Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

«Έφυγε» ένας μεγάλος πατριώτης


Τρελο-Γιάννης
 

Στα 71 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος δάσκαλος και Έλληνας, ο Νεοκλής Σαρρής. Ο καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Η κηδεία του θα γίνει στο Πρώτο Νεκροταφείο, την Τρίτη στις 15:00.
Ο Νεοκλής Σαρρής, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επί των πολιτικών υποθέσεων του Αοίδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου Κύρου Αθηναγόρα. Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ).

Διατέλεσε καθηγητής παραγωγικών και ανωτέρων Σχολών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ως πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος ήταν επί δεκαετίες ο αρτιότερος ίσως γνώστης των ελληνοτουρκικών θεμάτων στην ελληνική επικράτεια.

Οι χιλιάδες φοιτητές του θα τον θυμούνται για το αστείρευτο χιούμορ του, τις πολύπλευρες γνώσεις και τις ανυποχώρητες πατριωτικές του θέσεις.

Το πλούσιο συγγραφικό και διδακτικό του έργο αποτελεί την παρακαταθήκη του. Η ελληνική διανόηση δεν γίνεται μόνο φτωχότερη. Χωρίς τον Νεοκλή Σαρρή γίνεται πιο «συμβατική» και πιο «μαλθακή». Το απαράμιλλο πάθος και η ασίγαστη αγάπη για το πανανθρώπινο ελληνικό πνεύμα αποτέλεσαν πάντα την πυξίδα στη ζωή και το έργο του.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP