Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Χορτάσαμε παραμύθια (καταναλωτικού ιλίγγου)

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ

Μεγάλη... εφεύρεση η επικοινωνιακή πολιτική. Χάρη σε αυτήν, χρόνια τώρα, οι κυβερνώντες βαφτίζουν το μαύρο άσπρο και τις άτακτες υποχωρήσεις, επιτυχίες.
Κάπως έτσι και οι τωρινοί πάνε τη χώρα από Μνημόνιο σε Μνημόνιο κι εμάς από βραχνά σε αδιέξοδο, μιλώντας, κάθε φορά, για μεγάλη νίκη.
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ βέβαια και τα πρόθυμα παπαγαλάκια για να πάνε το γράμμα παρακάτω. Γιατί στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, μπορεί να ξηλώθηκαν τα φουγάρα της βιομηχανίας, μπορεί να επιδοτήθηκε το ξερίζωμα των καλλιεργειών, μπορεί η λέξη ανάπτυξη να υπάρχει μόνο στους λόγους που εκφωνεί ο πρωθυπουργός, αλλά τα παπαγαλάκια αφθονούν.

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ και η έκθεση του ΟΟΣΑ παρουσιάστηκε με τυμπανοκρουσίες και εύσημα για την κυβέρνηση που κατάφερε τη «μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων 30 ετών».

ΤΕΤΟΙΕΣ εκθέσεις,
βέβαια, δεν καταγράφουν το πώς ζει σήμερα ο Ελληνας, πώς βλέπει το αύριο ή ορθότερα πόσο φοβάται τι θα του ξημερώσει και προσπερνούν διατεταγμένα ό,τι δημιουργεί προβλήματα στην ωραιοποιημένη εικόνα που θέλουν να δοθεί.

ΑΛΛΑ από πού κι ώς πού οι πανηγυρισμοί; Ολη η έκθεση του ΟΟΣΑ, μια έκθεση που συντάσσεται κατόπιν του Μεσοπρόθεσμου και του πρώτου Μνημονίου, τα οποία ψήφισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της χώρας, είναι μια απαίτηση για νέα (πάλι!) μέτρα.

ΕΠΕΙΔΗ κατάλαβαν ότι εδώ ουδείς «αρμόδιος» διαπραγματεύεται και όλη τους η αποφασιστικότητα εξαντλείται στους ιθαγενείς, ήρθαν και αυτοί να ζητήσουν ό,τι δεν ζήτησαν οι προηγούμενοι. Για να έρθουν και οι... προηγούμενοι να ζητήσουν (πάλι!) σε ένα μήνα ό,τι δεν ζητούν αυτοί τώρα.

ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ και λίγα! Μόνο άρση μονιμότητας και μερική απασχόληση στο Δημόσιο, λουκέτα ή πώληση για τις ΔΕΚΟ και μαζικές μετατάξεις. Ενα Δημόσιο στο σφυρί και όσοι εργάζονται σε αυτό, υπό μετακίνηση ή προς απόλυση.

ΚΑΙ ΟΧΙ μόνο αυτά. Θέλουν και γενίκευση της προσωρινής απασχόλησης και μισθούς... ανταγωνιστικότητας, δηλαδή κάτω ακόμη και από αυτές τις κουτσουρεμένες συλλογικές συμβάσεις. Αλλά και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και αποκρατικοποιήσεις τραπεζών και νέα... απελευθέρωση για δικηγόρους και φαρμακοποιούς.

ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ. Η κατάσταση είναι για κλάματα. Αλλά ακόμη κι εμείς που πληρώσαμε και πληρώνουμε τα Μνημόνια, δεν μπορούμε παρά να χαμογελάσουμε όταν διαβάζουμε τέτοιες εκθέσεις.

ΓΙΑΤΙ κανείς εχέφρων δεν μπορεί να δεχτεί ότι το πρόβλημα της ανάπτυξης έγκειται, όπως φαίνεται να πιστεύουν οι... ειδικοί που έγραψαν την έκθεση του ΟΟΣΑ, στους δικηγόρους και τους φαρμακοποιούς!


ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ δηλαδή πολλαπλάσια φαρμακεία και αν οι φαρμακοποιοί μειώσουν το περιθώριο κέρδους τους, από πού κι ώς πού η Ελλάδα θα βρεθεί στην πλατιά λεωφόρο της ανάπτυξης;

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ της Χαλιμάς. Απλώς, «κουκιά τρώνε, κουκιά μαρτυράνε». Γιατί το «θεωρώ σωστό ό,τι είναι ωφέλιμο για τις εταιρείες και τις αγορές» δεν ακούγεται και δεν είναι καλό.

ΠΗΓΗ:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=298904


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5875

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP