Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Έκανες λαθος Μπογιόπουλε. Δεν υπάρχουν "αλογοπορτόκαλα" αλλά "γαϊδουρομούλαρα" που απλώς υπερασπίζονται το "Βατερλώ δύο γελοίων"

Κλασσικοπερίπτωση
 


Το μεσημέρι ήμουν στο αυτοκίνητο και προσπαθώντας να βρώ ένα ραδιόφωνο που να μην μου ξεπλένει τον εγκέφαλο με νεοεποχήτικα σαπούνια και κατευναστικές - ρητορείες περί ευρωαπαϊκού μονοδρόμου και σωφρονισμού, "έπεσα" στη φωνή του Μπογιόπουλου, ο οποίος εκείνη την ώρα μιλούσε στον Θύμιο Καλαμούκη για την Ε.Ε και πόσο "καλό" έχει κάνει σε χώρες σαν την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Γαλλία κλπ.
Εξηγούσε γιατί το κόμμα του μιλά για αποδέσμευση απο την Ε.Ε

και πως άλλο είναι να προσδιορίζεις γεωγραφικά κάποιες περιοχές και άλλο να καλείσαι να αποδεχθείς έναν "πολιτικό χάρτη" μιάς "λυκοσυμμαχίας", που εξαφάνισε επί της ουσίας και τα γεωγραφικά όρια των κρατών που εγκλώβισε με "οράματα" και "ταξίματα", αλλά και την ίδια την εθνική τους υπόσταση.

Απάντησε σε όλους αυτούς τους πρεζέμπορους του φεντεραλισμού που χρησιμοποιούν και την μεταλλαγμένη αριστερά σαν βαποράκι τους, και σε όλους εκείνους του "νέου ορθολογισμού" και της real Politik που αγωνίζονται να μας πείσουν πως αν δεν μείνουμε σε αυτό το σκοτεινό δωμάτιο με τα χρυσά αστεράκια στο ταβάνι, θα μας κόψουν τη δόση και θα ψοφήσουμε σαν τα σκυλιά.


Σε όλους αυτούς που καταλήγουν στο κοινό "συμπέρασμα" πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε σαν πρεζάκηδες και σαν πόρνες, χωρίς πατρίδα, χωρίς ιστορία, χωρίς αξιοπρέπεια.


Συνέχισε εξηγώντας γιατί όλοι αυτοί που κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε η Ελλάδα να συνεχίζει να πορεύεται πάνω στις ράγες του ίδιου ακριβώς συστήματος,
εκείνου δηλαδή του συστήματος που γέννησε την Goldman sachs, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον Soros, την Α.Ε με την επωνυμία E.U, την παγκόσμια "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" , τις "κάρτες του πολίτη, τους Καραμανλήδες, τους Σαμαράδες , τους Παπανδρέου,τους Βενιζέλους, και κάθε υβρίδιο του τύπου "Παπαδήμου", "καίγονται" ξαφνικά να δούν το κόμμα του να ...κυβερνά.

Ανεξάρτητα απο το εάν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί με τις θέσεις του Μπογιόπουλου και του ΚΚΕ,
είναι υποχρεωμένος να παραδεχτεί ότι στην αφήγησή του υπάρχουν αρκετές αδιαμφισβήτητες αλήθειες , οι οποίες κατά την γνώμη μας υπερβαίνουν ακόμα και τις συγκεκρμένες "αυστηρές" κομματικές του θέσεις.

Αυτές λοιπόν τις αλήθειες, που με τον δικό του γλαφυρό και ...λογοτεχνικό τρόπο, προσπάθησε να περιγράψει ο Μπογιόπουλος ,
και τις οποίες θα εντοπίσετε μόνοι σας, χωρίς την δική μας υπόδειξη, ακούγοντας παρακάτω την συνέντευξή του, προσπάθησε να σκεπάσει με "Λαζοπουλικό" τρόπο κάποιος με το βαρύγδουπο ψευδώνυμο "Ονόμαρχος" (τη "Λαζοπουλική" αυτή κριτική την είδαμε στο kafeneio και την παραθέτουμε αμέσως μετά τη συνέντευξη του Μπογιόπουλου )

Επειδή όμως κάποιοι σαν τον "Ονόμαρχο"
λοιδορώντας τον Μπογιόπουλο που χρησιμοποίησε αποσπάσματα απο κείμενα του κυρ Γιάννη Σκαρίμπα, ευτελίζουν έναν εξαίρετο εκπρόσωπο των γραμμάτων,στο τέλος της ανάρτησης παραθέτουμε ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτόν τον Χαλκιδαίο ποιητή μας. Ένα αφιέρωμα που βρήκαμε ψάχνοντας, όχι στα αρχεία του "Ριζοσπάστη", όπως θα βιαστούν να υποθέσουν μερικοί "καλοπροαίρετοι", αλλά της "Καθημερινής".

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ:

http://www.klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/05/blog-post_04.html


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6455

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP