολύχρωμα καθεστωτικά και κομματικά παπαγαλάκια), ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ και σήμερα τον ίδιο φαύλο κύκλο της πολιτικής ειδωλολατρίας.

Συνεχίζουν απτόητοι οι «παπαγάλοι», να αναπαράγουν τις ίδιες μυθολογίες που μας καταδυναστεύουν την πολιτική μας ζωή, παρά τα βροντώδη διδάγματα της ελληνικής μας ιστορίας και παρά το γεγονός ότι έχει γίνει πλέον ορατό και δια γυμνού οφθαλμού ότι είναι αυτή η πίστη στα είδωλα της αγοράς και στην κομματική ειδωλολατρία που μας οδήγησαν στη σημερινή εφιαλτική δικτατορία των διεθνών μαφιών του χρήματος.

Αυτή η ειδωλολατρία της αγοράς, των κομμάτων και των ηγετών τους είναι που επέτρεψε στους κρατούντες να κάνουν τους μικρούς παλιανθρωπάκους μεγάλους παλιάνθρωπους και να δώσουν ξεχωριστές θέσεις στους απατεώνες και τους πολιτικούς εμπόρους…

Πρέπει, λοιπόν, να καταστραφεί αυτός ο σεβασμός στα είδωλα, να καταστρέψουμε τη ραγιάδικη πίστη στους βιαστές της ζωής μας…


Δεν πρέπει να τσιμπάμε τα δολώματα του καθεστώτος και να πιανόμαστε στα αγκίστρια των ειδωλολατρικών μυθολογιών.

Το καθεστώς
έχει πάντα την ικανότητα να κατασκευάζει νέα πολιτικά είδωλα από τη χρεοκοπία και το θάνατο των παλιών ειδώλων.

Τα πλανητικά κέντρα εξουσίας και οι «νταβάδες» της Νέας Τάξης είναι αριστοτέχνες και πολύ ευρηματικοί σε αυτή τη «μέθοδο» κατασκευής και προβολής των «νέων» πολιτικών τους, αξιοποιώντας την πτώση των παλιών.

Έτσι χρησιμοποιήθηκαν και τα κόμματα, με τους κεντρικούς τους άξονες (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και τους πολύχρωμους δορυφόρους τους: Με εναλλαγές στην κυβερνητική εξουσία, δηλαδή σαν ασφαλιστικές δικλίδες.

Το ίδιο επιχειρείται, πιθανότατα με πιο ευρηματικές μορφές ειδωλολατρίας, ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΜΕΣΑ από την κατάρρευση των ανδρείκελων της κατοχικής μας κυβέρνησης, επιχειρείται η αναβάπτιση των κομμάτων, των ποικίλων καθεστωτικών παραγόντων, της ΝΔ και του αρχηγού της: Του Αντώνη Σαμαρά.

Η ίδια η ΝΔ και ο Σαμαράς επιχειρούν να εμφανιστούν και προβάλλονται σαν κάτι το διαφορετικό από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ένα κόμμα της κλασσικής δεξιάς που αποτελούσε σε όλη την ιστορία του και αποτελεί το δουλικό εξάρτημα των μηχανισμών του κεφαλαίου, ο φανατικότερος υποστηριχτής της ΕΕ και της παγκοσμιοποίησης, καθώς και ο υστερικός απολογητής της ΑΓΟΡΑΣ, μάς εμφανίζεται σαν κάτι διαφορετικό και μάλιστα εχθρικό από την άλλη δεξιά: Τη Νέα Δεξιά του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ.


ΕΧΟΥΜΕ και εδώ «ανακύκλωση» του γνωστού φαύλου κύκλου:
Ο ένας καθεστωτικός πόλος της Νέας Τάξης καταρρέει και ο έτερος πόλος επιχειρεί να αναβαπτιστεί και να προβληθεί μέσα από την κατάρρευση του άλλου…

Η παγίδα είναι στημένη καλά. Οργιζόμαστε και αηδιάζουμε από τα ανδρείκελα της πασοκικής κυβέρνησης και για να τα τιμωρήσουμε και να τα γκρεμίσουμε πέφτουμε στη φάκα: Ανεβάζουμε τα άλλα πολιτικά εξαρτήματα της Νέας Τάξης…

Ξεχνάμε, έτσι, αμέσως ποια ήταν η κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ., ποιες είναι οι στρατηγικές επιλογές της και το σπουδαιότερο: Ότι η ΝΔ και ο Σαμαράς ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ τις στρατηγικές επιλογές της κατοχικής μας κυβέρνησης, τις ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, δεν αντιτάχθηκαν, ούτε στο ελάχιστο, στις ΕΠΙΤΑΓΕΣ της ΕΕ και στη δικτατορική κηδεμονία της τρόικας, απέκρυψαν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό σε όλα τα σοβαρά ζητήματα και πολλά άλλα.

ΜΟΝΟ ανέξοδες, διπλωματικές ανακοινώσεις έκαναν περί Μνημονίου για τα μάτια του κόσμου.

Η ΝΔ και ο Σαμαράς απλώς κερδοσκοπούν εκλογικά πάνω στη χρεοκοπία του πασοκικού ψεύδους


Οι «Αλήθειες» του Αντώνη Σαμαρά έχουν ως αφετηρία τη χρεοκοπία των ψεμάτων του ΠΑΣΟΚ. Για τη χρεοκοπία του πασοκικού ψεύδους μας μιλάει ο Σαμαράς και όχι για τη χρεοκοπία της χώρας και για τα βαθύτερα αίτια αυτής της χρεοκοπίας.

Είναι πολύ εύκολο να μεταθέσεις ταχυδακτυλουργικά το όλο ζήτημα της χρεοκοπίας στα ψεύδη της κυβέρνησης, τόσο κραυγαλέα και ορατά, άλλωστε.

Το δύσκολο είναι να εξάγεις την αλήθεια, όχι από το ψεύδος του άλλου, αλλά από την ΑΛΗΘΕΙΑ των πραγμάτων.

Την αλήθεια των πραγμάτων, όμως, την επικαλύπτει και ο αρχηγός της Ν.Δ. Η αλήθεια αυτή είναι καταδικαστική για τον ίδιον, καθώς και για το κόμμα του.

Γι’ αυτό ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύει τη χρεοκοπία των ψεμάτων της κυβέρνησης και όχι τα αίτια της χρεοκοπίας της Ελλάδας και τις στρατηγικές πολιτικές επιλογές που μας οδήγησαν εδώ.

Γι’ αυτό ο αντιπολιτευτικός του καμβάς στηρίζεται στο γνωστό καθεστωτικό μύθο, το μύθο της ΕΕ: Το δημόσιο χρέος.


Δαιμονοποίηση του δημόσιου χρέους κάνει και ο Σαμαράς, όπως τα ξένα κέντρα εξουσίας που μας επιβάλανε τη δικτατορία της τρόικας.

Πάνω στο ίδιο παραμύθι της υπερχρέωσης εστιάζει και ο Σαμαράς. Παραμύθι που λέγεται μόνο για την Ελλάδα και παρασιωπάται για τις άλλες χώρες που είναι το ίδιο υπερχρεωμένες, για να μη μιλήσουμε για τις ΗΠΑ που είναι βυθισμένες στα χρέη.


Αλήθεια δεν ισχύουν τα ίδια για τις άλλες χώρες;

Αυτό και πολλά άλλα αφήνει αναπάντητα ο Σαμαράς. Και τα αφήνει αναπάντητα γιατί καταδικάζουν τον ίδιο και τη ΝΔ, καθώς και όλο το ευρωπαϊκό κύκλωμα της εξουσίας που οδήγησε την Ελλάδα στην πτώχευση και στην τρόικα, κύκλωμα που ο Σαμαράς και το κόμμα του στηρίζουν σταθερά και αγωνίστηκαν για την επιβολή του.

Ο μύθος της υπερχρέωσης
, όπως και άλλοι μύθοι («διαφθορά», «τεμπελιά των Ελλήνων» κ.λπ) χρησιμοποιήθηκαν από τους διεθνείς και εγχώριους μηχανισμούς του καθεστώτος και από το κόμμα του Σαμαρά για να διευκολύνουν το έργο των διεθνών μαφιών του χρήματος.

Σήμερα και από πολλούς αστούς Ευρωπαίους οικονομολόγους έχουν γκρεμιστεί αυτοί οι μύθοι και όμως ο Σαμαράς συνεχίζει την ίδια μυθολογία…

Ο Σαμαράς στηρίζει την ΕΕ και τους διεθνείς μηχανισμούς της αγοράς και των πολυεθνικών, είναι στυλοβάτης και εξάρτημα της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, είναι μια άλλη «κεφαλή» τους.

Γι’ αυτό σε όλα τα σοβαρά ζητήματα ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις απαιτήσεις των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων) και καταναλώνει απλώς διπλωματικές, αντιπολιτευτικές κορώνες σε επουσιώδη ζητήματα, σε ζητήματα διαχείρισης και όχι ΟΥΣΙΑΣ.

ΓΙ ΑΥΤΟ αποκρύβει την αλήθεια πάνω στο ΠΟΙΟΙ και το ΓΙΑΤΙ χρεοκόπησαν την Ελλάδα, ποιες πολιτικές επιλογές και κόμματα διευκόλυναν το έργο τους και το ΤΙ ΕΙΝΑΙ η ΕΕ και το Ευρώ…

Ο Αντώνης Σαμαράς αποκρύβει πολλά και επιχειρεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό κερδοσκοπώντας πάνω στα ψεύδη και στον κυνισμό του ΠΑΣΟΚ.

Το ίδιο, δηλαδή που έκανε και το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ.


Στο ίδιο έργο είμαστε θεατές εδώ και πάρα πολλά χρόνια...


Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6101
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP