Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ο Σαμαράς προσκυνητής


Δίκτυο Ιθάκης
 

"Τι λέει ο Σαμαράς, για τις προτροπές συναίνεσης των τοκογλύφων; "Θέλω να γίνω πρωθυπουργός". (Για πόσο θα το λέει, είναι άλλο θέμα)".
Η μεγάλη μας αγωνία δεν κράτησε πολύ. Ο "ανένδοτος" ανθρωπάκος θυσιάζει, για λίγο καιρό, την προσωπική του φιλοδοξία και δέχεται "μεταβατική" κυβέρνηση, ψηφίζει τη νέα "δανειακή σύμβαση" και, μετά από αυτό, ο λόγος των Σαρκοζί και Μέρκελ πιάνει τόπο.

«Ζητώ το σχηματισμό προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης με αποκλειστική αρμοδιότητα την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Και την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή. Γιατί η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να πάψει να αποτελεί «εκκρεμότητα» για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Και η έκτη δόση πρέπει να ξεμπλοκάρει το ταχύτερο, ώστε οι εκλογές να γίνουν υπό συνθήκες ομαλές. Και να εκφραστεί έτσι ελεύθερα το φρόνημά του λαού μας....Προφανώς, διατηρούμε τις διαφωνίες μας με τα μέτρα πολιτικής που σήμερα εφαρμόζονται. Δεν διαφωνούμε, όμως, με τους στόχους της σύγκλισης, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, αλλά με το μίγμα της πολιτικής που μας έχει, άλλωστε, οδηγήσει μακριά από τους στόχους αυτούς... Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα ενώσει το λαό, αλλά και τον Ελληνισμό - εντός και κι εκτός Ελλάδας - για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση. Αυτό το εγγυώμαι προσωπικά. Και να μου έχετε εμπιστοσύνη!...»

Οι, για εσωτερική κατανάλωση, αοριστολογίες για τους "στόχους¨ και τα "μέσα" μας έπεισαν. Του έχουμε εμπιστοσύνη, πως κάθε φορά που το διευθυντήριο θα κουνά το δάχτυλο, αυτός θα συμμορφώνεται με τις υποδείξεις.

Και ο άλλος ανεκδιήγητος, μετά από τη δήλωση Σαμαρά, είπε στο υπουργικό του συμβούλιο:

"έπρεπε να απειλήσουνμε με δημοψήφισμα για να αποδεχτεί ο κ. Σαμαράς κυβέρνηση Εθνικής Ενοτητας".

Όπως καταλάβατε, τώρα, γιατί πριν δε το είχε καταλάβει κανείς: Η ανακοίνωση για δημοψήφισμα ήταν, απλώς, μια "απειλή"! Ούτε ο κ. αντιπρόεδρος το κατάλαβε, ούτε πολλοί βουλευτές του.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν παίζονται. Μα, ούτε ο λαός τους παίζει, πια.

"...Κι ο λαός θα παίζει τα πολλά τραγούδια για τη λευτεριά". Κύριοι, θα χορέψετε στο ρυθμό του.


ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΗ 2011

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP