Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Καληνύχτα κύριε Σαμαρά...


Συνέβη στη …Νέα Δημοκρατία…Κύριε Σαμαρά, καληνύχτα σας….
  Ρεπορτάζ: Σωτήρης Στανωτάς
  ΠΗΓΗ


Η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή και, εξ αυτού, απολύτως ενδεικτική. Στις πρόσφατες «εκλογές» για την ανάδειξη των μελών της νεοσυσταθείσας Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος μεταξύ των υποψηφίων ήταν ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο με ιστορία και σοβαρό έργο στην οργάνωση σε πολλούς τομείς της Κοινωνικής ζωής….


Άνθρωπος απολύτως καθαρός, ηθικός ,έντιμος (δυστυχώς το αυτονόητο πρέπει πλέον να επισημαίνεται ως.. είδηση) επιτυχημένος επαγγελματικά, προσέφερε και προσφέρει, αφιλοκερδώς, στην Νέα Δημοκρατία….

Πρωταγωνίστησε στην οργάνωση προβολή και υποστήριξη της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά και όλοι αναγνωρίζουν πώς και σε αυτόν οφείλεται το θετικό αποτέλεσμα στις εσωκομματικές εκλογές…

Ακριβώς γι αυτό,
ίσως, η υποψηφιότητά του ενόχλησε το περιβάλλον του οπαδού του Μακιαβέλι και αντιπροέδρου Δημητράκη, ενώ ήταν βέβαιο πώς η εκλογή του (και μάλιστα στην πρώτη θέση) θα άφηνε έξω έναν από του αχυράνθρωπους (ειδικούς, συνήθως, σε ευαίσθητους τομείς όπως τα οικονομικά) που συνηθίζει ο Δημητράκης να κουβαλάει μαζί του όπου πάει.

Από το ΚΕΠ και τον Δήμο της Αθήνας μέχρι τη Νέα Δημοκρατία…

Άρχισαν, λοιπόν, οι πιέσεις προς τον Αντώνη Σαμαρά να πείσει τον ….ενοχλητικό να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Πράγματι, ο Πρόεδρος τον κάλεσε και του ζήτησε να μην κατέβει στις εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να τον πείσει και όταν διαπίστωσε πώς ο στενός του συνεργάτης δεν έκανε πίσω, υποχώρησε.

Έτσι, ο άθελά του πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, η οποία έκτός από την σίγουρη εκλογή του θα απέφερε και την μη εκλογή του …στελέχους του γνωστού για τις μεθόδους του και όχι μόνο αντιπροέδρου ….

Πέρασαν μόλις δυο ημέρες και ο Πρόεδρος επανήλθε τηλεφωνικά: του ζήτησε και πάλι να αποσύρει την υποψηφιότητα του.

Και τότε ο δεχόμενος και συναισθηματική πίεση,
ακριβώς επειδή δεν υπήρξε ποτέ στην ζωή του θεσιθήρας, απέσυρε την υποψηφιότητά του….Και βέβαια, βγήκε ο …άνθρωπος του κυρίου Τίποτε....(παρόμοια ιστορία εκτυλίχθηκε με πρωταγωνιστή και ένα ιστορικό στέλεχος της παράταξης τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΕΔ Δημήτρη Τσιγκούνη.)

Ηθικό δίδαγμα: Καληνύχτα σας Κύριε Σαμαρά…. Είναι προφανές πώς δεν καταλάβατε τίποτε από όσα θέλησαν με την ψήφο τους να σας πουν οι άνθρωποι που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές ελπίζοντας πώς θα τολμήσετε…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP