Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Δημοψήφισμα με ερώτημα: Γκρεμός ή Ρέμα;

Δίκτυο Ιθάκης
 


Στην εικόνα: η σημαία της "φιλικής εταιρείας"."Ελευθερία ή Θάνατος".

Το καθεστώς και όχι μόνο η κυβέρνηση οδηγούν το λαό σε κατάσταση απόλυτης εξαθλίωσης και, βήμα προς βήμα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανεξέλεγκτες καταστάσεις, χάους, χρεοκοπίας, σύγχισης, σκοταδισμού και βίας. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια δικτατορική κυβέρνηση "προσωπικοτήτων" και "εθνικής ανάγκης".

Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε λίγους μήνες, που η ολόπλευρη αντίσταση του λαού οδηγεί το πολιτικό σύστημα στα όρια της χρεοκοπίας του.

Η ξεκάθαρη έκφραση άποψης του λαού, στις 28 Οκτωβρίου έδειξε την πλήρη απαξίωση όλων των συνιστωσών του ολιγαρχικού πολιτεύματος.

Το κομματικό σύστημα, που είτε με την πράξη του είτε με τη σιωπή του εκχώρησε, επισήμως, εθνική κυριαρχία στις χρηματοπιστωτικές αγορές, οδηγεί το λαό σε εμφύλιο πόλεμο, μέσω πλαστών και διχαστικών διλημμάτων.

Ένα ερώτημα του τύπου "ναι ή όχι στις εντολές των βρυξελλών και των αγορών" τίποτα δεν μπορεί να προσφέρει στο αδιέξοδο που δημιούργησαν όλοι μαζί, ντόπιοι και ξένοι ολιγάρχες και πολιτικοί υπηρέτες.

Το πραγματικό ερώτημα που θέτουν είναι: "Θέλετε γκρεμό ή ρέμα;"

Και μαζί με τη δημιουργία διχασμού και αδιεξόδων, μετά το "μαζί τα φάγαμε", προσπαθούν, ξανά, να καταστήσουν συνένοχο τον πολίτη στα δικά τους εγκλήματα.

Το "δημοψήφισμα" δεν είναι δικό μας θέμα.

Η απάντηση στις μεθοδεύσεις είναι απλή:

- Τα ερωτήματα τα θέτει ο λαός και όχι οι Τσολάκογλου όλων των αποχρώσεων, που, ακόμα, επιμένουν να λένε πως έχουμε "δημοκρατία".
- Θέλουμε Συνταχτική Εθνοσυνέλευση και δημοψήφισμα, με το καθαρό ερώτημα: "Θέλετε ένα πολίτευμα όπου τους νόμους θα ψηφίζει ο λαός και οι εκπρόσωποι θα είναι ανακλητοί; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;"
- Θέλουμε ένα πολίτευμα, όπου ένα του άρθρο θα γράφει: "Το χρήμα είναι δημόσιο αγαθό και η τράπεζα που το παράγει ανήκει στο λαό, με μία μη μεταβιβάσιμη μετοχή σε κάθε ενήλικο πολίτη".

Αν η Ευρώπη, οι πολίτες της, επιθυμούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα μας, όπως το έχουν ξανακάμει στο παρελθόν, "μία μετοχή σε κάθε ευρωπαίο πολίτη, στην ΕΚΤ".

Την ώρα που αυτοί με τα παιχνίδια τους, οδηγούν τους ανθρώπους, στα άκρα των γκρεμών και των ρεμάτων, εμείς καλλιεργούμε, ξανά, τη γη, παράγουμε τρόφιμα, μοιραζόμαστε, βοηθάμε ο ένας τον άλλο, λειτουργούμε ειρηνικά, κι έτσι προετοιμαζόμαστε για τη νίκη, στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι "αγορές" εναντίον μας.

Ζούμε σε συνθήκες πολεμικής οικονομίας. Με τον τρόπο που ξέρουμε. Με τον τρόπο που η πατρίδα και οι άνθρωποι της έχουν λειτουργήσει σε συνθήκες κατοχής και δικτατορίας.
Έχουμε πολλά να μοιράσουμε. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.
Τη λύση θα δώσει ο λαός.

Κάποτε είμαστε, αριστεροί ή δεξιοί, χριστιανοί ή μουσουλμάνοι, πιστοί ή άθεοι, ένστολοι ή αστόλιστοι.
Σήμερα, είμαστε ανώνυμοι. Είμαστε πολλοί. Είμαστε παντού.
Μέχρι τη λευτεριά των ανθρώπων και την ανεξαρτησία της πατρίδας.

Η απελευθέρωση του πλανήτη από τους τοκογλύφους επαφίεται στον πατριωτισμό των ελλήνων. Το έχουμε ξανακάνει και σε καιρούς πολέμου και σε καιρούς ειρινικής δημιουργίας και ανάτασης.

Ναι, το πείραμα τους θα πετύχει: Ο έλληνας, Le Grec, θα είναι ο άνθρωπος του μέλλοντος. Με τον δικό μας τρόπο, όμως.

Όσοι πιστοί στις αρχές της (άμεσης) δημοκρατίας, παρακαλούνται να δηλώσουν την παρουσία τους. Οργώνοντας τη γη στους ουρανούς. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Υπάρχει απόλυτη ανάγκη, για πίστη στον εαυτό μας και τον άνθρωπο. Να δώσουμε τον όρκο για μια νέα Φιλική Εταιρεία, με έμφαση στο πρώτο συνθετικό: Τη φιλία.


Η απελευθέρωση στηρίζεται στην αποκατάσταση σχέσεων, με βάση τη φιλία.

σχόλιο του BBC, στο άκουσμα των εξαγγελιών Τσολάκογλου:

«Το δημοψήφισμα για τους Έλληνες θα είναι σαν να ρωτάνε τις γαλοπούλες αν θέλουν να ψηθούν τα Χριστούγεννα». 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6066

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP