Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Η …κυβερνητική τακτική του ΚΚΕ



Αν εξετάσει κανείς την ιστορία του επαναστατικού κινήματος θα διαπιστώσει αβίαστα ότι η ηγεσία του ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με αυτήν: Ούτε στη Θεωρία, ούτε στην Πράξη.
Το αντίθετο: Η ηγεσία του ΚΚΕ αποτελεί ζωντανό παράδειγμα κραυγαλέας άρνησης της επαναστατικής Θεωρίας και Πράξης:

Άβυσσος υπάρχει ανάμεσα στο ΚΚΕ και στη Θεωρία και Πράξη του Κομμουνισμού…

Θα περιοριστούμε, μόνο σε ένα παράδειγμα που αφορά την επαναστατική τακτική και είναι δραματικά επίκαιρο: Στο ζήτημα των συμμαχιών.

Ο Λένιν
είναι καθαρός και κατηγορηματικός, στο «Αριστερισμός, Παιδική Αρρώστια…»:

«Να πολεμάμε για να ανατρέψουμε τη διεθνή μπουρζουαζία… και να απαγορεύουμε προκαταβολικά στον εαυτό μας κάθε ελιγμό, κάθε εκμετάλλευση των αντιθέσεων (έστω και παροδικών) ανάμεσα στους εχθρούς μας, να αρνούμαστε κάθε συμφωνία ή συμβιβασμό με πιθανούς συμμάχους (έστω και αν είναι προσωρινοί σύμμαχοι, λίγο σίγουροι, ταλαντευόμενοι, και με όρους) αυτό είναι απεριόριστα γελοίο» (οι υπογραμμίσεις του Λένιν).

Τι κάνει σήμερα η ηγεσία του ΚΚΕ; Αγωνίζεται απεγνωσμένα ΟΧΙ για να διευρύνει το ρήγμα ανάμεσα στην κυβέρνηση των ανδρεικέλων και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να το κλείσει.

Ο Λένιν απαιτούσε να χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα ΣΥΝΔΕΣΗΣ με ένα σύμμαχο μαζικό έστω προσωρινό, ταλαντευόμενο, ελάχιστα σίγουρο, επιφυλακτικό ΚΑΙ η ηγεσία του ΚΚΕ σαμποτάρει ΑΝΟΙΚΤΑ κάθε δυνατότητα Ενιαίου Μετώπου με το ΣΥΡΙΖΑ που θα γκρέμιζε την κατοχική κυβέρνηση του 4ου Ράιχ και θα ΑΝΟΙΓΕ δρόμους στο λαϊκό κίνημα.

Αν αυτή η ολέθρια τακτική του ΚΚΕ δεν είναι ΑΝΟΙΚΤΗ στήριξη της κυβέρνησης τότε οι λέξεις και οι έννοιες έχουν χάσει κάθε σημασία…

Η ηγεσία του ΚΚΕ με το ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα της ταύτισης της κυβερνητικής «συμμορίας» με το ΣΥΡΙΖΑ αφανίζει το υπαρκτό «ρήγμα» που υπάρχει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο ΣΥΡΙΖΑ (τις σχετικές αντιθέσεις που αναπτύξαμε στο προηγούμενο κείμενό μας) και ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ κάθε αντικυβερνητικό μέτωπο εναντίον της: Βάζει φράγματα στην κατεδάφιση αυτής της κυβέρνησης της ΦΡΙΚΗΣ και του ΟΛΕΘΡΟΥ…

Το ακόμα χειρότερο: Η ηγεσία του ΚΚΕ θεωρεί σαν κύριο αντίπαλο το ΣΥΡΙΖΑ: Τέτοια «λενινιστική» τακτική!!!

Έτσι το ΚΚΕ ΟΧΙ μόνο εγκαταλείπει κάθε απόπειρα να γκρεμιστεί η κυβερνητική «συμμορία» και να δημιουργηθούν άλλες προϋποθέσεις και δυνατότητες συσχετισμών ΥΠΕΡ του λαού, αλλά κτυπά και μανιασμένα τους «πιθανούς συμμάχους (έστω και αν είναι προσωρινοί σύμμαχοι, λίγο σίγουροι, ταλαντευόμενοι, και με όρους)», που αποτελούν σήμερα τον εκλογικό καταλύτη γκρεμίσματος αυτής της δολοφονικής κυβέρνησης!!!

Το ΚΚΕ δεν ανοίγει ούτε φεγγίτη για μια διέξοδο του καθεστωτικού αδιεξόδου προς την πλευρά του λαϊκού κινήματος.

Αντίθετα στοκάρει κάθε χαραμάδα φωτός προς την κατεύθυνση της ανασύστασης του λαϊκού κινήματος και οργάνωσης της λαϊκής ΟΡΓΗΣ στο δρόμο.

Διότι όσο αυτή η κυβέρνηση δεν γκρεμίζεται και τα καθεστωτικά αδιέξοδα βαθαίνουν, τόσο και πολλαπλασιάζονται οι θανάσιμοι ΚΙΝΔΥΝΟΙ τα «ρήγματα» ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ να «κλείσουν» και να γεννήσουν νέες κυβερνητικές τερατογενέσεις: Συγκυβέρνηση των σημερινών ανδρεικέλων με το ΣΥΡΙΖΑ (επ’ αυτού έχουμε γράψει και θα επανέλθουμε)!!!

Η ηγεσία του ΚΚΕ, μάλλον, περιμένει αυτήν την ώρα για να θριαμβολογήσει, επαληθεύοντας για άλλη μια φορά ότι ΟΥΔΟΛΩΣ νοιάζεται για τον ελληνικό λαό και τα κινήματα, αλλά για την …αποκάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ και την κομματική της …Ανώνυμη Εταιρεία…


Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8957
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP