Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η άθλια απολογητική των πολύχρωμων παπαγάλων


Σήμερα βλέπουμε καθαρά ότι και η οικονομική επιστήμη έχει εκπέσει στην πληρωμένη ξιφομαχία της πονηρής απολογητικής των μαφιών του χρήματος.
Είναι να γελά κανείς με τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, ανεγκέφαλα μίσθαρνα όργανα, καταθλιπτικά ακατάρτιστα και αγράμματα, να κάνουν τους «οικονομολόγους». Να κυκλοφορούν, δηλαδή, με προκλητικό κομπασμό, τις ανακοινώσεις των οικονομικών κέντρων εξουσίας και να τις εμφανίζουν σαν «οικονομική επιστήμη»!!!!
Το ίδιο και τα καθεστωτικά κόμματα. Καθημερινά κτυπούν τις νεκρώσιμες καμπάνες της οικονομικής επιστήμης,,ανάγοντας σε «οικονομική επιστήμη» κάθε μέτρο που αποσκοπεί στη διάσωση των κερδών, των τραπεζών του κεφαλαίου γενικά, κάθε μέτρο λεηλασίας και σφαγής των κοινωνιών και των λαών.

Το ακόμα χειρότερο:
Ανάγουν σε «οικονομική επιστήμη» τα καθεστωτικά κόμματα (πολιτικά παπαγαλάκια) τις μικροπολιτικές, διαχειριστικές τους θέσεις και τους σκυλοκαυγάδες τους γύρω από αυτές…

Τώρα βρήκαν το «ευρωομόλογο»!!!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, όλα τα κόμματα μάς το εμφανίζουν σαν «επιστημονική» κατάκτηση που θα βγάλει την ΕΕ από την κρίση και θα μας σώσει!!!

Το ίδιο λέγανε και για τα «μνημόνια»!!!!

Όλα αυτά τα τεχνάσματα της «επιστημονική», πονηρής απολογητικής των πολύχρωμων παπαγάλων του καθεστώτος (πολιτικών και δημοσιογραφικών) ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ κυριολεκτική την Οικονομική Επιστήμη και τούτο για να ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΕΙ η αδιέξοδη καπιταλιστική κρίση, η σήψη, η αποσύνθεση και η κατάρρευση του συστήματός τους, των «αγορών» και του κέρδους…

Δεν έχουμε, όμως εδώ ένα φόνο: Την επικάλυψη και απόκρυψη των αιτίων της κρίσης…

Έχουμε και άλλο φόνο: Την αναγωγή των συμπτωμάτων της κρίσης σε αιτία. Η ταχυδακτυλουργία της αναστροφής των πραγμάτων και της ανύψωσης του «συμπτώματος» σε ΑΙΤΙΟ προβάλλεται ως «οικονομική επιστήμη»…

Υπάρχει, όμως, και τρίτος φόνος:
Η αναγωγή σε «οικονομική επιστήμη» των αποφάσεων και των μέτρων της διεθνούς μαφίας του χρήματος: Αποφάσεις και μέτρα παράτασης της καπιταλιστικής κατάρρευσης, διάσωσης των τραπεζών, χρεοκοπίας των κοινωνιών και εντατικοποίησης της λεηλασίας, της σφαγής και τη υπόταξης των λαών…

Αυτή είναι η «επιστήμη» τους!!!

Τέτοιου είδους «επιστημονική» ανακάλυψη (εφεύρημα) είναι και το ευρωομόλογο που όλοι διεκδικούν την «ευρεσιτεχνία»…

Το εφεύρημα αυτό δεν είναι παρά ένα επιπρόσθετο «εργαλείο» εξόντωσης των λαών και «θωράκισης» των κερδών, ένα προσωρινό γιατροσόφι για τη διασφάλιση της κερδοσκοπικής αναλγησίας των τραπεζών και χρηματιστών.

Το ευρωομόλογο
είναι μορφή δανείου και ως τέτοιο έχει αυστηρούς όρους για την εκχώρησή του, οι οποίοι δε θα περιοριστούν μόνο στην καταβολή των τόκων αλλά και στην επιβολή συγκεκριμένων προγραμμάτων λιτότητας: Νέα «μνημόνια».

Το ευρωομόλογο ΟΧΙ μόνο δεν γιατρεύει τη νόσο (την καπιταλιστική κρίση κατάρρευσης), αλλά την βαθαίνει και την κάνει ακόμα πιο θανατηφόρα για τους λαούς και τα εθνικά κράτη.

Αυτό το νέο θανατηφόρο τέχνασμα θωράκισης των κερδών και ολοκληρωτικής χρεοκοπίας των λαών και των εθνικών κρατών εμφανίζεται σαν «σωτήρια» διέξοδος.

Γι αυτό όλοι αρχίζουν να μιλούν για Ευρωπαϊκή «Οικονομική Διακυβέρνηση».

Δεν είναι τυχαίο ότι μεθοδεύεται η θεσμοθέτηση της «Οικονομικής Διακυβέρνησης» στην ΕΕ.

Μεθοδεύεται, δηλαδή, ένας ακόμα τεχνοκρατικός μηχανισμός δικτατορικού ελέγχου (υπεράνω των εθνικών κρατών) για την αυστηρή και έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων που αποφασίζονται σε επίπεδο ΕΕ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις χώρες που δανείζονται από τα ταμεία της Ευρωένωσης.

Τα «τεστ ανταγωνιστικότητας» και οι κυρώσεις που θα μπορεί να επιβάλλει, θα κρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των λαών και θα χρησιμεύουν για τον εκβιασμό τους από τα εκάστοτε κυβερνητικά ανδρείκελα.

Θα μας εμφανίσουν, λοιπόν τα παπαγαλάκια (πολιτικά και δημοσιογραφικά) και αυτόν τον άκρως δικτατορικό θεσμό των μαφιών του χρήματος («Οικονομική Διακυβέρνηση» της ΕΕ), ο οποίος ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ θα θεσμοθετεί την κατάλυση της εθνικής μας υπόστασης (οικονομικής και πολιτικής), σαν κατάκτηση της «οικονομικής» και «πολιτικής» επιστήμης…

Ευρωομόλογο και «Οικουμενική Διακυβέρνηση» είναι οι νέες «επιστημονικές» ανακαλύψεις των διεθνών και εγχώριων ληστών και δημίων.

«Ανακαλύψεις» που παρέχουν το τεκμήριο και το άλλοθι στα ποικίλα και πολύχρωμα πολιτικά ανδρείκελα να εκτελούν τα «συμβόλαια θανάτου» με το αιτιολογικό των «αποφάσεων» της «Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης»…


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος, αναφερόμενος στις συζητήσεις περί έκδοσης ευρωομολόγου, τόνισε την ανάγκη για «γενικούς κανόνες στην οικονομική διακυβέρνηση» της ΕΕ!!!

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που τα καθεστωτικά κόμματα «ερίζουν» για την πατρότητα του ευρωομόλογου: Δίνουν τα διαπιστευτήριά τους στους «νταβάδες» της ΕΕ…

Και ο «αριστερός» ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ «συνωστίζεται» στον αγώνα για την πατρότητα του ευρωομόλογου.

Απολαύστε τον Τσίπρα:

«Είναι θλιβερή η άρνηση της κυβέρνησης να εξετάσει το παραμικρό εναλλακτικό σχέδιο. Σας είπαμε, πιέστε για την έκδοση ευρωομολόγου. Δεν το τολμήσατε εσείς, το τόλμησε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας. Εμείς δεν θέλουμε να πιέσουμε για να μην παρεξηγηθούμε…»


Και ο ΛΑΟΣ διεκδικεί την πατρότητα του ευρωομόλογου:

«Το έχει προτείνει στον κ. Μπαρόζο η ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ν. Τζαβέλα στην ολομέλεια από τον Ιούνιο του 2010».

Τα περαιτέρω σχόλια περιττεύουν…


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5886

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP