Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΩΝ


Γράφει: Ο Διογένης
Μελαγχολήσαμε αυτές τις μέρες εξ αιτίας των πικρών επιστολών, μεταξύ των αποδημησάντων, αμφιλεγόμενων νεκρών, Βασίλη Ραφαηλίδη και Μαλβίνας Κάραλη, που διαβάσαμε στο ΡΕΣΑΛΤΟ.

Μελαγχολήσαμε περισσότερο διαβάζοντας και κάποια αποτρόπαια κείμενα μερικών ζωντανών, αμφιλεγόμενων, διασημοτήτων σε διάφορα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.

Θα παρακαλούσαμε, λοιπόν, το ΡΕΣΑΛΤΟ να αποφεύγει να ξύνει τέτοιες πληγές, για δυό λόγους.

Πρώτον

γιατί μας αναγκάζει να θυμόμαστε ολόκληρο το βίο και την πολιτεία των δυό αλληλοσπαρασσόμενων νεκρών με αποτέλεσμα όχι μόνο να μελαγχολούμε περισσότερο αλλά και να θυμώνουμε πολύ. ΄Ισως γιατί πολλοί από μας είχαμε δεχτεί ακατανόμαστες ύβρεις, επειδή «τολμήσαμε» να θίξουμε πολλές πτυχές, της τότε πολυτάραχης ζωής τους, τις οποίες τώρα αποκαλύπτουν οι ίδιοι..

Και δεύτερον γιατί είναι υποχρεωμένο και το ΡΕΣΑΛΤΟ να κάνει το ίδιο. Να «τολμήσει» να βγάλει στη φόρα όλο το βίο τους.

Ως προς τα κείμενα των ζωντανών «ειδώλων», δυό λόγια μόνο.




Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε τη στήλη « Η κριτική της Κριτικής» που καθιέρωσε ο κύριος Γιώργος Κιμούλης στο διαδίκτυο για να φρίξετε.

Ξεκινώντας από μια σωστή θέση, να κρίνει δηλαδή τα λάθη, τα απωθημένα και τα «φιλικά» ή «εχθρικά» κριτήρια κάποιων κριτικών, διαπράττει ένα δικό του ολέθριο λάθος.

Τους βρίζει με τέτοιο χυδαίο τρόπο που, στο τέλος, τους κάνει συμπαθείς. Ενώ, ταυτόχρονα, επαινεί τόσο προκλητικά τους κρινόμενους φίλους του με αποτέλεσμα να υπονομεύει και αυτούς και τον εαυτό του.

Αξίζει τον κόπο, επίσης, να διαβάσετε, στο διαδίκτυο, καθημερινά, τους άγριους αλληλοσπαραγμούς μεταξύ πολλών, άξιων ίσως, διασημοτήτων, με κορυφαία του.. χορού την κυρία Σεμίνα Διγενή.

Συνιστούμε λοιπόν στους φίλους μας να αποφεύγουν να μαθαίνουν όλες αυτές τις θλιβερές πτυχές της ζωής πολλών διασημοτήτων, ζωντανών και νεκρών.

Από τον παμπάλαιο Χρυσό Αιώνα π.Χ. μέχρι και το σημερινό Ντενεκεδένιο Αιώνα μ.Χ.. Ας μείνουμε στο έργο και όχι στα βίτσια των διασημοτήτων.


Κι ας το διασκεδάζουμε, ψιθυρίζοντας, μεταξύ μας, τη μνημειώδη φράση ενός απλού, σοφού και σεμνού δασκάλου μου:
« ΕΥΤΥΧΩΣ ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ..»


27.7.10

 
Τα κείμενα βρίκσονται εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4775
ΣΥΝΤΟΜΑ θα υπάρξει απάντησή μας

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP