Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Η δημοσιοποίηση των κακοποιημένων: Φασιστική τελετουργία τρόμου…«Αν οι βασανιστές είναι άρρωστοι, τότε τι να πούμε για το
Σύστημα που τους κάνει απαραίτητους;»

Εντουάρντο Γκαλεάνο
Η κρατική βία είναι ένα θέμα.

Η τρομοκρατία – εντός ή εκτός εισαγωγικών - είναι επίσης θέμα. Η δημοσιοποίηση φωτογραφιών συλληφθέντων είναι, επίσης, ένα άλλο θέμα, που άπτεται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όμως, η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των τεσσάρων ληστών - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας- που συνελήφθησαν για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, με έντονα σημάδια κακοποίησης στα πρόσωπά τους, είναι ΤΟ ΘΕΜΑ.

Σε επίπεδο σημασιολογίας το μήνυμα είναι απόλυτα σαφές, δεν χωράει δεύτερη ερμηνεία: Προσέξτε, αυτά που ξέρατε τέλειωσαν. Η Αστυνομία - μπορεί και το κάνει – χρησιμοποιεί την πιο ωμή, την πιο βάρβαρη, σωματική βία. Φρόντισε να μην έχεις ¨δοσοληψίες¨ μαζί της. Οι κανόνες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έπαψαν να ισχύουν!

Σε μια εποχή έντονων κοινωνικών αγώνων, το μήνυμα κυρίως απευθύνεται προς κάθε κοινωνικό αγωνιστή, προς κάθε ελεύθερη φωνή, προς κάθε απλό διαμαρτυρόμενο πολίτη: Τα κεφάλια μέσα!


Σε επίπεδο πολιτικής το συμπέρασμα είναι απλό, απλούστατο. Οι νοσηροί άνθρωποι της εσωτερικής τρόικας, της Κυβέρνησης, στην προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις από την λαοκτόνα πολιτική τους, πετούν στο καλάθι των αχρήστων και την τελευταία επίφαση ανθρωπισμού, ατομικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων και Δημοκρατικής Λειτουργίας των κατασταλτικών μηχανισμών.

Ακόμα και η Χούντα, φρόντιζε να μην υπάρχουν στις φωτογραφίες συλληφθέντων σημάδια βίας. Δεν ήθελε να αποτυπώνεται πως η εξουσία της εκπηγάζει από την βία.

Σήμερα, όμως, στο ιδιότυπο τροϊκανό καθεστώς που επιβάλλεται στο προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα, οι διαχειριστές του, όχι μόνο το πράττουν αλλά και το διαφημίζουν μέσω των φωτογραφιών, για να εμπεδωθεί στην συνείδηση των πολιτών ο φόβος, η ισχύ της εξουσίας και η αρνσησιμαχία.

Το ιδιότυπο καθεστώς της εσωτερικής τρόϊκας , όμως, είναι "κουτοπόνηρο". Αφού πέρασε το μήνυμα που ήθελε έριξε τις δημοσιογραφικές του εφεδρείες σε έναν αγώνα διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης, βαφτίζοντας την πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα πολιτική βία ως συνηθισμένη κρατική βία.

Ναι, κύριοι παρλαπιπιστές δημοσιολογούντες, υπήρξε κρατική βία στην υπόθεση των τεσσάρων συλληφθέντων.

Όμως, τις φωτογραφίες τις έβγαλαν οι επικοινωνιολόγοι της Αστυνομίας. Δεν πιστεύω, να υπάρχει τόσο αφελής Έλληνας που να πιστεύει, πως οι επικοινωνιολόγοι της Αστυνομίας δεν γνώριζαν το μήνυμα που περνούσαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Δεν πιστεύω, να υπάρχει τόσο αφελής Έλληνας που να πιστεύει, πως οι επικοινωνιολόγοι την ευθύνη να αμαυρώσουν το προφίλ της αστυνομίας την πήραν μόνοι τους. Όχι, κύριοι! Το πράσινο φως τους το έδωσε η πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, ο Δένδιας, ο Ρουπακιώτης, ο Σαμαράς, ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος!

Και αυτοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη…

Σε επίπεδο ανθρώπινο, οι νοσηροί άνθρωποι με τους νοσηρούς εγκεφάλους, ποδοπάτησαν και κάθε έννοια ανθρωπισμού. Πώς αισθάνθηκαν, Έλληνα πολίτη, οι γονείς, τα αδέρφια, οι συγγενείς και οι φίλοι αυτών των – έστω και ληστών- παιδιών μπροστά στις φωτογραφίες;

Εσύ, πώς θα αισθανόσουν, αν ήταν τα δικά σου παιδιά, οι δικοί σου συγγενείς, οι δικοί σου φίλοι;
Έλληνα πολίτη, κοίτα τις φωτογραφίες και απάντησε πρώτα – πρώτα στον εαυτό σου…


Αλήθεια, η Αριστερά τι θα κάνει;

Σ. Καστριώτης


ΠΗΓΗ:
http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/02/4_4.html


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7245

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP