Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Μίκης Θεοδωράκης: Τι μας λέει τελικώς;

 Στο ΔιαΔίχτυ...




Ήταν όλοι εκεί, ένας αχταρμάς ιδεών, απόψεων και καπηλείας τον οποίο έχει επιτρέψει διαχρονικό ο ίδιος ο μεγάλος καλλιτέχνης Μίκης Θεοδωράκης.

Τα 85α γενέθλια του μεγάλου συνθέτη, ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες παγκοσμίως γιορτάστηκαν στον Λυκαβηττό με μια συναυλία στην οποία ήταν όλοι οι πολιτικοί παρόντες.

Ο Μίκης δήλωνε ότι «είμαστε υπό κατοχή από τον στρατό με τα λευκά κολάρα του ΔΝΤ» και παραδίπλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής δήλωνε ότι «διαχρονικά ο Μίκης εκφράζει τους αγώνες του λαού για αλλαγή και πρόοδο».
Η Αλέκα Παπαρήγα

καθότανε δίπλα στον Μίκη και από πίσω ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης με τον Αλ. Λυκουρέζο.

Παρόντες οι υπουργοί Δρούτσας και Γερουλάνος.

Ποιους εκπροσωπεί τελικώς ο Μίκης;

Από τους ελάχιστους ανθρώπους που δεν χρειάζονται την πολιτική για να γίνουν γνωστοί, ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν και είναι συνομιλητής με όλους.

Από τις εξορίες και τις φυλακές στο
«Καραμανλής ή τανκς», από κει στην συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, μετά φίλος και συνεργάτης του Μητσοτάκη και επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, πάντα τιμώμενο πρόσωπο από την κυβέρνηση Σημίτη, σχέσεις με τον Κωστάκη Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου, δήλωνε και δηλώνει πάντα αριστερός.

Με την μουσική του συμβόλισε με τον καλύτερο τρόπο τους αγώνες των ελλήνων για δημοκρατία, ελευθερία σε εποχές δύσκολες, αλλά και με προσωπικό κόστος αφού βρέθηκε στις φυλακές και στις εξορίες.

Από την μεταπολίτευση και μετά όμως δεν άφησε βραβείο για βραβείο, θέση για θέση, ευκαιρία καμιά να συνεργαστεί με όλες τις εξουσίες.

Ναι, είναι αλήθεια ότι οι εξουσίες είχαν ανάγκη τον Θεοδωράκη και όχι αυτός αυτές. Όμως το επέτρεψε σε όλους να τον χρησιμοποιήσουν.

Η μουσική δεν σκεπάζει τα πάντα...


Εν πάσει περιπτώσει Χρόνια Πολλά και καλά Μίκη μας!

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP