Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

«Ριάλιτι» με σαφάρι σπιτιών


«Ελληνικό κυνήγι σπιτιών» λέγεται το ριάλιτι που προβάλλεται αυτή την περίοδο στο εξωτερικό. Το τηλεοπτικό σόου παρουσιάζει αγοραστές να κάνουν αυτοψία και να παζαρεύουν περιουσίες που λόγω της κρίσης στην Ελλάδα πωλούνται «κοψοχρονιά».

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η ιδέα ανήκει σε έναν ομογενή από τον Καναδά.

Το ριάλιτι προβάλλεται από ελληνικό κανάλι που εκπέμπει στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους, αλλά δεν εκπέμπεται στην Ελλάδα. Το «σενάριο» έχει ως εξής: Πλούσιοι απ' όλο τον κόσμο αναζητούν στην Ελλάδα σπίτια και εξοχικά που πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές.

Στα γυρίσματα του ριάλιτι οι συντελεστές της εκπομπής είχαν μπλουζάκια που έγραφαν «η Ελλάδα δεν είναι για πούλημα, τα ακίνητα όμως είναι». Πολλοί από τους υποψήφιους αγοραστές που παίρνουν μέρος στο ριάλιτι είναι ελληνικής καταγωγής και αναζητούν ένα σπίτι κοντά στον τόπο καταγωγής τους.

Το σημειώνουμε επειδή, αργά ή γρήγορα, τέτοια τηλεοπτικά «σόου» θα έρθουν και στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να συνηθίσουν τον κόσμο στην ιδέα ότι κάποια στιγμή, ίσως και να χρειαστεί να αποχωριστεί το σπίτι του, εξαιτίας της αδυναμίας του να πληρώνει φόρους.

Εξωραΐζουν την πολιτική που κλέβει ζωές και περιουσίες που αποκτήθηκαν με θυσίες από το λαό και παρουσιάζουν περίπου σαν αυτονόητο και σαν «παιχνίδι» το να βγάζει κανείς το σπίτι του στο σφυρί.

Επειδή η εποχή που το κράτος θα βγαίνει παγανιά για να κατάσχει σπίτια λόγω χρεών δεν είναι μακριά, ο λαός πρέπει να ετοιμάζεται να τους αντιμετωπίσει οργανωμένα και να αγνοήσει επιδεικτικά όλα τα μέσα της προπαγάνδας που χρησιμοποιεί το σύστημα για να δημιουργήσει το συνειρμό ότι σε συνθήκες κρίσης είναι επόμενο να χάνεις ακόμα και το σπίτι σου, είτε από αδυναμία να το συντηρείς, είτε από χρέη στην εφορία.

ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=7317725&publDate=28/2/2013


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7299

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP