Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Στις γαλέρες της μεσαιωνικής Κινεζοποίησης


Έχει αναλυθεί, πλέον, πολύπλευρα ότι αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει να μεταβάλλει τη Ελλάδα σε μια μεσαιωνική γαλέρα: Το «μοντέλο Cosco» αποτελεί το υπόδειγμά της…
Το εργασιακό κάτεργο της «Cosco» αποτελεί το μεγάλο …απωθημένο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά: Έχει δεσμευτεί(!) να φυτέψει εκατό Cosco σε όλη τη χώρα»!


Και ο κ. Τ. Αθανασόπουλος, πρόεδρος του λεγόμενου «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου», σε συνέντευξή του στους «Financial Times», είχε δηλώσει κυνικότατα: «Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι το πετυχημένο παράδειγμα της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας που ξεκίνησε η Cosco στον Πειραιά δεν θα είναι το μοναδικό».

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα έχει και αυτή τη σημειολογική διάσταση: Ήθελε να γνωρίσει από κοντά τα «κόλπα» της κινεζοποίησης…

Επ’ αυτού διαβάστε το σχόλιο του Νίκου Μπογιόπουλου
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=18/5/2013&columnId=1821



Κινέζικα «κόλπα»

Το κινέζικο μοντέλο από το οποίο αναζητά «επενδύσεις» ο κ. Σαμαράς είναι κάπως έτσι:

Στο Χονγκ Κονγκ της «τρελής ανάπτυξης», το 1/3 του πληθυσμού, περί τα 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, «ζουν» σε «δημόσια ενοικιαζόμενα σπίτια», όπως βαφτίζονται οι τρώγλες και τα παραπήγματα. Εκεί, στην πλουσιότερη πόλη της Ασίας, εκεί που το «μοντέλο Cosco» μεσουρανεί, στο πρώτο εξάμηνο του 2012 καταγράφηκαν επίσημα 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι να τελούν υπό καθεστώς απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης. Εκεί, στην πλουσιότερη πόλη της Ασίας, εκεί που το «μοντέλο Cosco» μεσουρανεί, οι πιο φτωχοί κι από τους φτωχούς στοιβάζονται σε ενοικιαζόμενα μεταλλικά κλουβιά διαστάσεων 1,7 μ. Χ 0,7 μ., εγκατεστημένα σε εγκαταλειμμένες πολυκατοικίες και σε ερειπωμένα κτίρια «ζουν» μέσα σε δωμάτια που το καθένα στεγάζει και 20 τέτοια σιδερένια κλουβιά, όπως αυτό της φωτογραφίας.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP