Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΜΕΣΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
 

Από την αρχαιότητα η τρομοκρατία, η διασπορά φόβου και η δημιουργία εκφοβιστικών σκιάχτρων αποτέλεσε προνομιακό μέσο άσκησης εξουσίας.
Το φαινόμενο αυτό έπαιρνε πάντα πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις σε περιόδους παρακμής και κατάρρευσης των διάφορων καθεστώτων όταν δηλαδή έβλεπαν το τέλος να έρχεται και προσπαθούσαν με οποιοδήποτε μέσο να διασωθούν.
Σε μια ανάλογη κατάσταση βρισκόμαστε σήμερα. 'Οταν οι Αμερικάνοι πεζοναύτες που βρίσκονται στο Αφγανιστάν φτάνουν στο σημείο να ρωτούν τον επικεφαλής του Πενταγώνου αν θα πληρωθούν τον επόμενο μήνα και αυτός δεν μπορεί ούτε καν να διαβεβαιώσει καταλαβαίνουμε ότι η μόνη ''υπερδύναμη'' δεν βρίσκεται απλά σε παρακμή αλλά στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Η Αμερική αντιμετωπίζει το κίνδυνο της στάσης πληρωμών μαζί με την ''ψωροκώσταινα'' Ελλάδα:
Εδώ καταρρέουν και όλοι οι νεοφιλελεύθεροι μύθοι που καλλιεργήθηκαν από τα ΜΜΕ τα προηγούμενα χρόνια(για το χρέος φταίνε οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, τα κλειστά επαγγέλματα, το DNA του Έλληνα που δεν μπορεί να εκσυγχρονιστεί και να γίνει ευρωπαίος, η Ελλάδα είναι η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης κτλ.).

Είναι προφανές ότι πλησιάζει το τέλος της Αμερικανικής μονοκρατορίας και κυριαρχίας στον πλανήτη. Αυτός είναι ο λόγος που τα οικονομικά συμφέροντα και τα τμήματα του κεφαλαίου που είναι στενά συνδεδεμένα μαζί της βρίσκονται σε θανάσιμη αγωνία.

Είναι τα ίδια τμήματα του κεφαλαίου που προώθησαν συστηματικά τις προηγούμενες δεκαετίες ειδικά μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης την παγκοσμοιοποίηση και την Νέα τάξη πραγμάτων και δημιούργησαν τους μηχανισμούς της(ΔΝΤ, Παγκόσμια τράπεζα, Παγκόσμιος οργανισμός εμπορίου κτλ) και κυριαρχούν απόλυτα μέσα σε αυτούς.

Αυτά τα τμήματα του κεφαλαίου με αιχμή το χρηματοπιστωτικό είναι τα ισχυρότερα και τα μεγαλύτερα παγκοσμίως με τα μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους άρα και τα πιο αδίστακτα και άπληστα καθώς και όλο το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκονται μπροστά σε ένα αξεπέραστο αδιέξοδο: ή θα χάσουν μεγάλο μέρος των κερδών τους από την διαγραφή των χρεών για να σωθούν τα κράτη ή θα ισοπεδωθούν τα κράτη και ολόκληρες κοινωνίες για σωθούν τα κέρδη τους(ακόμα και αν το κράτος λέγεται ΗΠΑ).

Φυσικά για αυτούς δεν υπάρχει κανένα δίλημμα έχουν αποφασίσει ήδη την ισοπέδωση των κοινωνιών και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο τρόπος που θα το επιβάλλουν, για αυτόν τον σκοπό είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο.

Ένα από τα μέσα που θα παίξει κεντρικό ρόλο το επόμενο διάστημα είναι η δημιουργία νέων τρομοκρατικών σκιάχτρων και η έξαρση του τρομοθεάματος.
Η τρομοκρατία αλλάζει δέρμα (ακροδεξιό αυτή τη φορά) για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Νέας Τάξης. Αυτό σηματοδοτεί το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νορβηγία άλλωστε είχε προηγηθεί η «απόσυρση» του προηγούμενου σκιάχτρου (σκηνοθεσία θανάτου Μπιν Λάντεν) αφού είχε τελειώσει η αποστολή του.


Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε δύο πασίγνωστα ιστορικά περιστατικά καθεστωτικής τρομοκρατικής προβοκάτσιας (πολλοί καλοθελητές θα μιλήσουν αφοριστικά για υπερβολές και θεωρίες συνομωσίας): Την πυρπόληση της Ρώμης από τον Νέρωνα για την οποία κατηγόρησε τους χριστιανούς και την πυρπόληση του Ράιχσταγκ από τον Χίτλερ που κατηγόρησε τους κομμουνιστές.

Αν όλοι κατάπιναν αμάσητες τις καθεστωτικές εκδοχές γεγονότων θα είχαμε μείνει στην εποχή των σπηλαίων.


Από όποιο σημείο και να πιάσεις την υπόθεση του Νορβηγού πέφτεις σε αντιφάσεις.
Το μανιφέστο που κυκλοφόρησε για να γραφτεί απαιτεί βαθιά και ολιστική γνώση της ιστορίας και των πολιτικών κινημάτων, αντίθετα ο υποτιθέμενος συγγραφέας ενεργεί εντελώς παράλογα δυσφημώντας με τον πιο ακραίο τρόπο τις ''ιδέες'' τις οποίες υποτίθεται ότι υπηρετεί.

Εντελώς ακατανόητη είναι και η επιλογή του στόχου του ''υπερπατριώτη, αντικομμουνιστή, ισλαμόφοβου'' Νορβηγού, τυφλό χτύπημα εναντίον συμπατριωτών του χωρίς κανένα όφελος και μετά παραδίδεται μόνος του στις αρχές για να σαπίσει στη φυλακή πάλι χωρίς να υπάρχει ούτε ένα λογικοφανές επιχείρημα που να μπορεί να δικαιολογήσει την ενέργειά του.

Το ξαναλέμε εδώ υπάρχει κραυγαλέα λογική αντίφαση. Το μανιφέστο χρειάζεται σύνθετη αναλυτική σκέψη και τεράστιες ιστορικές γνώσεις για να γραφτεί όμως όταν ο ''συγγραφέας'' αποφασίζει να δράσει για τις ιδέες του χάνει κάθε στοιχειώδη λογική και δεν μπορεί να κάνει την πιο απλή σκέψη ότι με την τυφλή επίθεση θα τις δυσφημίσει με τον χειρότερο τρόπο.

Ας μην αρχίσουμε να σκαλίζουμε τον πρωτόγνωρο ιστορικά ιδεολογικό αχταρμά του μανιφέστου: Νορβηγός φονταμεταλιστής χριστιανός(οι Σκανδιναβικές χώρες είναι οι πιο άθρησκες παγκοσμίως),προτεστάντης φανατικός υποστηρικτής της ορθοδοξίας(η μοναδική σημαία στο μανιφέστο είναι της Βυζαντινής αυτοκρατορίας) δύο από τις χιλιάδες αντιφάσεις που θα βρούμε.

Όλα αυτά τα αντιφατικά στοιχεία
επικαλύπτονται από το αφοριστικό κλισέ του ακροδεξιού παράφρονα και κανείς δεν εκφράζει την οποιαδήποτε δυσπιστία, ένσταση, αμφισβήτηση σε ότι διαρρέουν οι αστυνομικές αρχές και τα ΜΜΕ αντίθετα τα καταπίνουν όλα αμάσητα και υπερθεματίζουν κιόλας περί ακροδεξιού κινδύνου ειδικά τα ''αριστερά'' κόμματα, ιστολόγια και blogs (πρωτοφανής εμπιστοσύνη αριστερών στις επίσημες αστυνομικές αρχές) παίζοντας το παιχνίδι των μυστικών υπηρεσιών.

Αν αυτό είναι μαρξιστική και διαλεκτική σκέψη τότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, κάθε σχόλιο περιτεύει.

Ο στόχος του χτυπήματος στη Νορβηγία
είναι ο προβληματισμός που ήδη έχει ξεκινήσει ανάμεσα στους απλούς αριστερούς αγωνιστές πανευρωπαϊκά για τη μετανάστευση, τις συνεπειές της και τη διάλυση της εθνικής ταυτότητας των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Αυτές τις διεργασίες που όσο εντείνεται η προσπάθεια ισοπέδωσης των κοινωνιών και κάθε έννοιας εθνικής ανεξαρτησίας και υπόστασης θα κλιμακώνονται θέλουν να τις σταματήσουν εν τη γενέσει τους.

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τη Νέα Τάξη να παραμείνουν εγκλωβισμένες οι αριστερές πρωτοπορίες στα ανώδυνα για το καθεστώς ιδεολογήματα του αντιρατσισμού και του πολυπολιτισμού.


Αυτή η πρεμούρα των επιτελείων της Νέας Τάξης
φαίνεται και στο μανιφέστο όπου από την αρχή καταπιάνονται με μεγάλους μαρξιστές διανοούμενους (Γκράμσι, Λούκατς, σχολή της Φρανκφούρτης κτλ) θέλοντας να τους ταυτίσουν με τη σοσιαλοδημοκρατική παραχαραξή τους και την αμερικανοφερμένη πολιτική ορθότητα(μέγα νεοφιλελεύθερο παραμύθι).Η λογική απλή: εφόσον λέει ο ''κακός'' παράφρονας δολοφόνος ακροδεξιός ότι ο μαρξισμός υποστηρίζει (μέγιστη παραχάραξη) και προωθεί τα ιδεολογήματα της παγκοσμιοποίησης (ανοικτά σύνορα, πολυπολιτισμός κτλ) δικαιώνονται τα κατεστημένα αριστερά ιερατεία που τα προπαγανδίζουν με φανατισμό όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η γνωστή πανάρχαια τεχνική του διαίρει και βασίλευε που κάθε εξουσία που σέβεται τον εαυτό της γνωρίζει άριστα.

Το θετικό στοιχείο της όλης ιστορίας είναι ότι όσο αποθρασύνονται οι μηχανισμοί της Νέας Τάξης τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να κάνουν το μοιραίο λάθος και να αποκαλυφθούν. Στο παρελθόν με την ''αριστερή'' και την ''ισλαμική'' τρομοκρατία πατούσαν πάνω σε πραγματικά κοινωνικά κινήματα και τα διαστρέβλωναν. Εδώ έχουμε καραμπινάτες ex nihilo κατασκευές.

Αυτό θα είναι και το μεγάλο σοκ που χρειάζεται η ευρωπαϊκή αριστερά για να ξυπνήσει από το λήθαργο.
Υ.Γ
Σε όσους βιάστηκαν να τσιμπήσουν στα τρομοκρατικά δολώματα, τους αφιερώνουμε το παρακάτω πολυπολιτισμικό, πολιτικώς ορθό, οργουελιανού χαφιεδισμού βίντεο που δημιούργησαν οι Αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας για να προπαγανδίσουν τον χαφιεδισμό και την τρομολαγνεία.

http://www.youtube.com/watch?v=6jAV1dbGPB4


Διαβάστε και άλλα σχετικά κείμενα ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5856

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP