Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ...

 Νίκος Καρατουλιώτης Υποστράτηγος ε.α
Μέλος Κίνησης Εθνικής Άμυνας (Κ.ΕΘ.Α)

Παναγιώτης Κανελλόπουλος (1902 – 1986)

Στην ιστορία έμεινε, όταν υποδεχόμενος τον αμερικανό στρατηγό Τζέιμς Βαν Φλιτ, του είπε, παρουσιάζοντας το στρατιωτικό άγημα: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας».




Ο στρατηγός Βαν Φλιτ

Ο εθνικός Κήρυξ (δεξιά εφημερίδα), ήδη το 1955 γράφει: «Οι αμερικανοί της Αποστολής Βοήθειας εξουσίαζαν την οικονομία μας , είχαν κράτος εν κράτει , διέτασσαν τους υπουργούς μας», για να συνεχίσει η Καθημερινή «Η βοήθεια που μας έδωσε η Αμερική και η προστασία των μεγάλων “συμμάχων μας” μετέβαλαν την Ελλάδα εις το αθλιέστερον προτεκτοράτο.

Σήμερα κάτι ανάλογο επιχειρείται, το οποίο όμως είναι πλέον σύνθετο καθόσον οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι περισσότερες ( τρόικα κλπ).

Οι εσωτερικές ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, αλλά και τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα εντός της ευρωζώνης, επιτείνουν τον ανταγωνισμό των εμπλεκομένων δυνάμεων σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας.

Η Γερμανία, συνεπικουρούμενη από τις λοιπές ηγεσίες του Βορρά και με εργαλείο την γεωοικονομία, επιτίθεται προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να υποτάξει το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας και μέσω αυτής να μετατρέψει ολόκληρη την Ευρώπη ως «ζωτικό» χώρο δικών της συμφερόντων.



Εάν διαβάσει κάποιος την πολιτική διαθήκη του Χίτλερ θα διαπιστώσει, ότι όσα δεν μπόρεσε να επιτύχει η Γερμανία δια των όπλων, τα επιτυγχάνει στην παρούσα φάση με όπλο την Γεωοικονομία. Η μόνη διαφορά είναι ότι ενώ Χίτλερ ήθελε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο Βερολίνο, αυτή έχει την έδρα της στη Φρανκφούρτη.

Από την μια μεριά το ΝΑΤΟ και η παραπαίουσα Ευρώπη. Από την άλλη μεριά η Ρωσία με τους ενεργειακούς δορυφόρους της (Κίνα, Ινδία). Στο μέσον Ο ελληνισμός (Κύπρος και Ελλάδα ).
Και ο παίκτης της τελευταίας στιγμής, η Γερμανία με τους οικονομικούς δορυφόρους της (οι Ούννοι του Αλάριχου) βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν για τρίτη φορά στην Ελλάδα. Την πρώτη φορά ήταν με τον Αλάριχο.

Ο Αλάριχος Α΄, (γερμανικά: Alarik , περ. 370-410), υπήρξε βασιλιάς των Βησιγότθων (395-410) και ο πρώτος ηγέτης γερμανικού φύλου που κατέκτησε την Ρώμη. To 395 ανέλαβε ηγέτης των Βησιγότθων και ξεκίνησε σειρά λεηλασιών κατά της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στην Βαλκανική χερσόνησο, έφτασε μέχρι και την Πελοπόννησο.

Μέσα σε αυτή την λογική της πλήρης οικονομικής και ενδεχομένως εδαφικής υποδούλωσης, απαιτείται όραμα ελληνικής εθνικής στρατηγικής. Η στρατηγική υλοποιείται μέσω της ισχύς και της διπλωματίας. Η ισχύς αν και είναι σύνθετος παράγων, πρωτίστως εκφράζεται από την στρατιωτική ισχύ, η οποία από μόνη της δεν μπορεί να υλοποιήσει την εθνική στρατηγική.

Πρωτίστως απαιτείται: οικονομία – παιδεία (υπό την ευρεία έννοια) – θρησκεία – ιστορία – υψηλό φρόνημα λαού και ενόπλων δυνάμεων – κράτος δικαίου – και συνδετικό ιστό μεταξύ λαού και στρατού.

Οι τελευταίες κυβερνήσεις, λειτουργώντας ως εκπρόσωποι των δάνειων δυνάμεων κατόρθωσαν και διέλυσαν όλα τα παραπάνω. Μετά από τις αθρόες αυτοκτονίες των πολιτών, τώρα αρχίζουν να πηδάνε από τα παράθυρα και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

«Διάχυτη είναι η κατήφεια πλέον σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εξ αιτίας των ληστρικών, στοχευμένων και επιτηδευμένων περικοπών των αμοιβών τους, αλλά και από την έλλειψη παντελώς έστω και της στοιχειώδους μέριμνας υπέρ τους.
Η ανάλγητη τριτοκοσμική και τριτοκομματική κυβέρνηση, φερέφωνο της τρόϊκας, επιτέθηκε ανάλγητα και χειρουργικά, με αποτέλεσμα σε μερικές περιπτώσεις να αποκόψει και το 50% των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών και των αποστράτων τοιούτων.

Σε κανένα άλλο κλάδο του δημοσίου οι περικοπές δεν έφτασαν στα όρια αυτά.
Μόνο στους στρατιωτικούς.
Κακότητα και μίσος δείχνουν όλα αυτά.
Όλα αυτά έχουν αποφασιστική επίδραση στο ηθικό του στρατεύματος, την ετοιμότητα και την αποτροπή, συνιστώσες οι οποίες, ομού με τις περικοπές και επί των αμυντικών συστημάτων γενικώς, έχουν σπουδαία επίπτωση στην Εθνική μας Άμυνας, τον ακρογωνιαίο λίθο της ακεραιότητας της Πατρίδος.
Άφρονες οι πολιτικοί μας διαλύουν τα πάντα.
Εννέα στρατιωτικοί τα τελευταία δύο χρόνια, έθεσαν τέρμα στην ζωή τους, συνεπεία του κλίματος αυτού και της ανέχειας για αξιοπρεπή βίο. Αφού τους τα πήραν όλα, τους υποχρέωσαν όχι μόνο να βάζουν από την τσέπη τους για να συντηρήσουν τα πιο βασικά στην υπηρεσία τους, αλλά να τρώνε και από το συσσίτιο των οπλιτών.
Ξεπεσμός, εξαΰλωση και μαρασμός εκ προθέσεως.
Μέχρι τώρα οι στρατιωτικοί έπεφταν επί του πεδίου της μάχης, υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία και τα ιδανικά της Πατρίδος, χωρίς να φείδονται της ζωής τους.
Τώρα η πολιτεία των ανίκανων τους ωθεί στην φτώχια στην εξαθλίωση και στον θάνατο…..
Σε ένα κράτος όπου οι στρατιωτικοί του, δεχόμενοι τον απόλυτο εξευτελισμό, αυτοκτονούν θα είναι ουτοπία να ομιλούμε για Εθνική Άμυνα και όποιος το επιχειρεί, εκ προθέσεως ψεύδεται.
Και δυστυχώς κανένας δεν ντρέπεται»
(1).

Η καταρράκωση του ηθικού των ενόπλων δυνάμεων, σε συνδυασμό με την επιχειρούμενη «αναδιάταξη», δημιουργούν ένα κλήμα που ενδεχομένως να έχει καταλυτικό ρόλο στην «επιχειρησιακή ετοιμότητα» αλλά και αποστολή του στρατεύματος.

Η συνεχιζόμενη δίκη του πρώην ΥΠΕΘΑ κ. Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του, έρχεται να αναδείξει τις παθογένειες του πολιτικού αλλά και του στρατιωτικού συστήματος. Διακίνηση μαύρου χρήματος (κατά το κατηγορητήριο), και ακριβοπληρωμένοι συνήγοροι να προσπαθούν να αποδείξουν την αθωότητα των κατηγορουμένων. 18 κατηγορούμενοι και 52 πρωτοκλασάτοι συνήγοροι (με ότι αυτό συνεπάγεται).

Καταντήσαμε κάθε «αγορά του αιώνα» να αποτελεί και ένα σκάνδαλο του αιώνα.

Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίαζε και αποφάσιζε, προς όφελος του ελληνικού στρατού (υποτίθεται), αλλά δεν φέρει καμιά ευθύνη για το πώς διαχειρίστηκε το οικονομικό σκέλος της κάθε σύμβασης ο εκάστοτε ΥΠΕΘΑ. Εάν είναι δυνατόν το πολιτικό σύστημα να αποενοχοποιεί τον εαυτό του με τέτοια νομικά τερτίπια. Συγκριτικοί πίνακες για το κάθε οπλικό σύστημα υπάρχουν στην διάθεση από τις ίδιες τις πολεμικές βιομηχανίες αλλά και από συμβάσεις που υπογράφηκαν από άλλες χώρες. Μια απλή έρευνα μπορεί να αποδείξει του λόγου το αληθές (μέσω των ΑΚΑΜ, στρατιωτικοί ακόλουθοι που υπάρχουν στις ανάλογες ελληνικές πρεσβείες).

Και καλά ο τότε ΥΠΕΘΑ έκανε αυτά που παρακολουθούμε στην εν εξελίξει δίκη, αλλά η τότε στρατιωτική ηγεσία τι έπραττε; ή δεν κατάλαβε τίποτε και ενδεχομένως να δίνατε να χαρακτηριστεί για διοικητική ανεπάρκεια, ή ενδεχομένως να γνώριζε και απλά να ενδιαφερόταν μόνο για την καρέκλα τους.

Εδώ που φθάσαμε είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για αυτά που πράξαμε ή ενδεχομένως και για αυτά που δεν πράξαμε (ως οφείλαμε εκ της θέσεως αλλά και του βαθμού μας να πράξουμε).

Η πολιτεία οφείλει να βρει, ή εν ανάγκη να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο (να νομοθετήσει), προκειμένου να επανεξετάσει όλες τις συμβάσεις «αγορές του αιώνα».

Να ερευνηθούν σε βάθος όλες οι μεγάλες συμβάσεις της τελευταίας δεκαπενταετίας. Ο δε έλεγχος να είναι λεπτομερής και σε βάθος σε όλα τα μέλη του πολιτικού γραφείου των ΥΠΕΘΑ, αλλά και στην στρατιωτική ηγεσία.

Είναι αδιανόητο να έχουν γίνει όλα τα παραπάνω (πάντοτε σύμφωνα με το κατηγορητήριο) και ουδείς να γνώριζε από το πολιτικό γραφείο, αλλά και να μην είχε υποπέσει κάτι στην αντίληψη της τότε στρατιωτικής ηγεσίας.

Όλα τα παραπάνω ενδεχομένως να αποτελούσαν σχέδιο προκειμένου να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, ή ενδεχομένως και στην πλήρη ανικανότητα των διοικούντων.

Η πολιτεία δεν σκοτώνει τα παιδιά της, αλλά ούτε και θέτει ερωτήματα του τύπου «τανκς ή βούτυρο».
Το ζητούμενο είναι, ένοπλες δυνάμεις για ποιον και προς ποια κατεύθυνση.

Εάν θέλουμε στρατό για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, οφείλουμε να επανασχεδιάσουμε τις ένοπλες δυνάμεις με γνώμονα «για την πατρίδα ρε γαμότο».

Πρέπει ο επανασχεδιασμός να βασίζεται στα ελληνικά και μόνο συμφέροντα, απεξαρτημένος από τις «έξωθεν» επεμβάσεις και παρεμβάσεις.

Πρωτίστως πρέπει
να σφυρηλατηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης λαού και στρατού και οπωσδήποτε η όποια «αναδιάταξη» των ενόπλων δυνάμεων, πρέπει πρωταρχικά να λάβει υπόψη της την παλλαϊκή άμυνα.

Λαός και στρατός ενωμένος, ποτέ νικημένος.

Όσο για το αξιόμαχο και το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων, είναι ανάλογο με αυτό και των πολιτών. Πολίτες αλλά και ένστολοι πηδούν … από τα παράθυρα, ένεκα μνημονιακών επιλογών της τρικομματικής κυβέρνησης.

Κάποτε οι Έλληνες από εθνική περηφάνια, χόρευαν το χορό του Ζαλόγγου ή αυτοκτονούσαν ομαδικά (Κιούγκι κλπ). Σήμερα από εθνική αναξιοπρέπεια και οικονομική εξαθλίωση, πηδάν από τα παράθυρα.

Άμεση προτεραιότητα είναι, η κατάθλιψη να μετατραπεί σε μαχητικότητα προκειμένου να τινάξουμε τον ζυγό της τρόικας με το υπάρχον διεφθαρμένο και ξενόδουλο πολιτικό σύστημα και να ξαναχτύσουμε την πατρίδα μας.

Μια Ελλάδα για τους έλληνες, αλλά και για την ανθρωπότητα όπου θα λάμψουν ξανά τα πανανθρώπινα δικαιώματα.
______________


Syndesmos HELLAS Πέμπτη, Μαΐου 09, 2013

Κοζάνη 9/5/13


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7464

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP