Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Η μαφιόζικη δολοφονία: κάποιες δέσμες φωτός στο βάθος του πηγαδιού



Μια δολοφονία ανθρώπου είναι πάντα ένα γεγονός αποτροπιασμού που πυροδοτεί τα πένθιμα συναισθήματα και εξάπτει στο έπακρο τη λαϊκή φαντασία. Συνακόλουθα εγκλωβίζει τη σκέψη στη συναισθηματική φόρτιση και στα αστυνομικά σενάρια…

Αυτά τα στοιχεία παίρνουν γιγάντια διάσταση όταν ο αποτροπιασμός και το μαφιόζικο του εγκλήματος παίρνουν εντυπωσιακή και θεαματική μορφή, όταν δηλαδή η στυγνή δολοφονία αφορά επώνυμο άνθρωπο της δημοσιογραφίας με γνωστές «περιπέτειες» συγκρούσεων με άλλους «επώνυμους» ή «σταρ».
Τα πάντα πλέον περιτυλίγονται σε μια «ερεθιστική» σεναριογραφία και σε ένα «ηθικολογικό σάβανο».
Οι βιομηχανίες του θεάματος (οι «Νταβάδες» και τα «παπαγαλάκια» τους) ΣΥΣΚΟΤΙΖΟΥΝ τα πάντα, επικαλύπτουν και ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ τα ΠΑΝΤΑ…
Ιδιαίτερα οι δημοσιογράφοι της διαπλοκής μας πουλάνε κηρύγματα ηθικής εναντίον των «βρώμικων ΜΜΕ», της «ανομίας» που κυριαρχεί και άλλα τέτοια ηχηρά. Πατενταρισμένοι δημοσιογράφοι διαπλοκής με τους υπονόμους των μυστικών υπηρεσιών καθιστούν «δολοφόνους» του Σωκράτη Γκιόλια την «ανομία» για τα μεγάλα σκάνδαλα και τις «διαπλοκές» των ΜΜΕ με τη «17Ν»!!!

Είναι να γελά κανείς όταν ακούει δημοσιογραφικά παράσιτα των βρώμικων διαπλοκών να «θρηνούν» κατά της «ανομίας της βρωμιάς» των αφεντικών τους, αλλά και των «πηγών» τους!!!

Κάτι δεν πάει καλά εδώ!!!

Οι αναθεματισμοί και οι θρήνοι αλλού στοχεύουν: Στον εγκλωβισμό της σκέψης μας στη θρηνώδη και γλυκερή ηθικολογία περί «ανομίας» και «διαπλοκής» γενικά και αφηρημένα.

Ας προσπαθήσουμε να σκεφτούμε πολιτικά νηφάλια.

Μια δολοφονία τόσο εντυπωσιακά και θεαματικά μαφιόζικη δεν μπορεί να γίνει αν δεν συντρέχουν σοβαρότατοι λόγοι. Το να «βουλώσουν» το στόμα κάποιου «ενοχλητικού» μπορούν εύκολα να το κάνουν με άλλους τρόπους πιο αθόρυβους και «επιστημονικούς».

Κάτι, λοιπόν, πολύ βαθύτερο και ευρύτερο συμβαίνει με τη δολοφονία του Σωκράτη.

Για να φτάσουν οι μαφιόζοι σε ένα τέτοιο θεαματικό και εντυπωσιακό έγκλημα πρέπει η κατάσταση να έχει εκτροχιαστεί τελείως και να έχει χαθεί ο έλεγχος.

Πρέπει ο πόλεμος μεταξύ των αρπακτικών και των «μπράβων» τους (μυστικές υπηρεσίες και συμμορίες) να είναι εκτός ελέγχου.

Αυτό θα πρέπει να είναι το σημείο αφετηρίας για να ερμηνεύσουμε αυτό το έγκλημα.

Είναι ένα έγκλημα που δίνει άλλη διάσταση στον οξύτατο πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα ποικίλα αρπακτικά. Ο πόλεμος ξεπέρασε τα όρια και είναι πόλεμος και με άλλα μέσα.

Η δολοφονία του Σωκράτη είναι, ταυτόχρονα, καθαρή τρομοκρατική προειδοποίηση προς τα άλλα αντιμαχόμενα στρατόπεδα και κυρίως προς τον ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ της δημοσιογραφίας. Δηλαδή προς τους δημοσιογράφους εκείνους της διαπλοκής που γνωρίζουν πολλά και κουνάνε την ουρά τους ή παίζουν τα δικά τους παιχνίδια…

Το μαφιόζικο αυτό έγκλημα επιχειρεί να κλείσει με στόκους τις ρωγμές που έχουν ανοιχθεί στο καθεστωτικό οικοδόμημα από το λυσσαλέο εσωτερικό πόλεμο των «νταβάδων».

Και ο Σωκράτης, αν σκεφτούμε χωρίς συναισθηματικές παρωπίδες, δημοσιογράφος της διαπλοκής ήταν. Δεν ήταν καμία «παρθένα».

Από τα μαγειρεία της διαπλοκής τράφηκε και ανδρώθηκε μέσα στη «μεγάλη σχολή» του αρχι-διαπλεκόμενου: Του Μάκη.

Από αυτή τη «σχολή» της ακραίας και πολυεδρικής διαπλοκής «βούτηξε» και ο Σωκράτης στον ωκεανό της διαπλοκής, έμαθε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ και ΓΝΩΡΙΣΕ επίσης πάρα πολλούς του σιναφιού της διαπλοκής.


Ας μη κλείνουμε τα μάτια μπροστά στα γεγονότα και την ιστορία…

Με θεμέλιο όλα τα παραπάνω φτάνουμε και στο Μίτο της Αριάδνης:
Διαβάσαμε στο τρωκτικό:
«Mην χάσετε αύριο στο troktiko
Αύριο θα δείτε πως λειτουργεί το κράτος της διαπλοκής μεταξύ σωμάτων ασφαλείας και επιχειρηματία! Με φωτο και ντοκουμέντα»

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/m-troktiko_9327.html

Τα παραπάνω λόγια του «Τρωκτικού» είναι καθαρά σε όσους γνωρίζουν από το καθεστώς της δημοσιογραφίας ή έχουν παρατηρητική οξύτητα γύρω από τις «συμπεριφορές» των ΜΜΕ.

Όταν έχεις μια συνταρακτική αποκάλυψη την «μπουμπουνίζεις» και δεν «προειδοποιείς»!

Όταν «προ-διαφημίζεις» το «συνταρακτικό» αποσκοπείς κάπου, δίνεις μήνυμα στους αποδέκτες, θέλεις να «διαπραγματευτείς».


Είναι άπειρα τα παραδείγματα μέσα στα ΜΜΕ τέτοιων «μηνυμάτων».

Τις περισσότερες των περιπτώσεων η «διευθέτηση» γινόταν και οι «αποκαλύψεις» πετιόντουσαν στον κάλαθο…


Και μη σκεφτεί κανείς ότι οι «διευθετήσεις» ήταν μόνο οικονομικού χαρακτήρα (το «οικονομικό» δέσποζε στους «τζογαδόρους» της δημοσιογραφικής διαπλοκής).

Οι «διευθετήσεις» διείσδυαν σε πιο βαθιά θέματα: Πολιτικά παιχνίδια και άλληλο-εκβιασμούς…

Τα πράγματα, όμως σήμερα είναι εκτός ελέγχου…

Οι «αξιωματικοί» και οι «στρατιώτες» των αντίπαλων «φατριών» είναι τα πρώτα θύματα της σφαγής…

Αναμένουμε να δούμε αν το «Τρωκτικό» θα αποκαλύψει αυτά που προανάγγειλε…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP