Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Πόλεμος στο επιτελείο του Σαμαρά…


Από:
http://press-gr.blogspot.com/2011/11/blog-post_9916.html


Σφοδρότατη σύγκρουση στελεχών του στενού του επιτελείου παρακολούθησε σήμερα το μεσημέρι άφωνος ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μάλιστα αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος από το κτίριο, προς άγνωστη κατεύθυνση καθώς δεν κατόρθωσε να τους ηρεμήσει.



Η αιτία του εμφυλίου στο προεδρικό επιτελείο ήταν η συμμετοχή ή μη της Νέας Δημορκατίας στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Από τη μια πλευρά οι κύριοι Φαήλος Κρανιδιώτης, Κώστας Μαρκόπουλος και Γιώργος Μουρούτης. Και από την άλλη οι κύριοι Χρύσανθος Λαζαρίδης, Δημήτρης Σταμάτης και Κώστας Αρβανιτόπουλος.

Η πρώτη ομάδα κάτω και από την....
πίεση της βάσης του κόμματος που συνεχώς εντείνεται προσπαθούσε να πείσει τον κ. Σαμαρά να βρει έναν εύσχημο τρόπο να ακυρώσει τη συμφωνία που έγινε το βράδυ της Κυριακής στο προεδρικό Μέγαρο. Του επισήμαιναν ότι οι αντιδράσεις είναι ισχυρότατες, ότι αρκετοί κομματικοί μεταξύ των οποιων και πρόεδροι νομαρχαικών έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να παραιτηθούν και τον κάλεσαν να αναλογιστεί τις ευθύνες τους απέναντι στην παράταξη.

Η δεύτερη ομάδα αντιστεκόταν σθεναρά και τα μέλη της υπογράμμιζαν ότι δεν είναι δυνατόν να υπαναχωρήσει από τη συγκεκριμένη συμφωνία. Τόνιζαν ότι η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί χρεωμένη με τις όποιες συνέπειες της άρνησης και απομονωμένη διεθνώς. Ως καταλυτικό επιχείρημα υπογράμμιζαν ότι το κόμμα θα χάσει πολύ περισσότερα αν αυτή τη στιγμή ο κ. Σαμαράς αθετήσει την υπογραφή του.

Από την πρώτη στιγμή της σύσκεψης υπήρχε ένταση αλλά κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο του κ. Σαμαρά ο οποίος προτίμησε να φύγει από το γραφείο του. Μετά από απουσία 2 ωρών ο κ. Σαμαράς επέστρεψς λίγο μετά τις 15.00'.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτης Κώστας Μαρκόπουλος εκτός απο την συμμετοχή του στο συγκεκριμένο φραστικό επεισόδιο, διακινεί κείμενο συγκεντρώνοντας υπογραφές βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που είναι αντίθετοι με την συμμετοχή της στην κυβέρνηση συνεργασίας. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λογο για υπογραφες 20 βουλευτών.


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6088

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP