Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Η «Ευρώπη που αλλάζει»: Η νέα μυθολογία…


Το νέο υπνωτικό νανούρισμα που ακούγεται από όλους και από παντού είναι: «Η Ευρώπη που αλλάζει»…
Η Συνταγή της «αλλαγής»:
«Ανάπτυξη χωρίς λιτότητα»!!!
Οι πλέον σοβαροί που αντιλαμβάνονται τη χοντροκομμένη και βλακώδη ΑΠΑΤΗ του «ανάπτυξη χωρίς λιτότητα», διορθώνουν λίγο τα πράγματα και λένε:
«Όχι μόνο λιτότητα αλλά και ανάπτυξη»: Το χάπι της απάτης πιο ζαχαρωμένο…

Δεκαετίες οι λαοί της ΕΕ

ζούσαν κάτω από έναν ασφυκτικό ζυγό λιτότητας, αλλά αντί για την «ανάπτυξη» ήρθε ο καταποντισμός κάθε ανάπτυξης και σήμερα η ΕΕ βρίσκεται ΟΧΙ απλώς σε μια βαθύτατη κρίση, στη χειρότερη της ιστορίας της, αλλά προ των πυλών της κατάρρευσής της…

Στην Ελλάδα πάνω από 25 χρόνια βιώνουμε σκληρή, σκληρότατη ΛΙΤΟΤΗΤΑ και αντί για ανάπτυξη έχουμε χρεοκοπήσει!!!


Τώρα που έχουμε χρεοκοπήσει
, μας λένε ότι θα «αναπτυχθούμε», αν πεθάνουμε γιατί «η Ευρώπη Αλλάζει», διότι διακηρύσσει το ίδιο σκουριασμένο ιδεολόγημα, σε νέα παραλλαγή: «Όχι μόνο λιτότητα αλλά και ανάπτυξη»!!!

Και για να δώσουν ακόμα πιο ζαχαρωμένο το χάπι και αυτής της νέας απάτης δαιμονοποιούν τη Μέρκελ οι πάντες:
«αριστεροί», «δεξιοί» και όλα τα χρώματα της καθεστωτικής ίριδας…

Κραυγάζουν, λοιπόν, ΟΛΟΙ, ιδιαίτερα ο Τσίπρας: «Η συνταγή Μέρκελ πέθανε».


Ξέχασε, βεβαίως, ο Τσίπρας,
ο νέος αυτός «αστέρας» της δημαγωγικής αυθάδειας να μας πει τι του είπε ο «αριστερός» Γάλλος σύντροφός του, Μελανσόν: «Κοιτάξτε να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας»!!!

Δηλαδή, η «Ευρώπη αλλάζει», αλλά η συνταγή Μέρκελ ισχύει:
Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις «δεσμεύσεις» της προς την ΕΕ!!!

Η Συνταγή Μέρκελ ισχύει, για τον απλούστατο λόγο ότι ΚΑΜΙΑ ανάπτυξη των κερδών δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς να υπάρξει ΛΙΤΟΤΗΤΑ, λεηλασία των λαών, ιδιαίτερα σήμερα που η ΕΕ καταρρέει.


Η διάσωση των Τραπεζών και των κερδών των ιμπεριαλιστικών ελίτ εξουσίας, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της κρίσης, περνάει μέσα από το ξεζούμισμα των λαών και τη λεηλασία των αδύνατων εθνικών κρατών…


Η «Ευρώπη αλλάζει»,
αλλά οι «συνταγές» της λιτότητας και της λεηλασίας δεν ΑΛΛΑΖΟΥΝ. Απλώς, «κοτσάρουν», σήμερα και τη μαγική λεξούλα της «ανάπτυξης».

Στην ουσία μας λένε:
Για να υπάρξει «ανάπτυξη» πρέπει πρώτα να πεθάνετε. Δηλαδή για να διασωθούν οι λήσταρχοι, τα κεφαλαιοκρατικά αρπακτικά και οι μαφιόζοι του χρήματος πρέπει οι λαοί και οι εθνικές κοινωνίες να λεηλατηθούν μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός τους....

Αυτή είναι η «ανάπτυξή» τους…


Και στη σύνοδο του G8
(των οκτώ ισχυρότερων χωρών της υφηλίου) κανένα σημάδι ότι «η ΕΕ αλλάζει» δεν φάνηκε, καθώς και καμία «απομόνωση» των γνωστών συνταγών της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, συνακόλουθα και της Μέρκελ.

Αντιθέτως,
αυτό που διατυπώθηκε ολοκάθαρα για τη χώρα μας είναι η «συνταγή» Μέρκελ, δηλαδή η «συνταγή» των ευρω-ληστών και ευρω-δυναστών:

«Συμφωνούμε στη σημασία μιας ισχυρής και συνεκτικής ευρωζώνης για την παγκόσμια σταθερότητα και ανάκαμψη και επιβεβαιώνουμε το ενδιαφέρον μας να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, ενώ θα σέβεται τις δεσμεύσεις της».


Ας αφήσουν, συνεπώς, τα παραμύθια οι πολύχρωμοι πολιτικάντηδες και ιδιαίτερα οι συριζαίοι, περί «Ευρώπης που αλλάζει».


Και ας πάψουν να δαιμονοποιούν τη Μέρκελ.
Κατασκευάζουν και εδώ ένα τρομοκρατικό «σκιάχτρο», έναν Μπιν Λάντεν (η γνωστή συνταγή της πλανητικής τρομοκρατίας), προκειμένου να εξαπατήσουν αποτελεσματικότερα τον ελληνικό λαό, αποκρύβοντας την ΟΥΣΙΑ των πραγμάτων: Είναι η ΕΕ και τα όργανά της (η ένωση και τα όργανα των ληστών και τοκογλύφων) η αιτία των συμφορών μας και όχι κάποια «μοχθηρά» και «κακά» πρόσωπα, η «κακή μάγισσα» Μέρκελ…

Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός απλώς είναι το πρώτο βιολί σε αυτή την κακουργηματική ορχήστρα της ΕΕ, της ΟΝΕ και του ευρώ. Είναι ο ισχυρότερος λέοντας μέσα σ’ αυτόν το «λάκκο των λεόντων»…


Δημοσιεύουμε και το παρακάτω εύστοχο σχόλιο:
Λένε παραμύθια στο λαό...
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6860588&publDate=22/5/2012

ΑΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ όλη την «μπαρουφολογία» των τελευταίων ημερών, τότε η Γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ, πρέπει να βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάθλιψης.


Είναι «απομονωμένη» όπως μας λένε οι πάντες και τα πάντα (από Σαμαρά μέχρι Τσίπρα) και η πολιτική της έχει εξοβελισθεί στο «πυρ το εξώτερο» σύμφωνα με τα δελτία ειδήσεων.


Κανείς δεν της μιλάει,
όλοι την αποφεύγουν γιατί είναι ...κακιά και πιστεύει στη «λιτότητα», σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους σε Ευρώπη και Αμερική που είναι φανατικοί της «ανάπτυξης».

Είναι να απορείς τελικά πόση ...φιλολαϊκότητα, πόση καλοσύνη και πόση ανθρωπιά κρύβονταν στις ηγεσίες αυτού του πλανήτη και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι...


Φαίνεται θα μπερδευτήκαμε
επειδή κατά καιρούς όλοι αυτοί οι «φιλολαϊκοί» και «αναπτυξιακοί» τύποι όλο και κάποια χώρα βομβαρδίζουν: Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη και έπεται η Συρία.

Ομως και αυτά αναπτυξιακά μέτρα είναι.
Αν ισοπεδώσεις μια χώρα τι άλλο μπορεί να κάνει στη συνέχεια παρά να ...αναπτυχθεί.

Εμάς πάντως η Α. Μέρκελ
δεν μας μοιάζει σαν την «μικρή Αννούλα που κάθεται και κλαίει» και ούτε η πολιτική της μας φαίνεται να είναι ...εκτός μόδας.

Αντιθέτως, η μείωση των μισθών, η συρρίκνωση των δικαιωμάτων, το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, η κατάργηση κάθε στοιχείου κοινωνικού κράτους, βλέπουμε να εφαρμόζονται παντού και με χίλιους τρόπους.


Μάλλον γιατί δεν είναι κάποια... εμμονή μιας Γερμανίδας καγκελαρίου αλλά ο τρόπος να ξεπεράσει το σύστημα την κρίση του σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων γιατί μόνο έτσι μπορεί να το κάνει.


Κι ακριβώς αυτό το στόχο υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη ό,τι παραμύθια κι αν προσπαθούν να μας πουλήσουν.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP